≡ Menu

Trossamfundet som vill smitta Sverige med mässlingen – och hota med häxkonst

Jag skrev för några dagar sedan om hur föräldrar försöker och uppmanar andra att smitta sina barn med mässlingen och att det är ett lagbrott. Efter det blev jag hotad med polisanmälan.

Det var ett obegripligt hot, eftersom inga enskilda – inte ens gruppens namn – har hängts ut. Och ännu mer att det skulle handla om hets mot folkgrupp. Men gruppen som vill smitta Sverige med världens mest smittsamma (och dödliga) virus har bildat ett trossamfund – och det gör det hela speciellt. Vilket nedanstående skärmdumpar kommer visa.

Jag har vägt fram och tillbaka några dagar och har beslutat att inte publicera namnet på varken samfundet eller dess ledare. Inte för att de själva inte vill. Jag har dels frågat (det var okej) och dels är både samfundet och ledare mycket publika, ledaren har en Facebooksida med 6 000 följare och en mycket aktiv affärsverksamhet (jag har redan blivit erbjuden tjänster).
Men jag ser inte att offentliggörandet kommer hjälpa, snarare isolera samfundet och dess medlemmar mer genom kritiken som skulle riktas mot dem personligen.

Att jag ändå skriver är för att peka på vilka drivkrafter som ligger bakom den här gruppen vaccinationsskeptiker. Och hur de, genom att göra sig själva till samfund, blir ännu mer radikala. Det är den här typen av tankegods som alltså hetsar andra att smitta sina och andras barn med en livsfarlig sjukdom. Att jag överhuvudtaget uppmärksamma det igen är för att än en gång påminna om att det handlar om ett lagbrott, vilket inte gör spridandet av mässling till en gråzon för åsikt eller personlig tro. Det är ett brott enligt brottsbalken att sprida och utsätta andra för mässlingen.

Samfundet

Det är inte första gången en grupp människor drivna av ideologi väljer att skapa samfund för att få starkare skydd för sina handlingar. Piratkopieringsrörelsen skapade samfundet ”Kopimi” och gjorde sig lustiga med kyrkor och titlar för att säga att piratkopiering var deras religion. Idén var att de, i skydd av religionsfriheten, skulle ha ett starkare skydd för att piratkopiera.
Det är lätt att dra slutsatsen att det går att förklara vaccinationsmotståndarnas samfundsbildning på samma sätt. För de är inte bara emot vaccination, utan allt som de menar förstör kroppen: E-ämnen i mat, eller kemikalier i allmänhet. Genom att registrera sig som samfund behöver därmed varken medlemmar eller deras barn visa upp några särskilda allergi-intyg i skolan, utan endast med hänvisning till sin religion erbjudas ”giftfri” specialkost, uppger de själva.

På direkt fråga menar samfundsledaren att samfundet inte främst är skapat av praktiska skäl, utan att dess medlemmar har en andlig tro. Samfundsledaren praktiserar själv nyandlighet, menar att ”smaragdtavlan” är en vägledande helig skrift och menar sig ha andliga krafter. När samfundet (och dess facebookgrupp) blivit utsatta för granskning har man hotat med dessa.

Ovanstående bild har rört upp en mindre storm i det svenska new age-communityt, där samfundsledaren inte menas vara seriös och tillräckligt harmonisk eftersom hon använder svart magi. Samfundsledaren har då slagit tillbaka och menat att det bara handlade om ilska – att alla som trodde det fanns svart magi egentligen är okunniga – och att det sades i en sluten Facebookgrupp, som organisk respons på att ”spioner” läckte information. Andra gånger har samfundsledaren skrivit: ”fascinerad över att folk törs jävlas med de som utbildar i medialt självförsvar/…/Be warned”.

Oavsett eventuell andlighet används ofta en aggressiv ton mot de som försöker läcka eller varna andra för samfundets agerande. En mamma som kontaktat mig berättar och visar skärmdumpar på när hon blivit hotad av samfundsledaren. Detta efter att mamman varnat andra för hur en familj sprider mässlingen i hennes stadsdel. Samfundsledaren säger att om mamman inte tar bort varningarna kommer samfundsledaren sprida att det var mamman och hennes barn som var upphovet till smittan.
Samfundsledaren skryter själv om andra trakasserier. På en öppen facebookprofil ligger skärmdumpar på när samfundsledaren trakasserar ”läckare”.
”Vi kommer kontakta dig varje dag, förstår du dåligt?”

