≡ Menu

Så får Facebook dig att öppna din profil – om den nya prenumerationsfunktionen

Facebook har ikväll släppt en ny funktion och jag ska inte prata mycket om den nu, men ville bara dela något snabbt om hur det funkar.

Det är en slags variant för personer/journalister/artister som vill låta andra läsa deras facebookstatusar, men inte bli vänner med dem.

Nu kan man, i likhet med tex Twitter, prenumerera istället.

Funktionen måste aktiveras av Facebookanvändaren och du måste angett i din profil att du är över 18 år för att det ska fungera (det verkar handla något om att Facebook inte vill få skit).

Men när du väl gjort det kan andra surfa in på din profil och klicka på ”Prenumerera”.

Jag som ägare av profilen kan nu välja att skriva Facebookstatusar ”publikt” och då når de också de som väljer att prenumerera på min profil, men som inte är mina vänner. Om jag vill facebookuppdatera till mina vänner bara, väljer jag det.

När någon sedan prenumererar på din profil dyker det upp sådana här små notifications:

Jag ska utveckla någon slags analys senare, antagligen i form av någon artikel på TU, men kort bara: Jag tror det är smart. För personer var Facebookprofilen (se min här – där jag bara speglar mina twitteruppdateringar) aldrig ett bra eller smidigt alternativ. Så apart från allt annat.

Men framförallt ger Facebook nu ett incitament till att göra dina uppdateringar mer publika. En morot, en belöning för att öppna upp dig, ut mot nätet. Det finns så många vinster för Facebook att göra med det. Men det tar vi en annan gång.

Tills vidare kan du ju gå in och prenumerera på min facebookprofil!

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.