≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – July 22, 2011

 1. Storbankerna tjänar alltmer på spararna – DN.SE
 2. – Det här är rätt intressant. Inte minst med bakgrund av de siffror som @mitelman twittrade ut häromdagen: ”Svenska hushåll har ca 1,8 årslön i skuld, ett svårslaget rekord. När bubblan brast i USA hade snittamerikanen 1,3 årslöner i skuld.” (källa: Riksbankens rapport Finansiell Stabilitet, diagram 2:7. Skuldkvot 1.8.) Plötsligt känner jag mig glad för att jag inte tog det där lånet, trots allt.

 3. Polisinsats mot man i string – Norran
 4. – Helt otroligt bisarr artikel om man som hade för små badbyxor på stranden och fördes bort av polis. I Sverige! Roligast av allt är dock nästan att artikelförfattaren är Norrans chefredaktör, @anettenovak

 5. Ooops, det blev visst fel – Ekots redaktionsblogg – Ekots redaktionsblogg | Sveriges Radio
 6. – Känner ni igen påståendet att uppdelad semester skulle leda till högre välbefinnande? Det var fel. Ekot har pumpat ut nyheten och jag har i dagarna hört flera som pratat om påståendet. Nu gör man rättelse.

 7. Ooops, det blev visst fel – Ekots redaktionsblogg – Ekots redaktionsblogg | Sveriges Radio
 8. – Känner ni igen påståendet att uppdelad semester skulle leda till högre välbefinnande? Det var fel. Ekot har pumpat ut nyheten och jag har i dagarna hört flera som pratat om påståendet. Nu gör man rättelse.

 9. Polisanmäl. Uppföljning, ett nej är alltid ett nej.
 10. – @per_p fortsätter sin kampanj för de twitterlömska raggarna som inte bara raggar utanför äktenskapet, utan också hotar, tvingar och manipulerar. Har du varit utsatt? Kontakta @per_p och sammanställ anmälan så polisen får hjälp att ta ett rejält grepp om saken. Ett nej måste alltid vara ett nej.

 11. TAW Spotify juli 11 by tomasanderssonwij on Spotify
 12. – Apropå Tomas Andersson Wij så hann vi prata lite kort om att han borde släppa sin Spotifyprofil fri så att vi som gillar hans musik kan ta del av vad han lyssnar på! Det har han inte gjort, men väl en enskild lista. Idag. ”Låtar jag lyssnat på de senaste veckorna”. Väl värt att lyssna!

 13. Sär skrivet i sten – Örnsköldsvik – allehanda.se
 14. – Kommunen har särskrivit i sten, och lokaltidningen försöker sig på en ironisk rubrik. Hoppas jag.

 15. Prag
 16. – Kenzas klädkollektion på export – sitter uppe på billboards i Prag nu.

 17. Erik Laakso | På Uppstuds » SSWC och en fråga som gnager något
 18. – Erik Laakso pratar om elefanten i rummet: Varför går priserna upp med 60 procent varje år – trots att så mkt är sponsrat? Jag har, i ärlighetens namn, inte tänkt så mycket på det. Allra mest för att jag tidigare år åkt i tjänsten. Och i år knappt hann tänka på det i hetsen att få en rumplats. Men jag tycker både det vore intressant att få ta del av kalkylen. Allra mest för att ta död på de spekulationer och samtal som finns om det här, oavsett Erik Laaksos bloggpost eller inte.
  Och nu har @tomaswennstrom skrivit en bloggpost om ekonomin: http://www.swedensocialwebcamp.com/2011/07/22/sswcs-ekonomi/ Mest intressant här är att sponsorerna inte står för hela måltidsekonomin, trots att det presenteras så. Det kan jag tycka är förståeligt på ett sätt. Men som sponsor under ett år (@expressen) kan jag också tycka att sponsorsumman som efterfrågas är ganska låg, varför man mycket väl skulle kunna ta det dubbla från sponsorer.
  Tråkigast av allt är dock reaktionerna i Facebookgruppen för det här eventet. Laakso ifrågasätts på ett sätt som är under all värdighet och framförallt gör att jag blir rejält osugen på att åka. Såhär kan inte folk bete sig mot varandra. https://www.facebook.com/groups/121631981261066?id=125842897506641

 19. Justin Bieber Posts on Instagram, Quickly Gets Thousands of Followers [PIC]
 20. – Först Kenza, sedan Justin Bieber. Instagram är stort.

 21. Hollywoods mest kontroversiella par – han är 51, hon är 16, nu är de gifta
 22. – Har du hört om det här? The Green mile-stjärnan har gift sig med en 16-årig tjej. Som måste vara den märkligaste ever. Kolla också på den här intervjun: http://gawker.com/5823478/child-bride-courtney-stodden-and-creepy-old-husband-give-weirdest-interview-yet

 23. Google förlorar varumärkesstrid
 24. – Adwords optimizer. Lätt att förväxla med Googles Adwords? Det tycker inte svenska patentverket, i en – i mina ögon – rätt märklig dom?

 25. Bloggsök API
 26. – Kan man annat än älska @jonasl? För fyra år sedan byggde han en sökmotor för bloggar som fortfarande är fungerande och självsanerande. Det finns så väldigt mycket smarthet i den här mannen. Djupt imponerad.

 27. Rebecca Black’s Second YouTube Single Gets 10 Million Views in 3 Days [VIDEO]
 28. – Och världen är fortfarande galen. Men vad som är mer intressant här är kanske att även Youtube kan rida på samma fenomen som filmer – att framgångsvågen per automatik smittar av sig på din nästa grej, hur dålig den är.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.