≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – July 17, 2011

 1. pung.jpg (JPEG-bild, 375×500 pixlar)
 2. – Apropå Bröstpung berättar @jrgne att han gjort en egen, helt ovetandes om trenden. Ett brett nyckelband och en strumpa som han stoppar iphonen i när han joggar. Inte lika trendigt, men minst lika kul!

 3. 09d2m.jpg (JPEG-bild, 640×360 pixlar)
 4. – @kwasbeb tipsar om hur man kan använda Google+ märkliga cirklar för att röra till det ordentligt – roligt!

 5. Skrämselpropaganda om inbrott kopplade till sociala medier
 6. – @dreadnallen gör upp med skrämselpropagandan som försäkringsbolag kommer med varje är den här tiden: Skriv inte när ni åker på semester. Man menar att tjuvar använder det och gör inbrott. Ett påstående som aldrig belagts med forskning eller statistik, men som svenska medier ändå glatt sprider vidare: Det är ju så konfliktfylld information. Men som @Dreadnallen skriver:
  ”Trots ihärdigt letande har jag inte lyckats hitta ett enda svenskt fall där ett bostadsinbrott kunnat kopplas direkt till en statusuppdatering på Facebook eller Twitter. Hjälp mig gärna att leta, den som känner sig manad!

  Däremot är det tämligen lätt att hitta exempel på fall där säljare blivit bestulna på prylar (främst fordon) som de lagt ut till försäljning på Blocket. Inte minst eftersom deras telefonnummer direkt kunnat kopplas till bostadsadressen via exempelvis systersajten Hitta.se. Blocket utgör tydligen även en marknad för hälare som kränger stöldgods.”

 7. Facebook Hits 750 Million Users
 8. – Hm, att Facebook når 750 miljoner användare, men inte vill skryta om det för att Zuckerberg säger att ”räkna användare är inte viktigt längre, indikerar…vad? Att man verkligen blivit så stora? Att man inte ser samma tillväxt i väst?

 9. Google to Businesses: Don’t Create Google+ Profiles Yet
 10. – Google förbjuder nu företag att starta profiler på Google+, företag ska istället få en särskild variant som släpps senare i år. Märkligt att man inte släpper det samtidigt, kan jag tycka. Men några svenska företag finns ännu inte på Google+, va?

 11. Ambulans till systemet polisanmäls – DN.SE
 12. – Snubbe ringer 112 och klagar på bröstsmärtor. När ambulansen hämtar honom in till Sveg hoppar han ur ambulansen och går till Systemet.

 13. Smaklöst nyhetslöp på aftonbladet.se tidigare idag (bild tage… on Twitpic
 14. – Det är väldigt lätt att puffar hamnar i fel sammanhang på en sajt, men det är få gånger det blir så fel som det här. Paniken.

 15. instagr.am
 16. – Den fullkomligt bisarrt stora popularitetsappen Instagram fyller ett år i dag. Har ännu inte fastnat för det. Ända sedan Hipstagram-hajpen har allt det där lagt sig. Vilket egentligen är lite tråkigt, man borde dokumentera sitt liv mer. Som den flytten jag håller på med nu – inte ett enda foto. Suck.

 17. Tulalip – Microsoft startar socialt nätverk? | Feber
 18. – Jag vet inte om jag tror på Microsofts förklaring om att det är ett designprojekt. Men är det en Facebookutmanare är det väldigt spännande. Vilket fantastiskt förvirrande år vi kommer att ha framför oss!

 19. Kille blev avstängd från Facebook för att ha annonserat efter nya Google+-kompisar | Feber / Webb
 20. – Alla sådana här småsaker börjar bli allt mer irriterande. Som killen som blir avstängd för brott mot en användarregel som inte finns, ”men om du undrar mer, läs användarreglerna”. Sjukt. Överlag när det gäller Facebook är det spännande att följa utvecklingen när det nu finns en tydlig utmanare. Tänk så snabbt inställningen till en plattform ändras när det finns något att välja på? När något annat känns avantgarde? Inte för att jag på något sätt är på väg att byta, men det är intressant att notera förändringar i inställningen hos sig själv. Och, för all del, andra.

 21. "Jag tror på ödmjukhet" – Sommar i P1 | Sveriges Radio
 22. – Hade en sommarpratsdag igår. Lyssnade på säkert tre-fyra stycken. Jag vet, frosseri. Men jag håller på och packar upp och då passar det särskilt bra. Hursomhelst så var Mark Levengoods och Henke Larssons prat särskilt bra. Den förste är en sådan fantastisk berättare. Fängslande och får mig att vilja bli bättre på att skriva, berätta och vara. Ett väldigt fint drag hos en person. Och så befriande det var att äntligen få höra Henke Larsson tala från hjärtat. Säga vad han tycker om tidningar, karriär och personlig sorg. Mina två guldkorn hittills. Har ni hört några som jag inte får missa?

 23. Sporten: Sverige tog hem bronset – TV4 Play
 24. – Gårdagens bronsmatch för Sverige var en uppvisning i exakt varför det är beklagligt, tragiskt och hemskt att TV4 nu kan prisa sig till samtliga stora sportevenemang framöver. Så snart slutsignal gått efter Sveriges vinst i bronsmatchen går tv4 över till reklam för ”nagelsvamp” och nåt recept för ”analklåda” medan svenskorna jublar och gråter glädjetårar. Så tragiskt ledsamt.

 25. Birro tar över TV4:s Kvällsöppet « Dagen.se – Nyheter om kyrka och samhälle
 26. – Det här blir…väldigt…ja, märkligt, intressant och kanske i viss mån spännande. Du vet att jag älskar dig i våra garagetv-sändningar på Expressen, Birro. Men. Äh, inga men. Det blir skitbra! För det fina med Birro är att han har en folklig, närmast omedveten, nerv. Han talar vanligt folks språk. Vilket retar gallfeber på alla oss medietöntiga innanför stockholms tullar. Men varje redaktör som varit i kontakt med honom vet att han spelar på rätt strängar hos den folkmassa som känner sig olyssnad, överkörd och att ”ingen ställer rätt frågor”. Det gör Birro. Därför kan det här lyckas. Också.

 27. Dear Photograph
 28. – Vacker fotoblogg!

 29. 10 Animals With More Social Media Fans Than Major Media Outlets
 30. – När jag föreläser om sociala medier försöker jag alltid gå igenom de nya förutsättningarna – revolution om du vill använda ett slitet begrepp. Vi talar om Kenza kontra TV4. Om Youtube kontra DN och Aftonbladet kontra Facebook. Men det här var en ny take. Mashable har jämfört djur-konton med nyhetssajter. Som @common_squirrel som har fler twitterföljare än Sanfransisco Gate.

 31. Varför har Facebook raderat Skjutsgruppens fanpage?
 32. – Det här är väldigt märkligt.

 33. WNT Head Coach Pia Sundhage Sings in Frankfurt‬‏
 34. – Asså Pia Sundhage. Hur cool är man inte när man brister ut i sång mitt under presskonferens inför en VM-final?

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.