≡ Menu

Hittat, länkat och kommenterat – May 7, 2011

Jag är på Gotland! En helg med systrar och föräldrar. Fint och bra. Om en timme eller två ska jag se min syster dansa på Wisby Strand och sedan blir det picknick i solen. Återkommer säkert med nåt mer bildmässigt. Men för nu blir det några länkar.

Hejsålänge.

 • världens modigaste femtonåring
 • – @Mymlan’s son Edgar är aktiv i pingstkyrkan i Sundsvall. Klädde sig i tjejkläder och sa att han tänkte göra så även på gudstjänsten på söndagen. Det fick @Mymlan att skriva det här blogginlägget.
  Bäst blir det dock i kommentarerna där ungdomspastorn ( @fool_for_jesus ) som förbjudit honom från lovsångsbandet förklarar att han bett om ursäkt och gjorde fel.
  @Mymlan skriver lika insiktsfullt tillbaka:
  ”Det var en väldig tur att Edgar inte bara lyssnade på dig och tänkte att du hade rätt med dina första kommentarer, och därmed lät sig själv tryckas ned, utan att han faktiskt stod på sig.
  Om han hade lyssnat och sagt ”Okej, jag tar på mig byxor hädanefter”, hade du då tänkt till som nu? Hade du då kommit till den insikt om allas rätt att vara sig själv, särskilt inför Gud och i hans församling?”

 • Hamnarbetaren som blev kyrkobyggare
 • – Även om det här är att klassa mer som en resumé än en recension får vi reda på att livets ord inte nämns i memoarerna. Den här handlar om tiden innan. memoarerna är alltså så stor att den är uppdelad i flera böcker. Hursomhelst har Ekman på Twitter hintat det här är hans version på den förlåt mig-bok jag skrev om för ett år sedan. Jag ser mycket fram emot det.

 • Hollywood undviker ”Jesus” | Jim Caviezel: Jag får inga jobb efter att jag gjorde rollen som Jesus.
 • – Klassiskt.

 • Hur du kissar på stan utan att bli påkommen
 • – Det här är roligt!

 • Klart med efterträdare till Selling på Expressen.se
 • – Bonnier vill inte kommentera vem som blir ny säljchef. Det vill inte den nya säljchefen heller och säger därför:
  ”Jag kan inte ge några kommentarer eftersom jag inte har slutat på PAR än, men det ska såklart bli oerhört utmanande, spännande och roligt.”
  Goddag yxskaft.

 • Vad hände med spalten: ”Jag mötte Lassie?
 • – Men hallå, så lite man vet?! Visste ni att uttrycket ”Jag mötte Lassie” myntades i Expressen?

 • Nu går det att söka live på Medievärlden!
 • – Spännande. Ett av mina långa och fruktlösa projekt på Dagen var att få till ett sök som var värt namnet. Även vi testade Open sourcade solr, men fick aldrig till det (tror fortf Dagen har solr). Blir spännande att se om det håller på Medievärlden.

 • De leder journalistförbundet
 • – Det blev förändring i SJF:s styrelse! Och föryngring! För mig personligen innebär det att jag ger saken en ny chans. Och ser onsdagens motionsröst som en liten misshappening.

 • Förbundsbasen attackerar Sjöberg – Radiosportens nyheter – Radiosporten | Sveriges Radio
 • – Men allvarligt talat. Vad är det för vidrigt förbund? Skulle Patrik Sjöberg hållt tyst om vad han upplevt? Hade det varit eftersträvansvärt? Hur kan man ens insinuera något sådant.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.