≡ Menu

Måste fortsätta berätta om bloggkraften

Det om det här med Länstidningen Södertälje igen.

Googlade på det i dag igen. På några dagar har min bloggpost om hur Länstidningen Södertälje behandlar anställda illa gått från åttonde plats i Google, till fjärdeplats, strax ovanför Wikipedias sida om tidningen.

Det kan tyckas att jag behandlar saken som ett vendetta, men riktigt så är det inte. Jag tycker Länstidningen betett sig bedrövligt mot fotografen Nicklas Thegerström. Och även om jag gärna bistår honom är det hans strid.

För mig handlar det mer om ett bevis för den varje människas möjlighet att påverka.

Den här bloggen är några månader gammal. Har inte särskilt hög googleranking eller sökmotormässigt anseende. Den har inte länkats från någon Expressenstartsida, eller Dagenstartsida. Bara startat som en vanlig wordpress-blogg. Förvisso välbyggd, men allt utifrån standardinställningarna.

Trots det rankar en bloggpost, med några inlänkar, om Länstidningen Södertälje högre än Wikipedia i googleresultatet. Så fort en sökning görs får man reda på att tidningen behandlar anställda illa. Det borde givetvis vara allvarligt för en tidning som sannolikt lägger en hel del pengar på marknadsföring. Och påminner igen om vikten av koll på sitt varumärke.

Så enkelt det är för LT att bara ge sin bild av vad som skett, förklara – ursäkta – omständigheterna. Så är det över. Får jag en rimlig förklaring skulle jag till och med kunna byta min rubrik. Eller iaf upppdatera den.

Jag tycker det är så fascinerande. Att jag var tvungen att blogga igen. Och ge den gamla bloggposten mer länkkraft.

Nicklas har för övrigt fortfarande inte hört något mer från LT. Däremot har han kopplat in facket. Jag antar att vi kommer se en fortsättning på saken.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.