≡ Menu

Nu åker jag till Vietnam – igen!

Jag sitter på ett hotell i centrala Hanoi, Vietnam. Igen.

Det är inte så ofta jag skriver om vad jag gör nuförtiden. Det är konstigt. Det är väldigt roliga saker. Allt från studiobesök i Aktuellt, till föreläsningar på Teologiska högskolan, till nya spännande och hemliga projekt. Jag antar att viljan att berätta strukturerat minskat med åren? Kanske navelskåderiet också…

Hursomhelst. Jag är i Hanoi igen. Det är ett knappt år sedan senast jag gjorde något av det mest utmanande hittills: En månads asienresa till Indien och Vietnam där jag utbildade reportrar, nyhetschefer och chefredaktörer i att använda sociala medier för att göra bättre journalistik. Det var hisnande, läskigt. I Indien på engelska, i Vietnam med tolk. Men det gick bra. Väldigt bra. Sedan dess har jag hunnit åka tillbaka till Asien, gjort liknande utbildningar i Singapore, suttit i juryn för Asian digital media awards. Och nu är jag åter i Vietnam.

Det finns så mycket att säga om det här landet. Så många märkliga förutsättningar. Jag hinner kanske berätta mer om det en annan gång.

Den här gången ska jag hålla en tvådagarskurs i Hanoi och sedan en likadan i Ho Chi Minh. En vietnamesisk co-trainer är med och en tolk. Men dem har jag ännu inte träffat.

Säkert kommer jag att uppdatera vidare både Instagram och Twitter om resan. Följ där! Nu ska jag ta en förmiddagslur. Hej.

 

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.