≡ Menu

Hittat, länkat och kommenterat – June 4, 2011

 1. Nej – det vanligaste ordet i kungens tal | Inrikes | SvD
 2. – Svenskan gör ett wordcloud av kungens tal! Smart!

 3. Aller media
 4. – Nördigt, men är inte det här en befriande arbetsbeskrivning? Allers söker webbutvecklare som främst ska kunna php, wordpress och linux. Åh, tänk när vi börjar söka oss bort från de properitära systemen. Vackra värld.

 5. Twitter Blog: Introducing the Follow Button
 6. – Twitter introducerar nu en Facebook-liknande like-knapp. Tidningar kan lägga ut followknappen på sina sajter och bara genom ett klick på knappen så följer du tidningens twitterkonto. Inga frågor, inga popup-rutor. Det är väl en bra idé, men utförandet är konstigt. Efter att jag tryckt i kan jag inte välja att avfölja på samma sätt. Med facebookgilla-knappen kan jag efter att jag valt att gilla också av-gilla. Direkt på sajten. Det har Twitter missat. Vilket innebär att jag måste söka mig in på mitt konto och manuellt avfölja. Kass, så klart. Men jag gissar att det bara är tidsfråga tills den saken är fixad. Men vilken blir första svenska mediesajt att släppa knappen?

 7. MYCUBE
 8. – Har du också ansökt om betakod men tycker att det dröjer? Kolla i skräppost-korgen. Där ligger den. Autosorterad på bästa freudianska sätt.

 9. Saman frågar ut reklammakaren Tomas Mazetti – Söndag med Saman | Sveriges Radio
 10. – Jag träffade Studio totals Tomas Mazetti i torsdags. Inte för någon särskild anledning. Jag har följt PR-företaget en tid och varit kraftigt fascinerad. Imponerad över hur de med sina kampanjer lyckas sätta finger på mediemekanismer, berättarmekanismer och får att se så löjligt enkelt ut. Hur de också bygger myt kring sig själva. Där man är osäker på om allt är lögn eller sanning. Det var väldigt roligt att träffa Tomas. En idealist. Jag älskar idealister. En naturbegåvning med så många lager människa. En och en halv timme räckte inte för att förstå allt. Och när jag kom hem hittade jag den här intervjun med Tomas. Lyssna på den om du har tid! Det finns mycket som är väldigt tänkvärt.

 11. YouTube – Robyn ’Call Your Girlfriend’ Official Video (HQ)
 12. – En riktig dansvideo! Hur länge sedan var det vi såg en sådan?!

 13. Ett förbryllande fall – och ett märkligt åtal | Oisín Cantwell | Kolumnister | Nyheter | Aftonbladet
 14. – För journalister. Om rättsäkerheten.

 15. Mobilstrålning: Använd handsfree och håll ut telefonen från kroppen – Aktuellt – SSM
 16. – Hade den här tekniken och den här texten skrivits på 50-talet hade vi inom ett halvår sett en hel nation hålla mobilen ifrån sig på armlängdsavstånd. Jag antar att det är på gott och ont vi har fått viss distans till myndighetsrekommendationer.

 17. ”Jag har suttit i 25 000 intervjuer” – Bohuslän – www.gp.se
 18. – Ranelid inervjuas. Så tacksamt att få citat som dessa:
  – Ja du. Du är som andra journalister, du ställer retoriska frågor…märkliga frågor. Det ska du inte fråga mig, det ska du fråga min uppdragsgivare. Jag ringer väl inte själv upp och ber att få tala på nationaldagen i Kungälv? Jag har suttit i 25 000 intervjuer och jag blir alltmer förundrad över vilka frågor som ställs.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Martin Schöld juni 7, 2011, 14:55

  Och hela Robyn-videon i en tagning, coolt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.