≡ Menu

Mest retweetade v53

Det är en konstig vecka med en siffra som man inte trodde fanns och givetvis också en vecka full av nyårsreferenser. Här är 2015 års sista ”mest retweetade”.

10) @upplevelser2015
Det här är väldigt fascinerande och förbryllande. Från ingenstans kom detta twitterkonto och drog igång i mellandagarna. Började följa över tusen pers och plötsligt fick allt kontot skrev luft under vingarna. 115 tweets har det hunnit bli där kontot bara sammanfattar alla möjliga känslor som man potentiellt skulle kunna fästa vid året. Ovanlig att man lyckas och utan att ha gjort någon större research anar jag att det är någon av twitterstjärnorna som dragit igång, eller åtminstone varit draghjälp. Från ingenstans till att vara med hela, ja se längre ner för att se hur många gånger den är med på topplistan.

9) @upplevelser2015
…Två gånger…

8) @iamdanielparis
Daniel Paris har, efter teveserien Ung och bortskämd, klamrat sig fast vid strålkastarljuset och även lyckats skapa sig en stor följarskara på Twitter. Han får ofta stor spridning med något pekorala tweets om brusten kärlek, förlorat eller vunnet hopp. Nu också på topplistan:

7) @moaedstroms
Vad alla känner. Eller: tonårsbekräfta mig?

6) @Unibet_Sverige
Detta är spännande, allra mest för att det inte direkt bygger Unibet, utan mer Onlinepizza. Jag har ingen aning om hur samarbetet har skett, men en ung engagerad publik vars största nyårsdagstradition är att bakfylla och pizza är ju guld för Onlinepizza. Och det vackraste med det är ju att det blir bådas största tweet under veckan. Det är verkligen inte ofta den här typen av uppenbara reklamkampanjer fungerar på Twitter, men Unibet verkar lyckas. Andra veckan i rad nu.

5) @jonielol
Och givetvis: Sista veckan finns såklart twitterdrottningen @jonielol med på topplistan också. Vilket år hon har haft!

4) @IsakTengner
120 följare, en superenkel tweet och 1331 retweets senare. Är inte sådant här väldigt fascinerande? Hur vissa saker får vingar.

3) @upplevelser2015
…Tre gånger…

2) @upplevelser2015
…och totalt alltså fyra topplisteplaceringar för detta konto. Vet någon mer om det, storyn bakom? Kontakta mig på kontakt@emanuelkarlsten.se

1) @filippaa_98
Och sista årets bästa tweet görs av Tea som med dryga hundra följare fick tusentals att gråta av skratta – inklusive personen de prankade. Grattis!

Här är tidigare Veckans tweets
Här är de mest retweetade någonsin

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Next post:

Previous post: