≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – October 17, 2013

 1. #cocacolagate (with images, tweets) · vemihelvete · Storify:

  Sanning är bara relativt. En kostrådgivare skarvade för att få folk att förskräckas över läsk och tyckte sanningen var oviktig om folk blev rädda.
  Läskigt, om ni tillåter. :)

 2. Fadern, sonen – och den heliga älgen | Nyheter | Aftonbladet:

  Präst satte på sig älghuvud och predikade.. Man kan iaf inte skylla på att kyrkan inte FÖRSÖKER förnya sig…

 3. Kim Källströms låtsasbarn | Offside:

  Väldigt fin text om det som hände innan Tyskland-matchen i tisdags. Barn med Williams syndrom ledde fotbollspelarna ut på plan.

 4. Photo by aahlstrom:

  Bild från utanför akademibokhandeln i Göteborg där Morissey strax signerar böcker. Här står medelålders män bakom kravallstaket och köar – fyra timmar innan släpp. Som någon skrev på Twitter: det blir svårt att någonsin kritisera Justin Bieber-fans igen.
  Klockan 17 börjar förresten TV4 sända live.

 5. Nick Borgen: ”Jag förutspådde lanet”

  En helt fantastisk vinkel på Nick Borgen och hans gamla dänga “world wide web” och hur den kan tolkas idag, femton år senare.
  ”För 16 år sedan skrattade folk åt honom när han sjöng om internet som den nya coola platsen. I dag klappar Nick Borgen sig själv på ryggen när han ser hur rätt han hade.”

 6. The most pirated movies are the hardest to buy online | TechHive:

  En nystartad sajt har tagit som uppgift att kartlägga vilka filmer som är mest illegalt nedladdade – och hur många av dessa som finns tillgänglig på lagliga alternativ. 
  Föga förvånande är det de som inte finns tillgängliga på något lagligt digitalt sätt som toppar. På topplistan är det 0 procent som går att hitta på ett lagligt sätt.
  Det är såklart helt otroligt.
  Om Spotify har gjort att musikbranschen hittat intäktsströmmar för musiken och minskat fulladdandet borde ju det vara den bästa väckarklockan  även för filmbranschen. Ge Netflix tillgång till mer!

 7. SvFF bryter med misshandelsmisstänkte 50 Cent – ser inget samband med Gerndt: ”Långsökt” – Sverige – – fotbollskanalen.se:

  Jag vet inte om ni känner till bakgrunden här. Men Alexander Gerndt är dömd hustrumisshandlare, som jag förstår det avtjänar han fortfarande sitt straff (villkorligt). I veckan blev han uttagen i landslaget. Detta samtidigt som landslaget sponsrats av 50 cents lurar. Landslaget reagerade på detta och avslutade sponsorskapet, men låter Gerndt fortsätta. Och kolla på det här citatet när reportern frågar om det inte är hyckleri:
  ”Jag tycker ändå att det är en långsökt samband. Alexander Gerndt har avtjänat ett straff där dessutom ord stod mot ord”
  For reals? Han är dömd av domstol och fotbollsförbundet börjar prata om att det egentligen bara var “ord mot ord”?
  Detta ger mig kalla kårar. 

 8. JK undersöker brott mot tystnadsplikt – DN.SE:

  Polisen har anmält personen som läckt ut det “romska registret”. Varför lägger polisen ens möda på det? Ofattbart.

 9. Stockholms stad inför gratis wifi | Inrikes | SvD:

  Det här är ju fint, men kan vi inte börja med flygplatsen? Det är pinsamt vilka begränsningar och hur omständligt det är att surfa där. 

 10. Rånanklagad tiggare var oskyldig – Göteborg – Göteborgs-Posten:

  Mänsklighetens cynism när den är som sämst. Där den som redan har respekt och fördel i samhället använder den för att slå ner på den är lägst. Så fruktansvärt vidrigt gjort.

 11. Betraktelser från LAS-verkligheten « tovecmeyer:

  Det här med LAS är en klurig grej för mediehus och sämst verkar sr av någon anledning alltid vara. Men det som är värst med den här berättelsen är inte mardrömmarna de osäkra anställningsvillkoren ger, utan den lista som finns bland chefer som gulmarkerar anställda som måste få kicken snart – annars kan de råkas anställas.
  När LAS står över kompetens.

 12. FRA: ”Helt klart uppgifter man kan använda sig av” – Computer Sweden:

  Senaste turen i avslöjandena kring NSA: alla våra kontaktböcker sparas också. Och FRA medger att det är en bra grej att göra, vilket indirekt måste tolkas som att de gör det också. Uppgivenheten.

 13. Twitter / kullin: Effekter av arbetet med sociala …:

  SJ har kört kundtjänst på twitter några år nu och är antagligen det företag i Sverige som har bäst koll på dess konsekvenser. Här är deras egen sammfattning om fördelarna: “Sänkta kundtjänstkostnader, ökad kundnöjdhet, talar om oss, varumärkesvård, ökad försäljning av resor, gratis kommunikationskanal”.
  Mest intressant där är väl att de menar att de totala kundstjänstkostnaderna alltså minskat genom att vara aktiva på twitter! 

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.