≡ Menu

Innan du rasar över våldtäktsdomen i Fittja – läs vad advokaten som läst domen skriver

De män som stod åtalade för att i grupp ha grovt våldtagit en kvinna i Fittja har idag fått sin dom. De blev friade.

Det framstår som helt vidrigt om man läst medierapporteringen och även utdrag från kvinnans berättelse. Det är fortfarande vidrigt, men innan vi rasar, innan vi drar slutsatsen att alla våldtäktsmän går fria i Sverige, läs vad Viktor Banke skriver. Det ger perspektiv. Inte för att det förändrar domen, men för att det skapar förståelse hur det kunnat ske – och kanske också varför hoppet ännu inte är ute för en annan dom.

Tweetsen är trådade två i taget och Viktor Banke har alltså inte vara inblandad i detta mål.

 

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Henrik december 19, 2017, 15:27

  Utan att förminska kvinnan måste vi slå ett slag för oskyldig tills motsatsen är bevisad. Det är viktigt att inte hammaren faller på personer p.g.a. enbart anklagelser. När en rättsprocess är över och domen vunnit laga kraft är personen skyldig inte dessförinnan. Nu är de oskyldiga oavsett vad man tycker.

 • erik december 19, 2017, 18:51

  Polisen hade väl fullt upp med att ta prover på misstänkta cannabisrökare eller nåt annat som ser bra ut i statistiken…

  • Grasmatta december 20, 2017, 10:58

   En annan problematik lär vara att offret redan var stämplat som ”missbrukare” och därmed inte har samma rättigheter gällande utredning som i andra fall. I Sverige är inte alla lika inför lagen, däremot krävs att alla följer lagen.

  • J D Karl januari 6, 2018, 06:33

   Ja. Då är det. Samt flera vidriga förhållande ytterliggare: – I hela detta rituella övergrepp/undersåte orättssystem råder en stark elitistisk människosyn, Polisen har visat årtionde efter årtionde vilken extremt nedvärderande människosyn de har. Fram till andra Världskriget fick Tattare, Zigenare samt övriga mörkhyade grupper utgöra det absoluta bottenskickt dessa prätormyndigheter påstod de var. Idag behandlas missbrukare lika hedvärderande. -Värdenihilism. Där moral ersatts av elitism. – Den starkes rätt. Alltså dessa myndigheter anser sig vara – Den starke. Rovdjuret som tar sitt byte som Nitche så. ( Nihilismens kända skapare ). Men detta var som filosofi. Eländet utvecklades till rättsfilosofi av den sk. Uppsalaskolan. Den ledes av professorn i rättsfilosofi Axel Hägerström, samt dennes två adepter, Socialdemokraternas kända lagskrivare Willhelm Lundsten och Nationalsocialisten Carl Oliviecrona. Den sistnämnda blev professor i straffrätt/processrätt samt tvingades till avbön efter andra världskriget från nazismens raspolititik och rasideologi. Dock behöll han dess åsikter i övrigt. Dessa personer blev förebild till ex. Olof Palme som var en stark anhängare till Värdenihilismen. I omvärlden såg man Axel Hägerström som en tragikomisk figur. Han är mest känd för att försökt stoppa en känd fysiker år 1921 från att få Nobelpriset. Anledningen var antisemitism men dessa påstod matematiken inte var rätgrundad. Fysikerns namn var Albert Einstein. Dessa juveler har alltså satt sin prägel över rättssystemet.

 • Adam Nybäck december 20, 2017, 03:17

  Att köpa sexuella tjänster och betala med droger är väl olagligt i Sverige?

  • Biggie december 20, 2017, 14:58

   Ja.

   Hur så? Menar du att åklagaren borde skippa att överklaga våldtäktsdomarna och istället åtala för brott mot sexköpslagen och narkotikaöverlämning? Fet chans…

   • Adam Nybäck december 20, 2017, 18:08

    Nej, det var inte det jag menade. Vet inte var du fick det ifrån.

 • Erik Johansson december 20, 2017, 09:14

  Har någon som har sex i utbyte mot droger frivilligt valt att ha sex? Om någon har en plastpåse över huvudet som håller på att kväva dem, och hon får hjälp att ta bort plastpåsen enbart om hon låter sig skändas av 20 ”grabbar”. Har hon då haft sex frivilligt med 20 pers eller har hon våldtagits av 20 pers?

 • Grasmatta december 20, 2017, 11:01

  Samtyckeslagen är så naiv att det förslår. När S-kvinnorna slog sig för bröstet i och med sexköpslagen som tog form 1999 begrep de inte hur farlig denna var för kvinnorna. Hur deras utsatthet ökade.

  • Gunnel Gomér december 20, 2017, 13:43

   Oaktsamhets-rekvisitet…uppfattar jag som mycket viktigt.

 • Grasmatta december 20, 2017, 11:02

  Bankes analys ger klockren analys av läget.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.