≡ Menu

En delande historia om min trappuppgång

Jag bor i ett lite annorlunda grannskap, det kanske framkom i och med min kidnappade nyckel. Men också ett väldigt roligt grannskap.

Ända sedan jag flyttade hit har jag haft ett trådlöst nätverk som heter ”Jag bjuder” och så en mejladress. Jag har nästan alltid snyltat på någon grannes öppna nätverk, ofta för att jag inte haft råd med ett eget, och tänkt att ”en dag ska jag bjuda igen”. Det gör jag nu, och därför ligger också mejladressen med i nätverksnamnet för att se vad som händer.

Så för någon vecka sedan fick jag följande mejl:

**

**

Jag blev helt glad! Tänk att jag faktiskt får bjuda igen!

Men på senare tid har bjudandet tagit ytterligare en, kanske mer oväntad, riktning. Någon snor min DN varje dag.

Jag prenumererar sedan en tid på DN. Det var kul, de första veckorna. Men ju längre tiden gått känns de mer som en belastning. När jag går ut på morgonen och ser DN i poststället suckar jag mest, låter den ligga kvar och nästa morgon har den sällskap. Så där håller det på tills den har sällskap av två eller tre DN. Då är stället så fullt att jag tar in alla tidningar och slänger direkt i pappersinsamlingen.

Jag har helt slutat läsa papperstidningar, de ger mig ångest.

Detta har uppenbarligen mina (något märkliga) grannar upptäckt. För de senaste veckorna har min DN börjat försvinna. Inte direkt på morgonen, men om jag låter den ligga kvar till förmiddag/lunch är den borta. Tidigare har jag trott att det har varit någon som städat, men nu har det skett så regelbundet att det måste vara grannarna.

I lördags när jag kom hem efter två veckor på gotland låg bara en tidning i stället. Senare på dagen var den borta. Under söndagen låg den kvar, men när jag lämnade mitt hem på måndag eftermiddag var både söndagens och måndagens tidning borta.

Jag tolkar det som att någon helt sonika insett att jag aldrig läser min morgontidning och att de då kan sno den under förmiddagstimmarna.

Det kanske skulle kunna upplevas obehagligt, tjuvaktigt eller sniket, men jag älskar det.


Tomt brevställ, som brukar vara full av DN

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Miss War juli 23, 2010, 09:17

  Haha!
  Jag har varit med om en omvänd historia när jag bodde i Eskilstuna.

  http://misswar.blogg.se/2007/october/tidningsbud.html

  Efter den händelse så började jag att få tidningar som jag inte prenumererade på. Bara för att jag låg sist på rundan.

 • Miss War juli 23, 2010, 11:17

  Haha!
  Jag har varit med om en omvänd historia när jag bodde i Eskilstuna.

  http://misswar.blogg.se/2007/october/tidningsbu

  Efter den händelse så började jag att få tidningar som jag inte prenumererade på. Bara för att jag låg sist på rundan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.