≡ Menu

Två tips du inte FÅR missa på SVT play just nu

Det är alldeles för sent, men jag inser att om jag inte skriver det nu så kommer det inte bli skrivet. Så har det fungerat förut på den här gudsförgätna bloggen. Så här kommer det. Två, eller tre faktiskt, saker du inte får missa med SVT play. Först den nördigaste.

Det här tycker jag är fint på flera sätt. Dels såklart att det är en stor siffra, men allra mest att svt skryter med det. Inte över kostnaden, utan att det är ett rekord. Aldrig tidigare har det strömmats ner mer video från svt.se. Den attityden – och att det är gratis och tekniskt överkomligt (faktiskt bättre bild än om jag tittar på analog tv) gör att jag är en glad tvlicensbetalare. Men ännu gladare att jag kan se följande två serier gratis, lättillgängligt och när jag vill.

För här kommer två tips om du _måste_ se:

1. An idiot abroad

Jag vet inte hur mycket sanning det ligger bakom det. Men Ricky Gervais påstår att det här är en dokumentär om en riktig person – hans vän – som är dummare än tåget. Det luktar osant, inte minst för att den här vännen har hans catchfrase från Extras och samma mimik som några av Gervais karaktärer. Men skit i det. För det här bland det roligaste Gervais har skapat. En typisk brittisk man åker runt och upptäcker världen genom inskränkta, irriterade brittiska ögon. Det är fantastiskt. Kolla försmaken i första prologen på SVT play! (och se hela serien – har sträcktittat två kvällar i rad nu!)

2. Dear Zachary

Ärligt talat är den här dokumentären här hela anledningen till den här posten. Jag såg den ikväll efter att jag snubblade över en tweet från @klarasvensson som pitchade den så bra att jag var tvungen att titta. Den skakade mig, ruskade om mig, fick mig att gråta, ta mig för pannan, hålla mig för munnen, hata, älska och inse.

Det handlar om vänner, föräldrar som förlorar en son och tvingas på det allra mörkaste sätt uppleva hur mördaren – hans före detta flickvän – får allt större plats i deras liv när det visar sig att hon bär på deras gemensamma barn – Zachary. Filmen skapas av en av Zacharys pappas bästa vänner, som gör filmen för att samla in alla minnen om pappan, för att sonen ska se vilken god far han hade, men aldrig fick träffa.

Äh, jag ger det inte rättvisa, är för trött. Men se trailern här nedan. Skakas och titta. Lova att titta! SVT play har den gratis till och med 15 februari. Så värt 1,5h av ditt liv. Du MÅSTE se den.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Carina februari 9, 2011, 16:06

  Tack för tipset om Dear Zachary – har sett den nu. Det var en film jag är glad att jag inte missat.

 • Carina februari 9, 2011, 16:06

  Tack för tipset om Dear Zachary – har sett den nu. Det var en film jag är glad att jag inte missat.

 • Mats Ekstrom februari 11, 2011, 16:28

  Programmen med den resande britten är briljanta! Bäst just nu!

 • Mats Ekstrom februari 11, 2011, 16:28

  Programmen med den resande britten är briljanta! Bäst just nu!

 • daniel fritzon februari 18, 2011, 19:31

  tack för tipset om dear zachary, hade nog inte blivit av att jag sett den annars.
  angående karl pilkington så vill jag av hela mitt hjärta att han ska vara på riktigt. han använder väl bara ”are you having a laugh” när han är i kina? (jag har ännu inte sett gårdagens avsnitt) jag tänker annars att han i vissa scener på något sätt förhåller sig till kameran på samma sätt som den store david brent gjorde.

 • daniel fritzon februari 18, 2011, 19:31

  tack för tipset om dear zachary, hade nog inte blivit av att jag sett den annars.
  angående karl pilkington så vill jag av hela mitt hjärta att han ska vara på riktigt. han använder väl bara ”are you having a laugh” när han är i kina? (jag har ännu inte sett gårdagens avsnitt) jag tänker annars att han i vissa scener på något sätt förhåller sig till kameran på samma sätt som den store david brent gjorde.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.