≡ Menu

Prinsens gnistskydd – en planterad kommentar från en satiriker


Ok, vi måste prata om prinsens gnistskydd. För tre år sedan satt han i Nyhetsmorgon och pratade om hur han kommit på designen för gnistskyddet. Men i dagarna har mångsysslaren Eric Ericsson sagt att han stod för hela ritningen – och prinsen inte gjort något.
Med bakgrund av det är närmast surrealistiskt att höra prinsen i klippet ovan svara på frågan om gnistskyddet var en egen idé eller tanke:
”Som en tanke på posten kan man säga.”, svarar han.
Men jag fastnar också för utdraget där det pratas om att prinsen får det förspänt i designkretsar med tanke på att han är just prins. Vilket prinsen medger, men menar att han också därmed är utsatt för mycket mer press och granskning:
”Det granskas så pass mycket mer, vilket sätter en stor press både på en själv och de som är med och tillverkar de här produkterna”
Där någonstans borde ju prinsen, eller människorna i hans närhet, förstått att det inte är hållbart att en person som delvis eller helt gör gnistskyddet tillåts vara anonym.
Och ännu värre: när den anonyme är Eric Ericsson, en i sina sammanhang känd satiriker som så sent som förra året fick Expressens satirpris.
Gnistskyddets namn är ”Slottet brinner”. Det är svårt att värja sig för tanken att allt är en planterad politisk kommentar från en satiriker som förberett sig i tre år.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
  • Sonja oktober 17, 2013, 21:33

    haha ja det är jätteroligt!
    ”som ett brev på posten”, eric ericsson som är känd för sina brev :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.