≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – January 8, 2014

 1. ”The Mauler” och Tellbe blir studievägledare i ny kampanj – Dagens Media:

  Det är spännande det här, att en reklambyrå väljer nätstjärnor för att pusha en sajt om studier. Men jag är verkligen inte säker på genomslaget här. Lisa Tellbe har förvisso en halv miljon följare på Instagram, men den absolut majoriteten av dem är engelsktalande. Finns verkligen nyttan här? Det skulle vara spännande att se siffror.

 2. Flashbacktråden som lurade Sverige – Metro:

  Åh, jag har längtat efter Flashbackgrejer i medier! Det var så länge sedan nu. Men det här är ju helt bisarrt! Hur kunde alla dessa medier gå på så enkla saker? Görs ingen typ av koll längre? Helt otroligt!

 3. Nytt kristet parti har bildats – Dagen:

  Jag orkar egentligen inte ha en annan kommentar på det här än “suck”. 

 4. ”Gillar inte att folk använder vårt varumärke” – Dagens Media:

  @danedstrom har tagit över som sociala medier-redaktör på Expressen. Jag tror inte att det, formellt, funnits någon sedan jag slutade? Hursomhelst tror jag det är ett synnerligen gott val. Och att kopplingen mellan löpsedel faktiskt inte är så långsökt som det först kan kännas. Kul!

 5. Guillou vill att boken stoppas – Kultur | SVT.se:

  @frigyes bok om Guillou dras nu in. Det är väl tur det. Se det här klippet och förstå varför. Men detta är andra boken på kort tid där journos brister i sin research på ett avgörande sätt. Och bok får rättas. Särskilt beklämmande kan jag tycka det är i @frigyes fall som positionerat sig som en granskare av branschen. Hur kunde du inte kolla med källan innan publicering? Fullkomligt obegripligt, tycker jag.

 6. “”Män ligger bakom allt dåligt i världen””

  ligger-bakom-allt-daligt-i-varlden-8150307.aspx#.UsfBNtuK8Z4.twitter

 7. Göteborgs 100 mäktigaste – hela listan – Göteborg – Göteborgs-Posten:

  Julia på plats 10, jag på plats 13. Det går bra nu?

 8. Mitt 2013 | William Spetz:

  William Spetz årskrönika. Alltså vilken fantastisk kille han är ändå. 

 9. Zlatan-intervjun gav Expressen nytt mobilrekord – Dagens Media:

  Så har då Expressen noterat ytterligare ett sajtrekord – med hjälp av en åtta år gammal artikel. Ännu finns ingen bredare problemformulering från Expressen om saken. Mitt förslag finns här.

 10. Most visited pages on Wikipedia 2013:

  Väldigt intressant att se vilka artiklar som är mest besökta på svenska Wikipedia under året. Och så otroligt märkligt. Johan Falk? Uniform? W? 

 11. www.sydsvenskan.se/sport/anja-gatu

 12. De är årets mäktigaste personer i Västsverige | GT:

  GT gör helt ogenerat en kopia på Göteborgspostens maktlista. Helt otroligt att de inte kommer på något eget. @juliamjornstedt är på plats sju (och själv är jag på plats 63), men ärligt talat är det en ganska tveksam lista där GP:s chefred inte ens är med och kommunpampen hamnar en placering under GT:s egen chefredaktör. 
  Kul och bra PR för Ung cancer och Julia, men… ja, lite oseriöst.

 13. Facebook allt mindre poppis bland unga | Nyheter | Aftonbladet:

  Det släpptes en rapport från Pew häromdagen som visade på nedåtgående trend för Facebook bland tonåringar i England. Jag har ju skrivit tidigare om att samma trend funnits i Sverige ett tag och Aftonbladet ringde häromdagen upp för några citat om saken. Mest fascinerande när Aftonbladet skriver är hur det sedan rewritas.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.