≡ Menu

Hittat, länkat och kommenterat – October 20, 2010

 • Gå ur Smyrna! – Ledare – www.gp.se
 • – Det här är också intressant. Ledarssidan uppmanar, i ett stick, medlemmarna i Smyrnaförsamlingen att lämna kyrkan i solidaritet med den homosexuella mannen. @CarlHenric Jaktlund påpekar samtidigt att samma ledarsida samtidigt rekommenderar pastorns bok. Och GP:s fd vd är medlem i Smyrna…

 • ikon1931.se
 • – Internetikonen Sofia Mirjamsdotter är också före detta pingstvän. I senaste av numret av Ikon berättar hon mer om det i en intervju. Men allra mest handlar det om ledarskap. Tillsammans med Josefine Arenius är också med i samtalet, och det blir som det brukar. Någon utanför som säger jobbiga sanningar om kyrkan, och så den i kyrkan som håller med och ibland försvarar. Tänk att alla verkar vara ganska klara med vad som är snett, men vi ändå inte kan komma tillrätta med så mycket av det. För egen del har det förresten varit så att det är när röster utifrån beskriver kyrkan som jag känt igen mig bäst, och också känt mig mest hoppfull. För där har man klarsynt och krasst sett bristerna, men också det positiva. Vilka frågor kyrkan äger, har fördel av och har matchboll i. Det är spännande. För övrigt skriver jag en krönika i samma nummer. Men den tror jag inte är ute på nätet. Det är skitsamma, det är ändå bara en bearbetning av mina texter om Benny Hinn som jag skrivit om här i bloggen

 • Om predikningar och en predikan på 30 sekunder
 • – JA, Joachim, det borde gå. Hisspitch, kallas det med andra ord. Och så får man lyssna på hela predikan om man nu vill det.
  Men experimentera dig till en modell som fungerar! Det blir kul.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Angela oktober 20, 2010, 16:10

  Jag skulle önska att min församling välkomnade alla människor som bär på en längtan efter Kristus i sina liv. Det är det enda väsentliga. Eftersom min församling inte tänker så kan jag inte finna samhörighet där och är därför ofrivilligt församlingslös. Läste en så bra blogg igår och dröjer vid inläggets huvudpoäng ”sorg är kärlek som blivit hemlös”. De orden beskriver så väl min känsla inför den pingströrelse jag både älskar och värjer mig för.

 • Angela oktober 20, 2010, 16:10

  Jag skulle önska att min församling välkomnade alla människor som bär på en längtan efter Kristus i sina liv. Det är det enda väsentliga. Eftersom min församling inte tänker så kan jag inte finna samhörighet där och är därför ofrivilligt församlingslös. Läste en så bra blogg igår och dröjer vid inläggets huvudpoäng ”sorg är kärlek som blivit hemlös”. De orden beskriver så väl min känsla inför den pingströrelse jag både älskar och värjer mig för.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.