≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – June 13, 2011

 1. As Good as it gets: Skittidningen Slitz och småtjejsfluktaren Calle Schulman.
 2. – @alexschulman har de senaste dagarna jobbat hårt för att lyfta sin frus bloggpost om Slitz. Men @ulrikagood hittar unken dubbelmoral.

 3. Facebook Sees Big Traffic Drops in US and Canada as It Nears 700 Million Users Worldwide
 4. – Facebook har nått toppen? Det är så klart för tidigt att dra slutsatser efter bara en månad, men intressant att se att Facebookandet i USA faller med nästan 10 procent. Och att även Norge förlorat 100 000 Facebookanvändare senaste perioden.

 5. A Gay Girl in Damascus’ comes clean – The Washington Post
 6. – Det här ger så klart bränsle till de som menar att man inte kan lita på internet.
  Den vanligaste frågan jag får när jag föreläser om sociala medier är ”hur vet man att det är sant då?”. Jag brukar svara att vi gör som vi alltid gjort – källkollar. Det ska vi såklart göra med en bloggare också. Visst kan vi rapportera att en bloggare skriver något, precis som vi kan rapportera att någon vi pratat med telefon påstått något.
  Men på en föreläsning var det en man som menade att problemen faktiskt började där, med telefonen. Att det sedan dess gjort journalistens arbete klurigare.
  Det är också ett sätt att se på saken.
  Är glaset halvfullt, eller är det…tomt?

 7. Var det mål – eller inte? | Italien | Internationellt | Fotboll | Sportbladet | Aftonbladet
 8. – Årets konstigaste mål.

 9. Toppmoderaten skrev sitt namn på SD-sedlar – Staffanstorp – Sydsvenskan – Nyheter dygnet runt
 10. – Missade det här igår. Grymt avslöjande av Sydsvenskan! Men den här länken får ingen plats på deras sajt. För de har tagit bort Twingly. Mer om detta senare.

 11. Vem använder din hemsida? Få kunskap om användarnas ålder, kön, inkomst, utbildning och mycket mer
 12. – Äntligen hittade jag den igen. Gratistjänsten som man kan använda om man vill göra en undersökning om vilka som besöker ens sajt. Bra grejer.

 13. YouTube – Får vi högre löner då?
 14. – Angående Lärarlöner och @skolgranskning – det här var också ett sätt att väcka debatt om lärarlönernas höjning. det minsta man kan säga är att det var modigt.

 15. FlexiBil
 16. – Ska hyra bil i helgen och fick tips om det här. Ännu inte startat på riktigt, men vilken fantastisk idé! Mellanhand för bilägare som vill hyra ut sin bil. Företaget tar en avgift, men tillhandahåller kontakter och försäkringar och betalningssystem. Framtiden!

 17. Blygsamt skryt! (Blygsamt_skryt) on Twitter
 18. – Nu kommer jag inte ihåg om jag redan ha tipsat om det här. Men detta twitterkonto är fantastisk läsning! Bäst i sin helhet. Vi är experter på att skryta blygsamt!

 19. F12: ”Dåligt för vårt varumärke”
 20. – Angående @damonrasti’s bloggpost om krogen F12. Kolla uppföljningen här. Helt otroligt. Och såklart: F12 blottar sig själva. Tack Nöjesguiden för att ni inte låter kommersiella avtal stå i vägen! Det hedrar er.

 21. SvD ökar där andra backar
 22. – Martin Jönsson får stå för siffrorna i senaste Sifon. Men det är så klart väl värt att notera vilka jätteras papperstidningarna gör nu. Det kommer att få konsekvenser. Och det är klart att alla tidningschefer med självinsikt börjar nervöst jämföra med den stora tidningsdöden i USA där flera av landets mest prestigefyllda tidningar konkursat.
  Det är läskiga saker som händer. Där bara de som bäst förstår utvecklingnen, revolutionen om du så vill, kommer att överleva. Martin Jönsson är just en sådan.

 23. Angry Birds på riktigt
 24. – Kul grej!

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Lars Truedson juni 13, 2011, 13:23

  Emanuel, de här fynden du gör är för bra för att klumpas ihop – kan du inte göra ”chunks” av dem som Jocke J så vi kan agera på de individuella fynden? Eller har jag missat att följa dig i något annat format där det kommer som chunks? 
  Lasse Truedson

  • Emanuel Karlsten juni 13, 2011, 20:00

   Vad är chunks? Hur menar du att @jocke:twitter  gör det?

   • Joakim Jardenberg juni 13, 2011, 20:01

    Jag tror Truedson menar att jag parallellpublicerar dem utan fördröjning till Twitter också. Annars vet jag inte ;)

    • Emanuel Karlsten juni 14, 2011, 17:00

     Var det vad du menade, @google-2fe0de800c5e83d2b5d38973bde7882c:disqus ?

 • Lars Truedson juni 15, 2011, 20:08

  Sorry – jag missade att hålla koll här – men nu kommer sena svar:

  Nej, jag menar att jag kan följa Jockes kommentarer en och en i hans Reader-flöde via G Reader. Då kan jag ju agera på varje enskild kommentar, inte på den bloggpost han sedan samlar ihop en gång om dagen. 
  Med chunks menar jag helt enkelt bitar – minns ej längre vem som talade om ”chunkability”, att allt ska delas upp i sina beståndsdelar för att kunna spridas och sättas ihop på nya sätt. Hemskt praktiskt är det i varje fall med just denna typ av kommenterade länktips där ju hela bloggposten är ett gytter av grejer men varje del är fokuserad!

  Är jag nu till slut begriplig?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.