≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – June 14, 2011

 1. Rekord för mobilsajt – men hur gör vi nu?
 2. – @ThomasMattsson premiärpostar från sin WordPressblogg och funderar kring om man ska autodirigera in iphonebesökare till mobilsajten. Internationellt sett är det vanligt. Och för någon vecka sedan började Aftonbladet med det (och sprängde iom det miljonvallen) men användarvänligt är det tveksamt. Låt mig välja plattform och skapa istället en mobilsajtslänk som inte tar mig till startsidan, utan till mobilversionen av den artikel jag läser.

 3. Lockerz.com .:. Fredrik Jansson’s Photos – Är det här bra eller dåligt för Tele2? Det är i alla fall stor humor!
 4. – Månadens kanske sämsta annonsplacering.

 5. Hur lyckas Tele2 med detta?
 6. – Det här hade jag missat! Har branschmedia skrivit om det? @schori? Lika delar snyggt som otroligt om de lyckats få in en router i reklampelaren!

 7. VR-omslag
 8. – Man kan i alla fall inte påstå att Veckorevyn blundar för Kenzas kommersiella värde… Vilken annan kändis skulle få pryda omslaget så många gånger?

 9. 4 in the Morning: Geese Queen
 10. – Gävledoldisen Freddregradde är så stor youtubekändis att han nu blir omnämnd på Youtubes trendblogg. Det blir aldrig Robyn. Och kolla hans nya klipp! Bra grejer: http://www.viralviralvideos.com/2011/06/12/clones-cover-killer-queen/

 11. Girls on top (en liten men lång text om varför kvinnor väljer att modeblogga) « Linna Johansson
 12. – Aftonbladet kultur skrev en töntigt elitistisk text om tjejbloggare häromveckan. I bloggosfären hade man kallat det ett länkbete: En provocerande ignorant text som skrivs för att väcka uppmärksamhet och bli navet i en ny diskussion. Och grattis, det blev den. Texten gick ut på att tjejbloggar är ytliga och bara skriver om mode, när de egentligen borde skriva om politik. Och det kan ju tyckas låta relevant på ett väldigt närsynt vis. Men så finns det de som Linna Johansson som sätter fingret exakt på vad det handlar om. Att modesfären är det enda område där det är socialt accepterat och till och med uppmuntrat för tjejer att ta för sig. Här är de regenter, drottningar. Äh, jag ska inte försöka mig på att formulera det bättre än Linna. Läs. Och förstå din samtid. I synnerhet om du arbetar på Aftonbladet kulturs redaktion.

 13. Intagna anklagas för att äta för mycket fil – Nyheter – Senaste nytt | Expressen – Nyheter Sport Ekonomi Nöje
 14. – Årets rubrik? (via @gunnarr)

 15. Stefan Holm blir Juholts nya trumfkort – rapport | svt.se
 16. – Men hur tänker socialdemokraterna nu? Använda Stefan Holm som ett populistiskt äss i en arbetsgrupp mot barnfattigdom? På vilka meriter skulle han passa som ordförande där? Att han kan hoppa högt i trikåer?

 17. Blondinbella startar gymnasieskola – Nyheterna.se – Sveriges nyhetskanal på nätet – nyheterna.se
 18. – Blondinbella i en halvt obekväm intervju i Nyhetsmorgon. Där stora nyheten var att hon startar en gymnasieskola. Saken kablades sedan ut över hela mediesverige. Men någon gymnasieskola ska Blondinbella inte starta. Det ska däremot Stockholm stad. Och Blondinbella ska vara med som konsult. En fin synergi med fantastisk PR för både skolan och Blondinbella. Men vad är grejen med journalistiken som väljer att snedvrida? Saken förlorar inte värde bara för att berätta att hon gör det i samarbete med Stockholm stad.

 19. Rekord för mobilsajten – testa du med – Nyheter – Senaste nytt | Expressen – Nyheter Sport Ekonomi Nöje
 20. – Expressen berättade i måndags sina mobilsajtsiffror – för första gången! Sedan länge har svd.se och dn.se publicerat sina siffror, men Expressen har väntat. Med släppet av sin nya iphoneapp har sajten tagit ett rejält språng upp till 250 000 unika/v. Långt förbi DN, men fortfarande bara en fjärdedel av Aftonbladets trafik(!)

 21. Rysk copycat – Ping
 22. – @masse utbildade ryssar i hur man gjorde webb. Några månader sedan fick han en länk från sina ryska vänner – som gjort en exakt kopia av hans sydsvenskan.se. Man måste nog allra mest anse det smickrande.

 23. ”Alla nya svenskar ska kunna få svensk identitet” – nwt.se – Ditt Värmland, just nu!
 24. – Skit i artikeltexten. Kolla bilderna. Och bildtexten. Svårt att hitta något mer illustrativt över SD:s politik.

 25. Resumé: Bloggare: Hennes ton var hotfull
 26. – Angående TU:s nytillsatta vd är inte den här historien så mycket att skämmas för. Om det inte vore för hennes avslutande kommentar. Den är oroväckande på riktigt:
  ”Jag hoppas att ni inte skriver någonting tråkigt om det här, det vore inte bra för vare sig Johan eller mig”
  Borde det inte storma mer kring det där uttalandet?

 27. Studentskylt ett barnpornografibrott? – hd.se
 28. – I landet kränkt finns inte längre några gränser.

 29. Bäddar in hela nya Bon Iver-skivan på min blogg för att jag kan
 30. – Åh, dra mig. Bon ivers nya. Så bra. Och kolla NY Times häftiga inbäddningsbara spelare!

 31. Ungmoderat inbördeskrig under uppsegling?
 32. – Hur komiskt är inte det här? Moderaternas två märkligaste riksdagsledamöter i dust.

 33. Äldre par försöker förstå sig på en webbkamera
 34. – Det här är så roligt att jag dör!

 35. Lisa Bjurwald ny på Medievärlden
 36. – Wow! Grym rekrytering av @axelanden! Även om Lisa Bjurwald är mest känd för mig som skribenten som skrev om ”bloggsörjan”. Men det är preskriberat sedan länge, så klart.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.