≡ Menu

Två tidningsettor, ett twitterkonto och tio youtubeklipp – om 9/11

I dag är det tio år sedan västvärlden på riktigt introducerades för terrorn. Alla medier har såklart gjort egna sidor, satsningar och webbsajterna livesänder hela dagen.

Men några sticker ut, på bra och dåliga sätt. DN:s förstasida var tillexempel fenomenal i dag, tycker jag:

Varje del i tidningen är sedan exakt som rutan visar. En skärva av den stora bilden. Och i uppslaget på varje del är det samma manér: En redaktör/krönikör som skriver om det utifrån deras område, och sedan minnesbilder om hur olika människor minns 9/11. Även jag är, faktiskt, med och minns. Det var lite läskigt, för det enda jag minns tydligt är att jag satt i mina föräldrar bruna soffa och var klistrad vid tv:n. Men vem fick mig att slå på tv? Jag vill tro att min mor ringde. men hur hade hon fått reda på det? Hon lyssnar ju inte på radio. Tiden innan twitter är diffus.

Uppdaterat: Mamma läser min bloggpost och mejlar följande:
Hej, läste din blogg ikväll.
Ang 11 september, så här kom nyheten till vår familj:  Det var början på en ny termin och vi hade studenter som hyrde vindsrummen. Jag skulle ha  dialog med en av studenterna, när jag kom upp på vinden satt han vid teven och va omtumlad av nyheterna. Så jag blev sittande i hans rum framför teven innan jag gick hem och då var du hemma och fick veta.
Så fungerade det innan twitter och utan en radiolyssnande mor:)  
/mamma

Om vi fortsätter på tidningsettor så är den här riktigt märklig, en dag då alla medier så varsamt funderat på hur de ska hedra tioårsdagen (foto: @englunderik):

 

På Twitter var kontot @911tenyearsago bäst. Som realtidsuppdaterade händelseförloppet som det var för exakt tio år sedan.

 

Men mest omskakande, det som kom mig närmast, var @youtubeklipp’s Jack Werner som på Nyheter24 listade de tio klipp som beskriver 9/11 bäst.

Du måste se det här.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.