≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – January 28, 2012

 1. 184 bidrag till Guldspaden:

  Men bara 7 till webbkategorin. Det är alltså hälften så många bidrag inskickade i år jämfört med förra året. Innebär det att det inte blir något pris utdelat i år heller? Det vore förödande. Skrota hellre webbpriset.

 2. http://blogg.allehanda.se/aldrevarden/:

  Kul att se allt fler lokalmedier som göra livegranskningar! Här är också HD: http://hd.se/helsingborg/unikum/

 3. Saynetwork Award Winners 2011 « Sayconnect:

  Det här är ju faktiskt fantastiskt smart av frälsis – skapa ett pris som uppmärksammar bästa webbsajter och fanpages på Facebook, för att skapa fler incitament till att göra bra grejer och uppmärksamma nätet.
  Det händer ändå något!
  Min favorit är denna: http://www.usc.salvationarmy.org/usc/illfightday/index.html (Jesusmanifestationen, hör ni mig? Det är så här det ska ske)

 4. TV4 News har blåst dammet av gamla nyhetskanalen SVT24:

  @DanielAlsen sammanfattar lite mina egna tankar kring TV4:s nya kanal. Det är mer själva greppet – att göra en SVT24 – som är nytt här.
  Men till skillnad från Daniel är jag inte lika optimistisk om utgången. För vem ska betala för det här? Är vi verkligen redo för det? Jag kan knappt förmå mig att gå in och se en playkanal gratis ens de första dagarna – vilka incitament ska då få mig att göra det framöver?
  Visst, blir det skarpt nyhetsläge är det en sak. Men kanske är det utifrån behov en sådan här kanal ska finnas – inte som standard eller utgångsläge? Jag har svårt att se var de ska hitta relevans.

 5. Rekordår för Medievärlden | Medievärlden:

  Som jag gillar Medievärlden! Och tycker att de faktiskt blir bättre och bättre. Här finns en egen agenda och lite av rewrite-ängslighet. Länkar när de inte har något att tillföra – men framförallt tillför något! Heja @axelanden!

 6. Nu avgår hon – på grund av ”pappadrevet” | Wendela | Aftonbladet:

  Det här är ju fantastiskt intressant. Det är inte längre medier som bara står för drev, lika mycket sociala medier.

 7. I cyberspace kan alla höra dig skrika men hur många lyssnar? | #Kjell5000 | svt.se:

  Jag vet inte riktigt hur jag ska tänka och se på det här. Kjell har försökt träffa sina 5 000 facebookvänner i en SVT.serie, men verkar uppriktigt ledsen över att de 5 000 inte är riktiga vänner – eller ens känner igen hans födelsedag. Men…är inte det livet för en offentlig person? Vad hade vi (du?) vänta dig?

 8. “Vi har fått mer respons på podcasten än något av de tv-program vi gjort.”

  Resumé: ”Ett bögringen i webbformat” Vilket är ett fascinerande citat från Filip och Fredrik.

 9. Sverige behöver Gud « Dagen.se – Nyheter om kyrka och samhälle:

  Man kan kalla det ett frieri, nej giftemål, denna första Dagenkrönika av @marcusbirro. Dagen kommer älska honom. Marcus Birro kommer älska Dagen-läsarna.
  Det blir ett vackert äktenskap.
  Och Birro kommer hamna i kategorin: Före detta okristna, nu kristna kändisar. Bland det finaste man kan vara i kyrkan. Det går att turnera enkom bland landets frikyrkor enkom på den egenskapen. Fråga Göran Skytte.

 10. Wrapp – LinkedIn Co-Founder Reid Hoffman Joins Skype Co-Founder Niklas… – Mynewsdesk:

  Fler tunga interantionella investerare går in i svenska Wrapp – nu LinkedIns grundare.

 11. Tv-tittandet 2011 – TV4 ökade | Medievärlden:

  Intressant att det håller i sig, men det måste minska snabbare snart. Skrev om det här: http://ajour.se/tv-star-sig-fortsatt-stark-trots-digital-konkurrens/

 12. Carema kopplat till sexannons – Dela – www.gp.se:

  Det här var bland det mest okunniga någonsin. Hur kan kunskapen på redaktioner vara såhär låg? Som att ringa upp en filmskapare och kritisera denne för annonser på Pirate bay.
  Här är en skärmdump på galenskapen, ifall GP plockar bort artikeln. https://skitch.com/emanuelkarlsten/g3bys/carema-kopplat-till-sexannons-dela-www.gp.se

 13. jonas adner: Persbrandts nya ”nya superkropp”:

  Persbrandt är Sveriges Chuck Norris. Lysande spaning av @jonas_adner

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Anders Lundblad januari 28, 2012, 14:24

  Ja, punkt nio om kristna kändisar stämmer tyvärr allt för väl. Och det tragikomiska är att om kändisen vuxit upp på kristna ungdomsmöten så hade hon aldrig blivit känd för hon skulle inte haft tid att utveckla sin talang. Bloggade om detta för en tid sedan…http://anderslundblad.blogspot.com/2010/10/fralsta-kandisar.html

  • Emanuel Karlsten januari 28, 2012, 14:28

   Men är det någonstans det fostrats just musiker så är det väl i kyrkan? Där om någonstans får de chans att öva instrument.

   Den 28 januari 2012 14:24 skrev Disqus
   :

   • Anders Lundblad januari 28, 2012, 17:30

    Jo det stämmer förstås. Eftersom musik passar så bra in i kyrkans program går det att kombinera. Värre då med helt andra områden som kräver mycket tid och engagemang – sport, politik, dans, teater, konst. Undantaget om du håller på med godkända kristna subvarianter av nämnda områden. Och även när det gäller musik gäller det att instrumentet passar i lovsångsteamet. My point being, det tar så mycket tid att vara överlåten och radikal tonårskristen att det kan vara svårt att hinna satsa på ngt annat.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.