≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – November 13, 2013

 1. Journalister får visst fotografera under vinter-OS i Sotji « Sociala medier:Det har i dagarna spridits en rad artiklar om att man inte får fota eller använda sociala medier under OS. Vilket skulle vara spektakulärt. @kullin reder ut vad som är rätt.
 2. Futuristic water-recycling shower cuts bills by over $1,000 – CNN.com:Detta är helt magiskt bra! Hur kan det inte fått mer press i Sverige? En svensk har kommit på en dusch som återvinner vattnet vi använder. Ut och skriv svenska medier!
 3. Wywallet krävs för att skänka:Hur mycket pengar förlorar inte välgörenhetsorganisationer på det här? Helt galet att Wywallet fick paja så mycket. Skrev om det när det begav sig.
 4. Twitter / carlbildt: Finland and Sweden seems to …:Vi har att göra med en instant classic från Bildt.
 5. Åkesson hårt pressad av BBC | Politik:Ytterligare ett flera år gammalt klipp från svensak tidningar kommer upp till ytan. Helt galet delat och ingen bryr sig riktigt om det är nytt eller gammalt. är det ett problem?
 6. Expressen ber om ursäkt för fel i nazistbevakningen i dag | Nyheter | Expressen | Senaste nytt – Nyheter Sport Nöje TV:I livsändning kan okunskap aldrig sminkas över, eller redaktöras bort. Där blir det tydligt om du skickar ut en praktikant eller en maskinell journalist som inte hunnit mer än att vira om sig halsduken innan hen skickats ut.
  Jag tycker att det är bra att det synliggörs!
  Men att påstå att kristallnatten handlar om några juvelerarbutiker… https://twitter.com/DavidLeman/status/399235495911116800
 7. Twitter / gabriel_alares: Att Kristianstads FF låter …:SD tillåts sponsra en match mellan Kristianstads FF och IF Elfsborg. Det måste vara första gången ett politiskt parti gör så.
 8. Veckans bild. Som verkar komma härifrån: Originalet tydligen härifrån.

 9. Reinfeldts presschef till Ekot: Jag ska mörda Radiotjänst | Nyheter | Aftonbladet:Det här är en väldigt märklig story. För den handlar om hur SR Ekot hade citat från Refineldts pressekreterare Roberta Alenius om att hon ville skära ballarna av någon på Radiotjänst – men inte publicerar. SR själva menar att de såg det som arbetsmaterial, eftersom de inte hade orden på band. Att de väntade på rätt tid och kontext. Lika konstigt det. På vilket sätt skulle tid och kontext hjälpa att de inte hade citatet på band?
  Jag tror inte på något sätt att Ekot publicerade för att skydda Reinfeldt, jag tror bara att man kände sig vilsen med det diffusa materialet och tveksamheten gjorde att det rann och skulle fortsätta rinna långt ut i sanden. Tack @Medierna för att ni tog upp det.
 10. Ville ha barn – visste inte hur man gör | Nyheter | Aftonbladet:Den här nyheten är snart tio år gammal och har de senaste veckan fått över 50 000 facebookinteraktioner. Det börjar bli allt fler sådana här nu. Årsgamla nyheter som sprids som nya. Jag är inte säker på att det är rakt igenom dåligt, men visst är det åtminstone en utmaning för tidningarna?
 11. Twitter / annieloof: Det finns tre saker som jag …:Är det inte väldigt, väldigt märkligt av Annie Lööf att använda våldtäktsliknelser för att ta avstånd från Sossarna?
 12. Instagram rekordökar – Dagens Media:1,67 miljoner svenskar använder instagram, 1 miljon dagligen. 60 procent är kvinnor.
Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Andréas Nordh november 13, 2013, 21:41

  ”Jag är inte säker på att det är rakt igenom dåligt […]”

  I det här fallet får man väl lov att säga att det är dåligt eftersom nyheten var en klintbergare såväl då som nu.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.