≡ Menu

Läs detta pressmeddelande

Jag har en god vän som heter Morris. Han har ett stort hjärta för sina medmänniskor, för webb och för galna idéer. Det här är en sådan. Läs gärna nedanstående. Fundera om du vill vara medlem. Det är gratis och vi behöver folk. Det är en kul grej som inte kräver något av dig. Mer än att vara en del av världens första crowdsourcade racingteam.
Du hänger på, ja?

Morris Motorcycles

2010-06-29 13:05

PRESSMEDDELANDE

STOCKHOLM 2010-06-29

Morris Motorcycles Racing Team 2010 klara för start i TTXGP UK!

Morris Motorcycles Racing Team 2010 är klara för start i den första deltävlingen av fyra i den brittiska TTXGP-serien för högpresterande elmotorcyklar. Och försteföraren Annie Seel, känd som ”Rallyprinsessan” med sina 15 fullbordade ökenlopp, kommer att vara förare.

Det innebär att världens första racingteam byggt på crowdsourcing* uppfyllt ett viktigt delmål. Samtidigt visar det intresset och möjligheterna för racing med elmotorcyklar i framtiden. Något som av många ses som den enda möjliga vägen för motorsportens överlevnad.

Morris Motorcycles Racing Team har redan från början fått stor uppmärksamhet i motorcykelvärlden. Framförallt har den okonventionella finanseringsmetoden med ett stort antal delägare och nyckelkompetenser utspridda bland dessa fått positiv respons.

”Vi hoppas värva många fler teammedlemmar som vill vara en del av födelsen av framtidens motorsport. Idag är vi 136 hoppfulla teammedlemmar där flertalet har blivit delägare för en tusenlapp, några har lånat ut samma summa och en del har som gratismedlemmar bidragit med sina kunskaper och kärlek.” säger Morris Packer, Team Manager för Morris Motorcycles Racing Team 2010.

Den 10 och 11 juli samlas team från hela världen för att tävla i den första omgången på New Era MCCs bana i Snetterton, England. Precis som TTXGP Italien och TTXGP USA består TTXGP UK av fyra deltävlingar. Om man kvalificerar sig bland de fem första i de fyra deltävlingarna når man UEM-finalen – “VM för elmotorcyklar” – den 24 oktober i Albacete, Spanien.

“Vårt mål har varit att komma till start – särskilt med tanke på att vi startade vårt projekt den 15 mars i år. När vi står på startlinjen på söndag har vi redan vunnit – för detta är ett team som byggts upp helt på engagemang av teamets medlemmar.  På lördag och söndag tävlar vi bara för att vara med – vi hinner knappt provköra vår motorcykel innan det hettar till. Till den andra raceomgången den 24-25 juli hinner vi analysera och till de två avslutande omgångarna 21-22 augusti och 2-3 oktober kommer vi ha allt på plats”, fortsätter Morris Packer, Team Manager för Morris Motorcycles Racing Team 2010.

* Crowdsourcing är en metod som bygger på att dela ut ansvaret för att lösa en uppgift till en stor grupp aktörer helt öppet. Ofta används internettjänster som både verktyg och kommunikationsplattform i arbetet.

FAKTA
TTXGP står för Time Trial Xtreme Grand Prix. Mer information om TTXGP finns på http://www.egrandprix.com

Elmotorcyklar med prestanda som gör dem attraktiva för fartdårar och rejsputtar började på allvar lanseras under 2009. Och under 2009 kördes den första TTXGP-tävlingen på Isle of Man. 2010 blir första året med en “världsserie” i TTXGP.

Tanken med Morris Motorcycles Racing Team 2010 är att vara med i den första omgången i framtidens motorcykelsport.

Merparten av de som nu bildar teamet rekryterats inte från samma oljegropar som roadracingteam vanligtvis bildas i – utan till stor del från geek-, nerd- & bubble-communityn i Norden. Till vårt försvar – i elroadracing kommer mycket handla om mjukvarorna – Mavizenmotorcykeln vi ska tävla med har ett operativsystem. Och mjukvaror – det kan Morris Motorcycles Racing Team 2010 – mer än de flesta om.

Mer information om Morris Motorcycles Racing Team 2010 finns på http://www.morrismotorcycles.com

Presskontakt: Morris Packer, +46 700 715 700

Morris Motorcycles AB i en mening:

Investera i ett elmotorcykelracingteam som är en naturlig del av affärsplanen för bildandet av en återförsäljarverksamhet som säljer prestandaelmotorcyklar i premiumsegmentet.

Bakgrund

Från början, 15 mars 2010, var vi ett litet gäng som lekte med tanken att ställa upp i världens första vm-serie för elmotorcyklar. Nu är vi 143 medlemmar som utgör Sveriges största think-tank inom framtidens motorsport. Och vi har på mindre än fem månader, med hjälp av kreativitet, kärlek och sociala medier tagit oss till TTXGP UK. Vi är ett bolag, en bifirma, ett racingteam, en tidskrift och snart historiska.

Om några dagar står vi på startlinjen.

Vill du vara med?

Du är välkommen. Men läs det första inlägget innan du bestämmer dig.

Anmälan: http://morrismotorcycles.wufoo.com/forms/anmalan-till-morris-motorcycles-racing-team-2010/

Webbplats: http://www.morrismotorcycles.com

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.