≡ Menu

Hittat, länkat och kommenterat – April 5, 2011

Ytterligare en hektisk dag. Med massor av roliga saker. Och massor av uppdrag. Dag tre på mitt nya företagande är jag på väg att tacka nej till föreläsningsförfrågningar – för att jag inte hinner. Dag 3! Helt ofattbart. Och här sitter jag, alldeles för sent på natten. Men med energi som det var länge sedan jag hade. Just nu gör jag saker som är i krysset på det jag tycker är allra roligast och mest stimulerande. Jag fann mig själv sitta och le på tunnelbanan i dag. Le för mig själv. Haha. Så fånigt. Men ja. Bra.

Nu kör vi länkarna och så går jag och sover.

 • Angry Birds Rio a Big Hit: 10 Million Downloads in 10 Days
 • – Notera. Imponeras. Härma.

 • Nu kan du följa ditt barns dagis på twitter – DN.SE
 • – ÄNTLIGEN! Det här har jag pratat om länge som en av de mest självklara områdena för Twitter att växa. SKOLOR! Lärare som skriver om vad de gjort under dagen, vilka lektioner man har haft och vad man pratat om. Eller dagisfröknar. Alla föräldrar vill kunna koppla sig samman med sina barn, men VILKET barn vill sitta och svara på 20 frågor under förhörsliknande former på vägen hem – för någon som har noll koll Lösningen är såklart Twitter! Föräldrar får koll på vad som hänt och kan koppla på mycket enklare på händelserna från dagen för att veta vad ens barn kan realtera till. Tack så mkt. Bra case.

 • Det bästa jobb jag kan tänka mig?
 • – Så värt! Grattis Ulrika! Och så snabbt det gick! Heja dig!

 • A first look at Summify
 • – Hans Kullin skriver mer om Summify som jag DNkrönikörade om i dag. Signa upp om du inte gjort – en grym tjänst för dig som inte tycker att du orkar hänga med under dagens flöde av nyheter, bloggar och tweets.

 • Kritiserade MTG:s gubbighet – fick MTG-jobb
 • – På många sätt otroligt att den här artikeln ens ska finnas. Att det ska finnas en radiokanal som kan komma undan med att de inte hittat några kvinnor och att de sedan, som ett tecken på nåd och flexibilitet, skapar ett program för den mest högljudda av kritikerna.
  Kom igen, gör nåt riktigt. Och ge för guds skull Thomsgård ett eget program!
  Kul grej det här med Radio1, för övrigt. Kommersiell pratradio. Jag tror det kan bli bra! Känns överhuvudtaget som att pratande (nät)poddradio är på g. Skulle vilja göra! När tid finns…

 • Facebook & social journalism
 • – Wow, det här var fascinerande. Facebook startar någon typ av journalistskola. Om hur man använder Facebook i praktiken. För att göra bättre journalistik.
  Håll koll!
  Allra mest komiskt: Man kommer ha workshops över hela jorden, för att hjälpa journalister bli bättre på nätet. Tänk att uppläxningen kommer från privata kommunikationsplattformar som i sin marknadsföring för sig själv får utbilda journalister!

 • Facebooksida: Emanuel Karlsten
 • – Men det goda (?) med Facebooks nyupprättade avdelning för journalister var att jag själv blev inspirerad. Eller insåg att jag är dum som inte har en. Så nu har jag det. En ”offentlig profil” på Facebook där vem som helst kan ”gilla” mig. Och jag vet, det känns högmodigt, underligt och högst fånigt att folk ska ”gilla mig” på Facebook. Som om jag vore ett företag eller en artist. Det är också själva anledningen till att jag inte varit i närheten av att göra det tidigare. Men om jag vill testa på det här i egenskap av journalist är det här kanske enda utvägen. Eller det är det. Och då borde jag i alla fall ha någon typ av erfarenhet av det.
  Frågan nu är bara hur man någonsin ska kunna hänvisa personer hit. Så fånigt. ”vill du gillar mig på Facebook? Nej, inte bli min vän. Bara gilla mig. Tack.”

 • Dagen, TT, ViD och LO « Jaktlunds marginalanteckningar « Jaktlunds marginalanteckningar « Dagen.se » Bloggar
 • – Två reflektioner: Det är bara i Dagen som LO kan stå för något annat än fackförbundet, i det här fallet Livets ord.
  Men Jaktlunds post är givetvis – och allra mest – en uppvisning på exakt det Ulf Ekman tillbakavisar – Världen idags låtsasoberoende från församlingen. Fattar inte varför man måste propsa på det – fortfarande? Är det inte ärligare att bara förklara att den nu – när man inte ens har en chefredaktör med journalistbakgrund – är en medlemstidning, eller vad man vill kalla den.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Next post:

Previous post: