≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – October 4, 2013

 1. Nyhetsmorgon om orkanstormen med könsnamn « Youtubes bästa klipp – topplista vecka/månad/år:

  Det är fredag (tydligen också i @nyhetsmorgon), inled helgen med ett härligt skrattpiller! Och skönt: @staffandopping har är inte längre ensam om att ha sagt könsord i morgonsoffan!

 2. Laddar ner från PirateBay – Serietecknare Elin Lucassi i LitteraturMagazinet:

  Fantastisk illustration om moralpaniken!

 3. Karta över internets befolkning och respektive lands mest besökta sajt.
  Världskartan ser då lite annorlunda ut, vilket såklart är fascinerande. Men det mest intressanta med det här är väl att jag lärde mig att Yahoo är Japans största sajt:

 4. Photo by instagram:

  Instagram meddelar att de börjar med annonser. Men “smakfullt”. Spännande!

 5. Nytt historiskt rekord för Aftonbladet | Välkommen in!:

  Nya Orvesto har kommit och med den också en del siffertrixande för alla. Jag vet inte om detta faller inom den kategorin, men oavsett det är Aftonbladets räckvidd helt bisarr. Över 3 miljoner läsare – om dagen – i sina kanaler. Tittar man på Kia index har tvåan Expressen drygt 2 miljoner besökare på webben – i veckan. Nu är det såklart inte det som ska mätas, utan Expressens orvestosiffror, för det att det ska vara rättvist. Men jag gissar att de ligger så långt efter att det inte kommer bli någon skrytpost om det.

 6. Portad från att titta på Bingolotto | Nyheter | Aftonbladet:

  Skaparen bakom Bingolotto-wiki har äntligen fått förtjänt uppmärksamhet. Vi är några stycken som har haft kontakt med honom tidigare när hans wiki fick uppmärksamhet för ett år sedan eller två. Jag själv ringde både Bingolotto och talade med hans bror. Som alla var lite skeptiska till att man skulle skriva, eftersom man inte visste hur man skulle skriva det. Ingen, jag inklusive, ville att det skulle framstå som lyteskomik. Alexander har en diagnos, asperger om jag minns rätt, som gör att han med djupt engagemang tar fram all fakta och jobbar med alla detaljer. Det finns så mycket fördomar kring det här att man inte vill ta fram det och låta sedan skylla det på något annat än hans gedigna engagemang. Om än kring en väldigt konstig sak. 
  Jag tycker Aftonbladet verkligen gjorde det snyggt här. Vinkeln blev perfekt – att han inte längre får bedriva forskning – och det blev en hyllning till en man med engagemang istället för komik kring ett udda intresse, tycker jag.  

 7. Rackartygarna på TV6 Play – Rackartygarna – TV6:

  För 1,5 år sedan gjorde vi på Ajour en serie om Youtubestjärnor. http://www.ajour.se/tagg/youtubestjarnor/ Vi såg att allt fler svensktalande kanaler hade fler tittar på Youtube än de etablerade tv-programmen. Vilket då (och nu!) var fascinerande. Flera av dem har idag egna program i SVT, men en av de vi inte fick att ställa upp på en intervju var Rackartygarna. Ett gäng unga killar som gör stunts. Häromdagen såg jag att de nu fått en egen show i tv6. Imponerande att se att trenden fortsätter. TV lånar stjärnglans från nätet. Jag antar att det är en övergångstid – just nu har vi tradition och vana av att bygga upp annonsaffären i gammeltv, vilket gör att digital-tv söker sig dit – för pengarnas skull, och credden.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.