≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – June 26, 2011

 1. Rektorn: Hela världen rasade samman – DN.SE
 2. – Det här är riktigt allvarligt och knyter an till mycket jag har skrivit tidigare i den här bloggen. En journalist någonstans hittade att en rektor hade gillat några facebooksidor och hittade semesterbilder på honom med bar överkropp. Det räckte för att reportern skulle skriva en artikel om ”sexrektorn”. Men värre: Det räckte för att lokalpressen skulle gå igång på samma drev.
  Hur kan vi journalister släppa så mycket av källkritiken – i synnherhet när det handlar om digitala saker? När allt blir lätt att mäta tappar vi också nyanserna. Jag vill inte tro att nyanser är osexigt, utan tvärtom – visst är vi egentligen ganska nyfikna på det? Journalisten måste handla mer om att ge byggstenar till bilder än att skapa färdiga.
  Vi får inte tappa det unika i journalistiken – att alltid rapportera rätt.

 3. 25 Celebrities You Never Knew Were In Classic Movies (And Shows): Pics, Videos, Links, News
 4. – Adam Sandler i cosby? Bill Paxton i Terminator? George Clooney i Roseanne? Rolig sammanställning av kändisar som var med i filmer/serier som du inte hade en aning om.

 5. Undercover boss | SVT Play
 6. – Äntligen är Undercover boss tillbaka på SVT play! Det enda program där jag defaultgråter i slutet av varje halvtimme. Eller iaf på säsongens två första program. Inget att göra ikväll? Avsätt en timme för de två första programmen. Så fina! Så amerikanskt! Så sliskigt rörande.

 7. Brottslighet bland invandrare borde oroa alla partier | SvD
 8. – Det här är lätt att både förfasa sig över och kritisera. Det gör hela Twitter i dag. Och Per Gudmundson är expert på att piska upp den här sortens reaktioner. Och även om jag tycker att texten är beklagligt skriven finns det såklart poänger. Att vi behöver ta frågan på allvar. Inte låta sex procent av väljarna se att SD är deras enda val. Men ska vi göra det måste vi också ha bättre argument än att invandrare begår brott. Det är knappast som föredöme Gudmundsson lyfter diskussionen. Och det är kanske det mest beklagliga. Vi behöver inte en till sådan.

 9. Turntable.fm blocks access to everyone outside the US – TNW Industry
 10. – Jag har inte hunnit skriva om Turntable, tror jag? Men det är en fantastisk liten webbtjänst där man kan koppla upp sig i olika rum och tillsammans lyssna eller med fyra andra ta över DJ-båset och spela skivor. Man väljer själv vilken låt man vill spela, men är den för dålig buas du ut och turen går direkt över till nästa DJ. Spelar du bra får du poäng och kan börja följas av andra. Ett bra sätt att göra musiklyssnandet mer socialt och framförallt upptäcka ny musik! Jag har kört några veckor, men i helgen så stängde tjänsten ner. Skivbolagen vägrar låta utomamerikaner lyssna på musiken. Jag tror det är fel, även fast det följer all logik. Men det här har jag skrivit om förut.

 11. Följ Almedalen – från hängmattan | Nyheter | Aftonbladet
 12. – Aftonbladet satsar allt på Almedalen i år och allt jag kan tänka är: Stackars Lena Mellin. Som alltid uttryckt sin oförståelse för Almedalen, som närmast tvingades dit förra året och som nu får stå i centrum för den största redaktionella Almedalensatsningen – på ett år som egentligen är politiskt oviktigt.

 13. Wikipedia’s New Love Button Will Let You Send Kittens or Beer to Others
 14. – Wikipedia vill bli av med sina wikipettrar eller i alla fall väga upp dem med fler vanliga människor. Men frågan är om verkligen kärleksknappar är vägen? Känns tveksamt. Wikipedias största problem för nya användare är istället att det uppfattas så tekniskt. Bara delen där man kan ta emot de här meddelandena är besvärlig nog.

 15. Midsommar!
 16. – @kanonmat jobbade på midsommar och passade på att fota hur Stockholm förvandlades till en spökstad dagen då alla storstadsbor unisont emigrerar till lantliga idyller. Häftiga bilder!

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.