≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – October 5, 2011

 1. 5 million users brightening up presentations with Prezi
 2. – Använder ni Prezi när ni gör presentationer? Jag gör alltid det. Om man inte har nåt att säga wowas åtminstone folk av presentationen. Därför är det väldigt glatt att se att Prezi nyss fått 5 miljoner användare! Det innebär inte bara att många har upptäckt det, utan att Prezi kan fortsätta utvecklas. För även om mkt är bra kan fortfarande väldigt mkt mer bli bättre! In, läs och kolla Prezis jubileumspresentation!

 3. Men Photographed in Stereotypical Pin-Up Poses
 4. – När manliga män ställer sig i klassiska pinup-poser blir det tydligt hur fånigt det egentligen är. (via @kazarnowicz)

 5. Skapa ditt egna hisstal med hjälp av hisstal.se
 6. – rolig tjänst för att göra hisspitchar!

 7. Exclusive: Microsoft considers bidding for Yahoo: sources | Reuters
 8. – Så Microsoft nöjer sig inte med BIng och Hotmail, nu ger de sig efter Yahoo. För att stärka sin nätposition, gissar jag.

 9. If Google's Management Doesn't Use Google+, Then Why Should You?
 10. – Intressant om hur Googles ledning själva knappt använder Google+.

 11. Se människorna bakom siffrorna
 12. – Jag saknar ofta bra argument mot Sverigedemokraterna. Jag drämmer så lätt till med känslostyrda saker, som att folk är korkade. Men här går @poohl sakligt igenom vilka effekter SD:s politik får. Och det är väldigt läsvärt. Just för att det ger oss sakliga argument.

 13. Är korrekthet och trovärdighet mindre viktigt på nätet?
 14. – @Zackrisson skriver så väldigt bra ang det jag uppmärksammade igår, när TT drog tillbaka sitt telegram och Spotifys siffror ( https://emanuelkarlsten.se/10/kan-vi-reda-ut-det-har-med-att-spotify-skulle-fatt-tva-miljoner-nya-anvandare/ ) Väldigt få av de medier som skrev om saken har rättat. Inte ens DI som hade det som förstasidesstory har rättat. Hur kan journalistkåren vara så slappa när det gäller sådana här saker? Hur kan vi ha så svag koppling till nyheter? Jag tycker det är skamligt. Läs Zackrissons text! Viktigt.

 15. Eniro Deals – Varje dag erbjuder vi oslagbara deals på upplevelser, god mat, prylar och nöjen.
 16. – Som Deltagamma noterade ( http://deltagamma.co/noterat-2011-10-05 ) i dag går det väldigt trögt för Eniros Groupon-kopia ”Dagens deal”. Idag har bara tre köpt deras deal i stockholm, i övriga städer verkar noll ha köpt, förutom i Västerås. Det lönar sig inte alltid att kopiera framgångsrika koncept. Men den största frågan är: Hur länge kan Eniro fortsätta göra så mycket dåliga saker? Det måste vara Sveriges sämst skötta sajt och läsekrets.

 17. Apple tar inte ansvar
 18. – Det här tycker jag var piggt uppsnappat av moderaterna, när hela Twitter igår pratade om Iphoen och Iphone4S.

 19. Wikipedia:Comunicato 4 ottobre 2011/en – Wikipedia
 20. – Detta borde får större uppmärksamhet. Italienska wikipedia (och, gissar jag: all fri press i landet) riskerar stängas ner efter en nytt lagförslag i Italien. In och läs mer och upprörs!

 21. Apple buys Siri: iPhone to get a built-in personal assistant? | VentureBeat
 22. – Siri, som var en stor del av Iphone4S släpp igår, köptes upp av Apple för ett drygt år sedan och har sedan dess arbetats på att implementeras. Här är en intervju med Siri då, för ett år sedan. Rätt spännande att läsa och jämföra med i dag.

 23. Motionsfloden
 24. – ”Fantastiska @blisk (väl värd att följa på twitter!) drar igång årets upplaga av ”Motionsfloden” – en blogg som plockar upp russinen i den kaka av motioner som våra riksdagsmän skickar in varje år. Mina favoriter hittills: Dansskatten http://motionsfloden.se/post/11023896601/hans-hoff-s Övervakningsförslaget http://motionsfloden.se/post/11023893348/roger-haddad-fp Och kriminaliseringen av tortyr(!?) http://motionsfloden.se/post/11023907252/christer-engelhardt-s.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.