≡ Menu

Varför jag inte står ut med Måns Zelmerlöw på Skansen

Så, jag kom hem och såg Allsång på Skansen på SVT play igårkväll. Jag ser det som en slags populärkulturell allmänbildning att göra sådant, även när jag missar det i tablån. I synnerhet den här gången. Första Allsång på skansen för året och framförallt debut för programledaren Måns Zelmerlöw.

Och jag blev så vansinnigt provocerad av det senare. Jag förstår inte riktigt varför. Men det blir jag.

Måns är artist. Det är inget konstigt eller dåligt i det. Man gillar honom, eller så gillar man honom inte och alla kan styra sina spotifylistor utifrån det.

Men Måns är inte programledare. Han vet inte hur man lyssnar eller ställer frågor. Men framförallt har han varken pondus eller person nog att leda Sveriges största sommarprogram. Att han ändå fått frågan är en produkt av tusen målgruppsanalytikers kalkyler. Han är stilig, artig och charmig, har redan tonåringarnas hjärtan och kommer vinna de äldre grupperna. Dessutom kan han, till skillnad från katastrof-Lundin, sjunga.

Så vad får vi? Ett Allsång på skansen som vill skapa sin programledare. Avla honom likt en Britney Spears. Det irriterar och provocerar mig något så enormt.

Måns skulle vara en perfekt sidekick. Någon som kan pellejönsa, flörta, och ställa lite tok-käcka frågor till publiken.
Men han kan banna mig inte vara grundstommen i det här programmet.

Så hur kommer det här utspela sig? Några första program där han älskas. Måns tas väl emot, gillas, svärmorshyllas. Sedan kommer baksmällan. Ni vet den lite fadda känslan när man ätit för mycket godis och plötsligt inser att man behöver potatis, makaroner – eller vilket skit som helst – bara inte godis.

Då kommer vi se löpsedelsrubriker. Då kommer vi se Måns gråta.

Och det där är inte någon värd. Allra minst Måns.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Daniel Croona juni 29, 2011, 14:30

  Såg inte programmet igår men dryftar mig ändå till att gissa att du slog huvudet på spiken där. Det här kan inte hålla i längden.

 • Gunnar Lindberg Årneby juni 29, 2011, 14:40

  So far so good.

 • Marqz Ml juni 29, 2011, 15:26

  Jag gillar det, man kan inte dömma han så här tidigt tycker jag.

 • Anonym juni 29, 2011, 15:36

  Jag tycker faktiskt han skötte sig riktigt bra jag för att vara hans första gång, som Allsångs ledare iallafall. Lite väl mycket ”böjda ögonbryn” kanske och visst det är käckt så det nästan rinner men jag menar det kan ju knappast bli något annat när en massa tondöva svenskar sitter och sjunger för fulla muggar. Nej jag tycker faktiskt han var minst lika bra som Lundin när det kommer till programledarbiten och då har han bara börjat. /Linda Pierre

  • Emanuel Karlsten juni 30, 2011, 06:56

   Att han var minst lika bra som Lundin säger…absolut ingenting alls.

   • Anonym juni 30, 2011, 08:11

    Tur att smaken är som baken, delad.

 • Underbaraclara juni 29, 2011, 21:47

  Du sa det jag tänkt men inte visste att jag tyckte

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.