≡ Menu

Ni får tycka vad ni vill, men ikväll lyssnar jag bara på Molly

Jag erkänner. Jag kollade på Idol. Ni får tycka vad ni vill om det. Men av någon anledning fängslar mig årets omgång mig totalt. Jag har inte sett på flera år. Vet inte om det beror på Bard, den där tönten med halvmustaschen, eller att det är begåvningar i stallet som jag aldrig sett något vara i närheten av.

Jag älskar Molly. Älskar på ett sätt som får mig att vilja stå upp när hon sjunger. Jag gillar Emil på det där storebrorsiga sättet. Jag gillar Robin, Amanda F och hon den joker-tjejen med blond snedlugg som jag glömt vad hon heter. Och så gillar jag Molly. Sa jag det? Jag gillar henne så mycket att det börjar bli opassande. Hur – HUR – kan man sjunga så bra som 15 år gammal. Det är inte fysiskt möjligt? Det är inte ok! Jag ser här en stjärna som inte är från denna planet.

Molly%20Pettersson%20Hammar%20-%20Set%20Fire%20To%20The%20Rain

Och den här Amanda P som ni pratar om. Hon är bra, men har ni förstått vad hennes problem är? Att hon är färdig. Inte att hon ÄR färdig, men att hon tror att hon är färdig. Det blir hennes fall. Det blev hennes första fall – när hon trodde att låtval var sekundärt hennes röst – och det kommer att bli hennes nästa fall.

Eller så mår hon bara bra av att falla ur tävlingen.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Jennifer Bark oktober 8, 2011, 00:31

  ”Hej, jag heter Jennifer och tittar (också) på Idol (i år)”

  • Emanuel Karlsten oktober 8, 2011, 00:36

   Viktigt, det där ”i år”. Man vill ju inte blandas samman med förra året. Han den tanige, vadhannuhette.

 • Pierre oktober 8, 2011, 00:59

  Varför är Bard en tönt? Han är ju fantastisk. 

  • Emanuel Karlsten oktober 8, 2011, 13:27

   nej, nej. ”den där tönten” är han pelle. läs igen.

 • Mr.Crona oktober 8, 2011, 01:17

  Ibland undrar man hur så stora röster får plats. Det blir kul att följa fortsättningen. Apropå stor röst. Lyssna på denna tjej. Bianca Ryan 11 år http://www.youtube.com/watch?v=XcEo5H97CLM

 • Morrica oktober 8, 2011, 09:50

  Visst är hon fantastisk, Molly! Jag är helt förtjust, såväl i henne som i fantastiska Amanda Fondell. Vilka röster! Gnistrande, intressanta, personliga, uttrycksfulla, spännande röster som går igenom rutan och rakt in i musikhjärtat. De kommunicerar med sin sång, med sina scenframträdanden, och har en värme som gör mirakel i denna kalla värld. 

 • Lisa Magnusson oktober 8, 2011, 12:30

  Slutade kolla på Idol efter uttagningarna, men innan dess var Molly min favorit. Det är ett privilegium att få lyssna på henne, det är så det känns.

 • Anders Gustafsson oktober 9, 2011, 22:57

  Har också sett några avsnitt. Amanda F, säger jag! Helt fantastisk.

 • lindapierre oktober 10, 2011, 09:52

  Kollar på Idol i år som alla år (ja jag erkänner). Är ett sånt där nördigt schlager-fan också som aldrig missat en enda delfinal. Musik-program är underbart! :) 

  Jag håller med dig gällande Molly, hon är grym! Amanda (den blonda) och Moa är två andra favoriter. När det kommer till killarna så finns det bara en i mina öron och han heter Olle. När han blir lite mer varm i kläderna på scenen så kommer han knäcka de andra killarna! Här har vi en kille som kan sjunga, som har rytmen men kanske framför allt som är så mycket med intressant än Robin även om han såklart är duktigt på att sjunga han också. Lite för klämkäck och intressant bara. För mig alltså. Håller med om att andra Amanda (den numera rödhåriga) nästan känns färdig. Även om hon inte riktigt lös i fredags. Jag får lite Lykke Li vibbar av henne, kanske beror mest på utseendet, vad vet jag. Nåja ett är säkert och det är att fredagsfinalerna ses, om inte live så på play.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.