≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – October 23, 2013

 1. Egypten tillbakavisar kritik om syriska flyktingar – Nyheter (Ekot) | Sveriges Radio:

  Starkt av @ceciliaudden att sända intervjun där hon brister i gråt pga den ofattbara situationen för syriska flyktingar. Tre minuter. Lyssna.

 2. Religiösa står sig slätt i debatten – Dagen:

  En avhandling har granskat vilket genomslag religion får i samhällsdebatten. Utgångspunkten är etablerad medias papperstidningar, vilket väl får vara okej eftersom undersökningen spänner tio år med start 2001. Men här träder en bild fram av en totalt marginaliserad kyrka som lyckas engagera få och där religiösa argument eller hänvisningar sällan blir giltiga.
  Och det är kanske inte så konstigt, på ett sätt. Men det är problematiskt för tidningar som vill fånga in hella bredden av samhället att kyrkan så sällan får plats, eller kanske inte vet hur de tar plats?

 3. Saturday Morning Breakfast Cereal:

  Ställde frågan på @sweddit om bästa comebacken på “rent mjöl i påsen” angående övervakning. Den här kvalade in högt på min lista!

 4. De betalar hatsajten | Nyheter | Aftonbladet:

  Detta var ju ett nytt grepp av Aftonbladet. En rubrik på vilka som betalar Avpixlat som egentligen bara är en 3500 tkn lång puff för en plusartikel som är den som _egentligen_ avslöjar vilka som står som finansiärer bakom Avpixlat. 
  Lockartiklar är den värsta sorten, det spelar ingen roll hur uppsminkad den är, den får mig inte att vilja öppna plånboken. 

 5. Carl Philip slår tillbaka om bluffanklagelsen | Nyheter | Expressen | Senaste nytt – Nyheter Sport Nöje TV:

  Prinsen ger sin version av vad som hände. Vilket verkar ganska likt den jag skrev häromdagen. Och tydligast: så genuin prinsen verkar vara!

 6. Riksdagsledamöterna som väljer bort Twitter | Nyheter | Expressen | Senaste nytt – Nyheter Sport Nöje TV:

  Expressen gör dynamiskt ordmoln av vad riksdagspolitikerna twittrar. Och tja, det är väl kul, även om 2010 ringde och ville ha tillbaka sin kreativitet. Men sedan gör Expressen den klassiska rundringningen om varför politiker inte är aktiva på sociala medier. Och igen nästan chockas man av politiker – även på riksnivås – förakt för de plattformar där de kan komma nära de väljare som gett dem uppdraget.

 7. Fortsättningen på sms-konversationen mellan Alliansen och Stefan Löfven | Nöjesguiden:

  @tobiasbostrom gör humor av Alliansens twitterbild som jag skrev om häromdagen. Det här är briljans, Tobias. Ren briljans!!

 8. Hovrätten försvarar domen – DN.SE:

  Detta måste ju anses sensationellt? Vi har en Hovrätt som medger att de motiverar en dom med totalt godtycke. Är detta på riktigt? Att vårt rättsväsende inte behöver ha någon som helst grund för sitt antagande om “ungdomens lösläpphet”?

 9. NA-tv: Lisa äger på Instagram – Örebro – www.na.se:

  Roligt att se Lisa Tellbe på rörligt! Vi har ju skrivit om dessa tidigare. En av Sveriges största på Instagram och en av de som fokuserat helt på att få framgång bara där. Mest talande här är ju vilken otroligt smart tjej det här är. Ett proffs som har en uthållig, genomtänkt plan, gott förhållningssätt till sina följare och framförallt talang!! 
  Den nya generationens internetstjärnor.  

 10. Så här får det inte Funka Nu – det är faktiskt 2013 | Jardenberg Unedited:

  Det här är både otroligt och deprimerande om ett företag som levererar webb- och mobillösningar till myndighetssverige. I kommentarsfältet svarar Funka Nu och jag vet inte om man ska skratta eller gråta.

 11. Aftonbladets lokala mobilsatsning expanderar | Medievärlden:

  Det är ju väldigt fascinerande att Aftonbladet kan röra sig in på GP:s marker och så snabbt ta så stor del av kakan. Det är smart av Aftonbladet, men såklart förödande för GP. Och framtida lokala marknader som Aftonbladet tänker inta. Detta alltmedan landsortstidningarna satsar på olika typer av betalväggar.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.