≡ Menu

Idag klockan 10 röstar EU-utskottet om ödesfrågan för internet – här är det jag skrivit om saken (och varför andra inte gjort det)

Ett internetfilter som sorterar bort olagligheter, en länkskatt som försvårar internets infrastruktur. EU-direktivet har godkänts i två av tre instanser och idag röstar parlamentets utskott om att godkänna det i det tredje.

Ändå har det inte blivit en fråga i Sverige. Trots dess djupa implikationer på internet – även här i Sverige.

Jag har nu skrivit och talat om det i alla kanaler jag har tillgång till.

Det började i Göteborgsposten för knappt två veckor sedan. Då tyckte jag att jag var ute i grevens tid.

Sedan dröjde det till veckan efter, i Nyhetsmorgon, som jag under min fasta tid med ”veckans svep” fick prata om hur förslaget aktiverat hela internet.

Och sedan i min krönikörsyta på Breakit

För att till sist också prata om det i P4 extra.

Ändå har det inte spridit sig bredare. Ändå har det inte tagits upp och analyserats på bredare front. Jag begriper det inte? Det handlar inte om att det inte engagerar. Varje text jag skrivit har fått tusentals reaktioner i sociala medier, mer än något annat medier vanligtvis skriver om EU. Och det är en samhällsviktig fråga. Jag tror inte alls att det beror på att medier har att vinna på en länkskatt, det enda svaret jag har är att det handlar om okunskap. Att man inte förstår.

Idag, alltså samma dag som EU-utskottet ska rösta, skriver DN en bra och klargörande artikel. Igårkväll låg den ute på nätet. Alltså dagen innan!

Jag är för första gången på länge ganska svarslös kring varför det här diskuteras så lite i medier, när det uppenbart engagerar medborgarna mycket.

Uppdaterat:

Utskottet röstade igenom förslaget till nästa instans. Jag har skrivit om det i GP och Breakit, pratat om det i några andra medier också, bland annat TV4 nyheterna som kommer under kvällen.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Next post:

Previous post: