≡ Menu

Topp 3 mest missförstådda kommentarer från Sverige – Finland

Fotboll är lite som melodifestivalen. Det är roligt att se tillsammans, men det är nästan ännu roligare att kritisera detaljer tillsammans. Peka, skratta, skrika och fnissa. Särskilt roligt blir det när det går att sortera ut och fånga upp all den här kritiken. Och gör topplistor av den.

Som den här. Kvällens tre mest missförstådda eller konstiga kommentarer. Från kommentatorerna under kvällens landskamp mellan Sverige – Finland. Vi börjar i omvänd ordning och tar bronsplatsen först:

3. Glenn Hysén

Glenn Hysén har ett twitterkonto för företaget Unibet som också hjälper honom med spökskrivandet av densamma. Under hela kvällen kommenterade han, eller denne spökskrivare, matchen för Unibet. Har ingen aning hur det går till. Om de sitter bredvid varandra. Eller hur just denne tweeten spånades fram. Men klart är att den blev kvällens och dygnets tveklöst mest delade svenska tweet:

2. Anja Gatu

@anjagatu är sportchef och krönikör på tidningen @Sydsvenskan och brukar föredömligt twittra från varje match hon bevakar. Så också den här gången. Där hon försökte förklara hur pass öppet det var på mittfältet. Och glömde för att de flesta andra betyder ”helikoptern” något annat än en tvåfotsdribbling…

1. SVT sport

Men guldmedaljen går ändå till @SVTsport som under sin 22-sändning sammanfattade Zlatan Ibrahimovics comeback med att han ”trivdes som invandraren i Rosengård”. Du tror jag hittar på? Se beviset här:

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Micke Kazarnowicz juni 8, 2011, 07:45

  Jag gillar att du gör den här sammanfattningen. Jag tycker att rubriken är missvisande. ”Missförstådd” passar in på @anjagatu:twitter :s tweet, men Glenn Hysén visar ju bara vilken snäv syn kring sexualitet han har (det finns liksom inget att missförstå där) och SVT:s kommentar är ju direkt vidrig. ”Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk” all over again.

  • Emanuel Karlsten juni 8, 2011, 07:54

   Famlade lite efter ett beskrivande ord, men Glenn menar att han skämtade och
   SVT skulle nog knappast påstå att de menade något annat än… ja, vad de nu
   menade. Det fick bli ”missförstådd”.

   • Micke Kazarnowicz juni 8, 2011, 08:26

    Jag fattar att man kan skämta rått, och gör det gärna själv. Dock måste man tänka på vilket forum man skämtar i. Jag drar skämt om CP, bögar och judar med folk som jag aldrig skulle säga in public. Att bortförklara med ”jag skämtade ju bara” känns billigt. Det är ett carte blanche för att säga vad man vill annars. Det är en sak att man skämtar i ett slutet/införstått sällskap, och en annan att göra det på ett torg (vilket faktiskt Twitter är)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.