≡ Menu

Bröstpung – eller Mikrobögslunga, Hipsterpung, Iphoneväska, Magficka

Jag är en ganska lättpåverkad typ. Jag insåg det häromdagen när jag tydligen drabbats av någon typ av faiblesse för de töntiga små passväskorna i läder folk bär runt halsen. Jag besväras mycket av detta. Analyserar det, försöker förstå dess orsak.

Jag gissar att det handlar om att jag ser dem överallt. I varje hörn, varje sammanhang, snart sagt varje samhällsklass. I hipsterstockholm bärs de överallt. De var säkert heta redan förra sommaren, men precis som med Rayban-bågarna så är det först i år det blivit folkliga.

Tydligen har min sin mobiltelefon där. Ibland också pengar. Den officiella ursäkten är att man inte ska få ”mobilmärke” på jeansen. Well..

När jag till sist såg bilden till höger från Putte Nelsons sommarblogg blev nyfikenheten för stor.

Jag twittrade om saken. Dels för att förstå trenden, dels för att veta vad fickan kallades, dels för att fatta var det kommer från.

Förslagen på namn finns alla i rubriken. Tror @medinjonas kom på det fantastiska ”Bröstpung”. Mest intressant var det att spåra ursprungsmakaren för trenden. Twitter menar att han är svensk. Hänvisar till Facebooksidan för bröstpungen (som fått ett mer internationellt namn). Men flest spår går till Musse Hasselvall. @jacoblapidus såg en på honom redan 2008 när han tog emot pris för årets bäst klädda programledare.

Några googlingar senare kommer vi fram till att det är tidigare än så. Redan 2006 tog Cafés moderedaktör den här bilden på Musse.

Fem år sedan! Bröstpungen ser här ut att vara ganska nyinköpt. Använd en sommar, kanske? När vi spårar honom ett år senare har väskan fått ny, sliten nyans (bild till höger)

Och så där håller det på. Musse har slitit år efter år med sin bröstpung och kan i år, äntligen skörda framgång när hela Sverige går med bröstpungar på bröstet.

Vad händer då?

Musse tar av sig bröstpungen.

Jaja. Nu vet ni. Bakgrunden, berättelsen och namnet.

Bröstpung. Kom ihåg var ni läste det först. Eller sist.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.