≡ Menu

Bebispastorn har…blivit barnpastor – fortfarande lika obehagligt

För två år sedan skrev jag om den tvååring som spelade predikant spreds på Youtube:

”Ett videoklipp jag hittade för några veckor har förföljt mig i mina tankar. Jag kan liksom inte släppa det. Det är en kanske två år gammalt barn som fått plats på scen i en karismatisk kyrka i USA(?). Barnet har fått en mick och härmar hur pastorn brukar låta och prata när han går över scenen. Det är medvetet och förvånansvärt närvarande barn som helt obehindrat agerar exakt likadant.

Och jag kan inte avgöra om det är hemskt och sjukt eller bara en söt liten grej som barn kan göra.”

Jag vet inte om jag var riktigt osäker på hur jag kände för det, eller bara inte orkade med ytterligare en storm på Dagen. Men när följande klipp nu cirkulerar på familjen – där barnet visar sig vara son till pastorn i försmalingen – som nu stolt visar upp hur barnet fostrats vidare och nu, fyra år gammal, fortfarande predikar.

Ja, då blir det alldeles uppenbart, upprörande, sjukt och hemskt. HUR och VARFÖR vill en far och pastor göra så här mot sin son?

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Pelle Lindvall augusti 28, 2011, 13:12

  Han reproducerar ju en kultur han har vuxit upp i. Skillnaden på honom och oss är att han är för liten för att censurera sig själv. Vårt bedrägeri är förmodligen lika illa men bättre dolt.

 • Alma Mater augusti 29, 2011, 16:55

  Så tragiskt, är det enda jag kan säga, som när föräldrar låter sina småbarn vara med i skönhetstävlingar; hade det varit tillåtet hade de ätit upp sina barn sådana där föräldrar. Jag undrar verkligen hur dessa föräldrars relation till Jesus ser ut- är det bara en kul lek?

 • Anna Toss augusti 29, 2011, 18:12

  Helt skruvat. Störda människor. MEN han är bara en västanfläkt jämfört med Marjoe Gortner, orginalet, som blev den första tillförordnade pastorn vid 4 års ålder: http://en.wikipedia.org/wiki/Marjoe_Gortner
  Det finns bara ett YouTubeklipp tydligen, en inspelning av ”Hell With the Lid Off” från när Marjoe var 8: http://www.youtube.com/watch?v=eHv7cnSSmaU
  men enligt min källa ska det finnas en del mp3or att ladda ner. Om man vill höra hur en salvelsefull amerikansk 5-åring låter.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.