2015 bildades samfundet och marknadsförs som en plats för tro. Där man har andliga sammankomster, bland annat. Men också som en plats för en hel del aktivism. Inte minst i form av spridandet av mässlingen.

”Kanske kan vi skapa små smittohärdar i olika världsdelar”

Allt grundar sig i en tro att den kemiska medicinen aldrig trumfar det naturliga i kroppen. Att de skador man riskerar få med kemisk hjälp, som vaccin, är värre än den dödliga sjukdom som mässlingen ger.

Deras åsikter får extra skydd när de kläs i andlig dräkt. Jag menar inte att vi behöver göra någon bedömning i det rimliga eller korrekta i en tro, var och en får givetvis tro på vad de önskar; att det finns gift i mat, att rum ska plastsaneras eller att kosmos ska respekteras. Men det är ingen tolkningsfråga eller religiös fråga om man får utsätta andra för en dödlig och extremt smittsam sjukdom. Inte prematurer, äldre barn – eller någon. Det är både moraliskt fel och brottsligt.

Mot lagen om misshandel skyddar ingen religion.

—-

Läs också:
Föräldrarna som smittar med mässlingen: ”Jag gör alltså fel om jag utsätter en prematur?”

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Samuel Varg juni 13, 2017, 23:15

  Bra Emanuel!

 • Gunilla Karlen juni 14, 2017, 10:58

  Mycket bra att du uppmärksammar sånt här Emmanuel. Jag kommer naturligtvis att dela din blogg i mitt nätverk. Det här är ju allvarliga saker, människor kan dö, framför allt små barn, om de utsätts för t.e.x. mässlingen. Vi måste alla hjälpas åt att försöka få ett stopp för detta, det är okunnigt och väldigt farligt.

 • Gustav juni 14, 2017, 18:27

  Förutom att anmäla smittarna (både de som smittar andras barn och de som smittar sina egna barn) till både soc och polis bör du polisanmäla ovanstående hot, särskilt det i blått. Det kanske även kan gälla övergrepp i rättsak för det från ”rasande ADMIN”.

  Att vägra vaccin är illa nog, men att faktiskt medvetet sprida smitta är långt värre.

 • Bitte Assarmo juni 15, 2017, 02:22

  Vad ÄR detta? Eftersom jag inte längre har barn som är barn, så har jag inte följt med helt i debatten – men inte kunde jag tro att det var så är utbrett. Oerhört viktig text av dig, Emanuel, det här är ju fullkomligt absurt. Sharing is caring? Mässling, påssjuka, röda hund… Jag tillhör en generation som haft alla de sjukdomarna och det är minsann inga små åkommor, utan tvärtom oerhört allvarliga och ofta farliga sjukdomar.

 • Andreas Hedlund juni 16, 2017, 09:10

  Jag fattar inte riktigt argumentet med att inte hänga ut dessa individer. Det är väl av högsta prioritet för att skydda andra barn och låta barnomsorg vägra dem tillträde?

  • Emanuel Karlsten juni 19, 2017, 16:24

   Kan nog inte förklara det tydligare än vad jag gör i texten

 • Arvid juni 17, 2017, 11:54

  Jättebra skrivet. MEN du inser att hemlighållandet av den här gruppen gör att den inte anmäls på Facebook och alltså får fortsätta att verka. Food for thought.

  • Emanuel Karlsten juni 19, 2017, 16:24

   Gruppen är redan nedstängd.

 • Vetteljus augusti 22, 2023, 15:21

  Låter som om admin hjälper er att deskreditera seriösa människor som vet saker ni helt klart ännu inte visste när detta skrevs. Hon är ju helt ”bäng”, som det kallas, i hur hon går på. Ingen vettig människa sprider sjukdom till andra på vilje. Hur kan man ens hota med sånt? Det hjälper ju bara agendan för tvångsinjicering. Läser mycket dumt här ovan från er sida också och när ni då stångas med den här typen av ”motstånd”, ja, då känns det mer som om ni hjälps åt. Ändå tack för skärmdumpar. Sådär beter man sig inte om man ska tas på allvar. Ha det gott!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Next post:

Previous post: