Flashback trollar Sveriges Radio!

av Emanuel Karlsten den september 1, 2011

i Medier och internet

Kvällens roligaste är följande:

I en flashbacktråd, som började redan igår, skriver ”PeterJ76” om hur han ville få in en bra låt i lokala radiokanalen SR P4, drog till med en historia om att han hälsade till sina vänner som skulle bestiga Mount everest och fick till ivrigt svar ”Har du nummer till dem så vi kan göra en intervju?” varpå flashbackaren efterlyser någon på Flashback som vill vara med och lura, ”trolla”, SR:

Efter inledande tvekan hoppar ”HailToTheKing” på tåget:

Och efter en del omständligheter fram och tillbaka, med inköpta kontantkortsabonnemang, skapas karaktärerna ”Jon Lidbrandt, Pär Edlund och Leonard Johansson” från Arvika som ska klättra. HailToTheKing spelar Leonard och följande radiointervju sätter igång:

(här är inslaget på SR: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2153&artikel=4674503 )

Nu är det viktigt att poängtera: Jag VET inte om det här verkligen är ett trollande. Men någon Jon Lidbrandt finns inte överhuvudtaget, och de andra namnen finns, men inget registrerat i Arvika. Men det tydligaste indiciet är väl att just flashbacktråden med instruktionerna är daterad igår och att 1) intervjun blev uppskjuten på grund av i tråden angivet telefonstrul 2) att de tre personerna inte finns att googla sig fram, än mindre deras påstådda bestigning av Mount everest. Vilka unga killar av i dag skulle inte dokumentera en sådan resa?

Skulle det ändå vara så att Flashback trollar trollarna så är det bara att gratulera, tacka och ta emot. Det gav mig åtminstone ett skratt för kvällen.

Här är den påstådda mejlväxlingen mellan Flashbackaren och SR.

Uppdaterat: Sveriges radio backar nu och erkänner att de blev lurade läs SR Värmlands ursäkt här Jag tycker de tar det bra – med en klackspark. Men det sätter såklart fingret på en svårighet med just läsar- eller lyssnarmedverkan. Och tack @jonathannordin för tipset!

Previous post:

Next post: