≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – October 21, 2013

 1. FRA nobbar EU-utfrågning om massövervakning – Nyheter (Ekot) | Sveriges Radio:

  Mycket märkligt att motiveringen är att FRA inte tycker det är deras uppgift att förklara svensk lagstiftning kring deras myndighet för EU. Vems uppgift är det då?

 2. Twitter / annieloof: Vår egentagna bild. Vi har …:

  Näringsminister @annieloof postar en gruppbild som måste bli en slags direkt klassiker. Så fånigt och sött på samma gång.

 3. The readers’ editor on… being caught out by a fake online persona | Comment is free | The Guardian:

  Guardian har dragit tillbaka sin artikel om “Veronika” som @kwasbeb skrivit om tidigare. Men jag är fascinerad över att det här väcker så enormt mycket uppmärksamhet. För denna Veronika har ju egentligen inte gjort något väldigt extremt? Visst, personen har kapat någon annans bilder och använt dem för att skapa sin identitet, men fenomenet har väl funnits i världen i alla tider? Först när de blir digitala börjar vi skärskåda dem igen. Intressant, det också.

 4. Greenwald bekräftar: Snowden har svenska uppgifter – Medierna | Sveriges Radio:

  De här uppgifterna är ju sensationella! Snowden har alltså material om hur Sverige och USA samarbetar. Detta – om något – kan verkligen sätta fart på debatten igen! Det behövs. Ni missade förresten inte att jag skrev om mitt besök hos FRA förra veckan?

 5. NA-tv: ”Det är viktigt att vara grov i munnen” – Nyheter – www.na.se:

  SVT fortsätter sno stjärnglans från redan etablerade nätstjärnor. Denna gång är det @dewide som står på tur. Som inte har lika stor following som de tidigare SVT rekryterat, men som ändå är ett spännande namn. Spännande eftersom han gör en ganska naken form av inspelningar. Rakt upp och ner håller han låda en stund om, för hans generation, provocerande ämnen. Han hör till gänget som är känsliga och lyhörda inför sin publik och anpassar sig därefter. Imponerande och framförallt väldigt roligt för @dewide att nu plockas upp som programledare i svt!

 6. karlpetter64 på Instagram:

  LO:s relativt nye ordförande är aktiv på instagram! @hallojinger tipsar och tycker att det är konstigt att han bara har knappt 200 följare där. Och det är det kanske?

 7. Fear and giggles: A day as a Jew in Malmö – The Local:

  The local gör reportage om hur det är att bära kippa i Malmö. Reportern bär det bara i några timmar, men känner sig ändå hotad flera gånger. 
  Allra mest fascinerande är väl att det här inte har gjorts av andra tidningar än. Utan en engelspråkig tidning i Sverige fick vara först. 

 8. Comhem Tivo: Tivo suger – M3:

  Veckan, månadens och kanske en av årets hårdaste sågningar. Av Comhem och TiVo. Och ja, det är väldigt, väldigt märkligt. Ett steg tillbaka i utvecklingen. 
  (men vad är grejen med idg:s uppdelning av artikeln i fyra delar? Det är ju en rent värdelös amerikansk grej som inte alls har någon kundvänlig funktion! Och mest lurar annonsvisningarna. Jaja, nöj er med att läsa första sidan, det räcker) 

 9. REVA | Flyktingarna:

  Organisationen “Flyktingarna” har gjort det jobbet som jag antar att media borde gjort. En kartläggning och visualisering av exakt hur ofta och hur många inre gränskontroller som har gjorts med hjälp av Reva. Medborgarjournalistik, aktivism ftw! Snyggt @foujan och ni andra!

 10. Hade Livets ord grundats i dag? – Dagen:

  När fan blir gammal blir han religiös, säger man väl ibland. Jag undrar om det inte finns något slags motsatskoppling också. När den karismatiske blir gammal blir han också religiös. Eller i alla fall sökare av nyanser, nedtonad och konsensusdriven. 
  Jag tänker på det med Ulf Ekman och hans sökande bakåt i kyrkohistorien efter gemensamma nämnare.
  Och jag tänker på det när jag läser det här öppna brevet om hur Livets ord och Ulf Ekman en gång i tiden började. Det är väldigt intressant. 

 11. Hur många medlemmar har LinkedIn i Sverige? | HR Sverige. Bloggen.:

  1,5 miljoner svenska användare på linked in. Vilket inte är helt omöjligt. Men det är registrerade användare. Vilket inte är det mått vi använder för att mäta tex Facebook (senaste siffran noterade 5,2 miljoner) och därför inte säger så mycket om hur stort Linked in är i Sverige.

 12. Facebook Tweaks Privacy: You Can No Longer Hide From Search:

  Facebook smyger ut en förändring som gör att du som tidigare dolt dig själv från att hittas av människor du inte känner kommer bli synliga igen. Hur vi reagerar? Antagligen som vanligt.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.