Idag för exakt ett år sedan…

av Emanuel Karlsten den maj 21, 2013

i Personligt

…skrev jag en tweet till Julia Mjörnstedt. Vi hade aldrig hälsat innan, men det var som om hela världen var ställd i exakt rätt läge. Allt stämde. Jag förstod inte ens att något sa klick. Det var bara två pusselbitar som fogades samman utan friktion. Vi som egentligen var främlingar började prata som om vi visste att vi väntat på varandra.

Jag bokade om en biljett så att vi kunde träffas två dagar senare. Det var som att hälsa på framtiden. Där var du ju! Aldrig har något känts så enkelt, aldrig har något känts så självklart.

Dagen efter den där första träffen åkte jag iväg på en månads jobbresa i Indien. Det kändes som att jag slets itu, lämnade en del av mig därhemma. Mitt fokus flackade och jag var uppriktigt orolig över att förlora mitt förstånd.

När jag kom hem mötte du upp mig i Stockholm. Det var andra gången vi träffades. Vi firade midsommar med mina vänner och dagen efter följde jag med dig till Göteborg och träffade hela din släkt. Veckan efter följde du med mig till Visby och bodde hos min familj en vecka.

Aldrig har något gått så snabbt och ändå känts så självklart. Du slog dig bara ner på den lediga plats som var omedvetet förberedd för dig. All ångest jag känt inför att en dag ta ett livslångt beslut byttes till lust och nyfikenhet. Som jag alltid drömt och hoppats att det skulle vara.

Jag flyttade till Göteborg. Vi flyttade ihop. Vi köpte en ny, större lägenhet tillsammans.

Och om 61 dagar ska den här personen inte längre vara en kontur på en svartvit bild, utan fläta oss samman till en familj.

11395_10151237837076534_1743124443_n

Och jag vet. Ibland hänger jag inte alltid med. Ibland är jag envis och trubbig. Jag tänker att det beror på att min hjärna är så ovan vid att mitt hjärta är så övertygat.
För Julia, jag har aldrig varit så i grunden säker på att jag älskar någon som jag älskar dig.

För alltid
– Emanuel

Previous post:

Next post: