≡ Menu

Expressen hjälper ministrar ut på Twitter

När jag jobbade på Expressen var det riksdagsval och regeringsbildning. Och samma dag som ministrarna offentliggjordes gjorde jag en inventering över hur många minstrar som twittrade. Nästan ingen.

Så jag valde att registrera alla nya ministrars twitterkonton och skrev en bloggpost om saken (bloggen är ledsamt nog raderad av Expressen efter att jag slutade där). På respektive twitterkonto skrev jag att ”Expressen gripit in” – en klassisk expressenparoll – och uppmanade ministern som ville blogga att kolla min bloggpost.

Paxandet av kontona gjordes med bakgrund av alla kapningar av kända personers identiteter på twitter just då. Jag tänkte att om vi paxar kontona så kan vi vara med också att verifiera att det verkligen är ministern som gör entré – och kanske till och med hålla en snabb twitterkurs? Idén var att twitter för medborgare och politiker närmare varandra och att rimligtvis alla politiker i den ställningen borde vara intresserade av twitter. Staben hade väl bara glömt att regga kontot.

Kontot fick man direkt – mot ett villkor. Att man lovade att börja twittra.

Greppet var kul och fick en del credd, men en av ministrarna som vi hörde av oss till var bara en intresserad. Jag tror det var Anna Karin Hatt, men konstigt nog så hörde de aldrig av sig igen. Istället satt Anna Karin Hatt framför Twitter en natt och på eget bevåg registrerade @annakarin_hatt. Inget konstigt i det, såklart. Jag raderade @annakarinhatt direkt, vill jag minnas.

Hursomhelst är det roligt att se att Expressens nye sociala medier-redaktör (finns titeln kvar?) @dlagerqvist plockade upp saken. I veckan har han kontaktat ministrarna med samma erbjudande igen, och plötsligt nappar minister Ewa Björling!

Kul som sagt, nu inväntar vi bara övriga ministrar! För givetvis ska varje minister finnas bland sina väljare.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.