≡ Menu

Så ser nya tv4-nyheterna ut

Kom precis hem för att se de sista minutrarna av tv4:s extra långa 22-sändning där de presenterade hela sin nya och totala makeover på Nyhetssändningen. Allt har gjorts om. Sajten har gjorts i rosa och framförallt har man bytt url. ”Nyhetskanalen.se” har bytts mot rakare ”nyheterna.se” (ja, en domän man ägt sedan tidigare).

Allt är ljusare, stundtals med känsla av inredningsmagasin. Vinjetten en något upphottad variant av den tidigare.

Nyheternas%20nya%20grafik

I studion är det ljusa fondväggar och tv-ankarna sitter nu ihop på ett klassisk U-formsbord. En förändring mot en mer traditionellt amerikanskt studiostruktur, vilket gör att de fortsatt skiljer sig från SVT:s ståupp-ankare.

I morse berättade Bengt Magnusson och Anna Lindmarker om förändringarna för den förträffligt mysige (och inhoppande?) Arne Hegerfors och Kristin Kaspersen. Där får vi också veta att läsarna ska få större plats i sändningen. Hur förstod jag aldrig, men gissningsvis har de löst det med en enkel cover it live och möjligtvis lagt på ett grafiklager med ett urval av responsen som går i sändningen. Gör man det sista är det riktigt spännande, även om det också känns svårt att se det direkta värdet.

Generellt sett är det positiva förändringar! Jag gillar hur man lyckas få det kännas myndigt trots alla ljusa färger.

Däremot är det en gåta för mig varför man envisas med att ha kvar sina olika domännamn. Visserligen heter sändningen Nyheterna, men varför inte lägga det bakom tv4.se/nyheterna? Nu fortsätter tv4 köra med Nyheterna.se, fotbollskanalen.se och hockeykanalen.se (vaderkanalen.se har fått lägga sig under nyheter.se). Det är väl till och med ett Kiaindex-problem (eller förbud) att ha olika domäner med gemensam statistik?

Det måste finnas en rimlig förklaring bakom det, hjälp gärna till med en om du vet eller har förslag!

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • mjomark april 18, 2011, 22:11

  Jag har heller aldrig förstått mig på just det här med de olika domännamnen. Eller jo. Jag förstår möjligtvis att man ville testa något nytt från Tv4:s sida när man registrerade dessa olika domännamn. Men dom har aldrig satt sig. Förvirrande.

 • Olao1 april 19, 2011, 04:56

  Lite gulligt att du inte är äldre än att du stavar Hegerfors med ä. Hans storhetstid måste ha varit lite före din tid. Eller? Bra sammanfattning annars.

  • Emanuel Karlsten april 19, 2011, 06:03

   Tack, har ändrat nu. Visste att något kändes fel när jag skrev namnet. Ja, hans storhetstid var före min tid. Även om han var stor även långt in på 90-talet, och fortfarande äger många tv-sändningar på betalkanaer. Men mest är han nog för mig mannen som kommenterade fotbollsVM 94.

   • Erik J april 20, 2011, 19:50

    Hegerfors kommer alltid vara mannen i Det kommer mera. Att han är sportkommentator känns lika märkligt som att Gunde Svan skall vara skidåkare och inte Fortledare…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.