≡ Menu

Mest retweetade v49

Advent har börjat och därmed också julreferenser. Eller snarare: Julkalender-referenser. Detta, internetmemes och som vanligt en dominans av Årets uppstickare @jonielol finns bland denna veckas mest retweetade.

10) @cayeezus
”Starter pack”-trenden dog för några månader sedan, men här har @cayeezus lyckats piska liv i den igen genom ett Håkan Hellström-paket. Idén är att hitta fyra prylar som ska sammanfatta en trend, idé eller persona.

9) @jonielol
För trehundrasjuttioelfte gången tar sig @Jonielol in på listan och lyckas skapa igenkänning med helt orimligt vardagliga saker.

8) @Pennyschulman
Mediemannen @CalleSchulman har sedan något år postat bilder och filmer på sin dotter, Penny, från sitt Instagramkonto. Det har gett honom, men så klart allra mest Penny, en kultstatus i vissa delar av nätet. Sedan en tid har Calle också startat ett Twitterkonto som mest speglar Instagramkontot och i veckan korades också Penny Schulman till Årets instagrammare. Vilket gillades av internet så mycket att det knep plats åtta på veckans lista.

7) @aminosyra
Ett stort samtalsämne i veckan har givetvis varit julkalendern. Som tycks ogillas av vuxna, men gillas av de yngsta. @Aminosyra hittar här en träffsäker vinkel i debatten!

6) @marielestrella
Man vet att man är gammal när en ny generation kan göra nostalgisk tillbakablick till en julkalender så ny att det känns som igår.

5) @Jonielol
Numera traditionell vinekomedi av @jonielol

4) @Jonielol
Jonie har den här veckan också hittat lösningen för SVT: fixa en årlig repris av en tidigare populär julkalender. Det låter idiotiskt, tills du tänker på att det är så SVT gjort med Kalle Anka i över 40 år.

3) @jonielol
Idoljuryn gjorde i år sin sista insats och hyllades av tv4 – hyllades vidare av twitterdrottningen och delades vidare av ytterligare dryga tusentalet.

2) @maddechristina
Någon har avslöjat oss.

1) @cbmnvbjbfjjs
De senaste veckorna har en märklig trend gått på nätet, halvt under etablissemangets radar. Man släpper en vattenfylld kondom över en persons huvud och har man tur spräcks inte kondomen och det skapas istället en slags gummivattenhjälm som ser, well, rolig ut. Med allt detta sagt handlar ju @cbmnvbjbfjjs inte alls om det, utan om elakt rolig diss av Jimmie Åkesson. Träffsäkert nog!

Här ser du tidigare veckors listor.
Här ser du mest retweetade svenska tweet, någonsin.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Next post:

Previous post: