≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – September 7, 2011

 1. Blasphemous Rumours « Bank o Niva
 2. – Men Jesus. Simon Bank skriver bra om vikten av källkritik. Hur kan så många journalister missa det? I det här fallet handlar det om en fotbollspeare var son påstås ha cancer. Men spelaren har inte ens en son. Det är inte bara journalister som det kommer bli allt viktigare för med källkritik. Alla vi som twittrar, bloggar och facebookar blir en form av kuratorer som behöver ta ansvar för vad vi sprider vidare.

 3. UnderbaraClaras svanktribal.
 4. – När verkligheten krockar med illusionen. Och ärligt talat: Till och med JAG är nyfiken!

 5. Nya avgiften blir en kassako för Copyswede – IDG.se
 6. – Det här är så väldigt, väldigt bisarrt. Och borde skrivas mer om.

 7. Dagstidningarnas nätintäkter minskar | Medievärlden
 8. – But why? Hur är det möjligt? I den högkonjunktur som ändå rådde under Q2?

 9. Hur kan vi stödja SD? | Patrik Forsén
 10. – Svensknazistisk ungdom ger upp slaget om att kunna påverka parlamentariskt och sluter istället upp bakom SD. Deras ordförande uppmanar nu till stöd för partiet.

 11. Pinsamt mail | Egoinas
 12. – Sveriges mest sunda partybloggare, Egoina, outar ett mejl hon får från Spotlife. Där erbjuds det bjudresa, övriga deltagare räknas upp som ”negress jag glömt namnet på” och någon som eventuellt kommer att sparkas. Helt otroligt. Läs!

 13. Närpolisen på Facebook – Aktuellt – www.polisen.se
 14. – Jag tycker att sådant här är väldigt vackert. Samtidigt som det är lite vemodigt. Polisen på Gotland utvärderar resultatet av sin facebooksida efter att ha bytt från profil till ”sida”. Att ha en vanliga profil, sådana konton som du och jag har, är inte tillåtet för ett företag. Facebook stänger ner sådana och hänvisar till ”sidor”. Där kan företag inte chatta med sina ”följare” och inte heller ta emot facebookmejl. Det sörjer Polisen Gotland i det här fallet, och det gör verkligen jag också. (på Dagen gick vi igenom den här fasen för något år sedan: http://www.dagen.se/blogg/emanuel/2009/07/sa-blev-facebook-en-av-de-viktigaste-medarbetarna )
  Men hursomhelst har de hittat en väg ut och ser framförallt positivt på utvecklingen. Så glad jag blir när våra gemensamma resurser läggs på att myndigheter och medborgare närmar sig varandra. Det är inte svårt att förstå hur och att det gör vårt samhälle bättre.

 15. Johan Staël von Holstein: "Jag är för dyr, trött och för gammal nu" – Jobb & Ekonomi – Jobbsök Privatekonomi Bolån Räntor Ekonominyheter | Expressen
 16. – När jag i vintras var på arrangemanget ”Vintermingel” var Johan Stael von Holstein där och talade. Han sa helt sjuka saker, det var som en parodi på en entreprenör som tappat verklighetsförankring. Då både skrattade jag och fräste jag. Men när jag läser den här intervjun är det bara hjärtskärande. En eldsjäl som totalt missat självinsikt och att omge sig med människor att lita på och lyssna till. Och nu förlorat allt. Aj.

 17. Swedish shoppers reduce prices by checking in on Facebook (Wired UK)
 18. – Varför har vi inte läst om det här i Sverige? En ICA i Stockholm har gjort en slags fysisk Groupon. Ju fler som checkar in med en särskild Facebook-app i butiken, ju lägre blir priset på en utvald produkt. Smart!

 19. #Fribibel och OpenBibleSE – det coolaste projektet du kommer läsa om idag
 20. – @staNdupmackan är Sveriges coolaste teolog. Efter en tweet om att Bibeln och kristendom aldrig hade fått spridning idag – på grund av copyrightregler – har han crowdsourcat folk att skriva en egen cc-licenserad översättning av NT, direkt från grekiskan. Man måste älska det.

 21. Aftonbladet, New York Times och det där med statistik
 22. – Det sätter Aftonbladets storhet som sajt i perspektiv att den snart är förbi New york times. Det sätter också New york times betalvägg i perspektiv att den – trots att den får in mer pengar – rasar i trafik. Jag har ett annat perspektiv på det här som jag hoppas kunna skriva om någonstans. I korthet handlar det om att allt vi behöver tänka på i dag är hur vi bygger vår relevans, låter vårt material spridas, inte hur vi gör allt för att förvalta affärsmodeller. Det kommer svida, men vi har inget annat val.

 23. Rörlig bild stärker nyhetsbevakningen
 24. – Allt fler tidningar börjar satsa på tv. Corren ligger kanske främst, men nu sluter HD upp.

 25. Därför skickade jag en tårta till CSN
 26. – @pmnordqvist har en något annorlunda relation till sina studielån. Medan andra svär över dem så har han varit glad. De har påmint honom om den möjlighet det gett honom att vara där han är i dag. Så när sista studielånsbetalningen nu kom var han så full av tacksamhet att han skickade en tårta till CSN. Fint gjort, tycker jag.

 27. Media Guardian lägger ner mediebilagan
 28. – Det här är kanske värt att notera. Att bilagan Media i Guardian läggs ner på print, eftersom annonsörerna hellre syns på webben.

 29. Tack.
 30. – @mymlan lägger ner mediebloggen Same Same But Different, som även jag har varit en del av. Och hur vemodigt jag än tycker att det är, så tror jag det är rätt. Vi är på väg in i en ny tid nu där vi behöer mer praktik än ord. Förändringen, förvandlingen och revolutionen har redan förståtts och accepterats av medier. Nu handlar det om att visa hur.
  Där lovar jag att även Sofia kommer att vara med och visa. Stay tuned!

 31. Framtiden är ljus
 32. – Det är ju helt VIDRIGT att en ung tjej ska behöva känna såhär. Önskar att det fanns något jag kunde göra, @lowengrip

 33. Är en av Sveriges största bloggare islamofob?
 34. – Damon tar upp vikten av att inte hantera bloggare som randfenomen, utan faktiskt reella makthavare. Och därmed hamnar de under medias granskande ansvar.
  Och jag vet – det är en logik som knyter sig i magen att vi ska behöva ta hänsyn till bloggidioters utspel, men vi måste se hur världen ändrats, svängt och hur makten förskjutits. Med det behöver också fokus för media anpassas.

 35. 40% use social media while watching tv
 36. – Vad som är vanligast att göra framför TV:n? Prata med varandra, äta och sen – surfa.

 37. Blir framtidens läsardebatt mer analog?
 38. – Det här var bland det bästa jag läst om utvecklingen i relationen läsare, redaktion och kommentarsfält på mycket, mycket länge. Så mycket mat för hjärnan, så mycket att reflektera över! Det var den här typen av texter som @mjsvd tex skrev en gång i tiden. Den här gånger sitter svd.se-chefen @fredrickaren bakom tangenbordet. Tack för att du tog dig tid, både att skriva det här och den bloggstafett ni initierade!

 39. Twitter / @ viktorbk: I dag är det "Leon" på Dag …
 40. – Ytterligare kommentarskomik, tipsat via @viktorbk och @schori. Angående stolpskottet som föraktar kvinnor. Förresten, har vi nämnt att han blev avstängd från sajten i några veckor? Resumé skrev om det här: http://resume.se/nyheter/2011/09/06/efter-natstormen-nu-stangs/index.xml

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Sofia september 7, 2011, 07:43

  TILL OCH MED du. Du är väl Underbara Claras största fan i hela universum!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.