≡ Menu

Mest retweetade v27

Trots att hela den svenska politiska eliten samlades i Almedalen, är det inte där veckans största politiska snackis ägt rum. Utan på Twitter. Med några av Sveriges mäktigaste – på nätet. Tillsammans har konflikten genererat över 1 miljon visningar på youtube (vilket är BRA), plus alla andra sociala nätverk som de har tillgång till.
Och Twitter har varit navet. I sanning fascinerande.

10) @juanitafranden

Men vi börjar i en annan ände. För när kvinnor sitter i tv och rapporterar om sport så bedöms de tydligen annorlunda än män. Eller framförallt: deras kläder bedöms. Denna debatt har rasat på alla möjliga plattformar, och experten Johanna Frändéns svar blev veckans tionde mest retweetade.

9) @emmywin

Men mest har alltså veckan handlat om män som kallar sig feminister, men beter sig svinigt.

8) @sofia_yolo

Och det är den forne dokusåpestjärnan Jockiboi som har varit i centrum.

7) @lfcaxel

Som gått från att vara skandalprofil (smörja in sig i bajs, göra porrfilm, recensera ligg) till att idag bli en mer städad version av prank-kanal – och har blivit en av Sveriges största youtuber – kanske till och med störst om man räknar antalet visningar på kanalen.

6) @thereselindgren

Den andra huvudpersonen är Sveriges just nu antagligen hetaste (och mest spännande – undersök kanalen och dess genomslag!) youtuber, @thereselindgren. En överlag väldigt resonlig, smart och ödmjuk person. Som tvingades göra en video som sammanfattade hela debatten – och varför hon inte har anledning att be om ursäkt.

5) @cornelialundell (länk)

Men mest var det på grund av den här tweeten som debatten kom igång. Efter förra veckans stora twitterutspel från artisten Zara Larsson gjorde Jockiboi ett eget utspel på sin Facebooksida (nu raderat) där han tyckte @ZaraLarsson drog alla män över en kam. Cornelia tog kontakt i chatten, och följande konversation utspelade sig. Cornelia skärmdumpade och twittrade.

iDB 2016-07-10 kl. 13.10.36

4) @ahedenstedt

@thereselindgren retweetade ovanstående skärmdump och frågade om den verkligen var sann – vilket utlöste ett enormt bråk. Jockiboi hävdade direkt att bilden var fejk. Gjorde videos på både youtube (nu raderade) och snapchat där han skrek till Therese Lindgren att låta honom vara ifred.  Tonläget höjdes enormt – och läger skapades. Team jockiboi eller team Therese.
Generellt vann Therese. Som här:

3) @zaralarsson

Eller från artisten som förra veckan drog igång hela karusellen.

2) @steveangello

Och en vecka senare vaknade Steve Angello och ville vara med på tåget…

1) @norbergmaja

Något som, givetvis, ledde till helt andra reaktioner. Vilket strålande fångades och skärmdumpades av denna twittrare – och blev veckans mest retweetade.

 

Se tidigare veckors största tweets här.

Topp 10 mest retweetade tweets någonsin

Vad är Twitter? Gå en snabb twitterskola

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
  • Erica MacInnes juli 11, 2016, 12:40

    Heja Therese Lindgren!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Next post:

Previous post: