≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – November 17, 2011

Titta! Den här gången funkade länkarna smärtfritt. Därmed är jag tillbaka! Även om länksamlandet är betydligt krångligare och Ajour.se fortfarande är min primära plattform – som också tar den mesta energin just nu.
I helgen drar jag förresten utomlands! Åh, det är så mycket som vi inte har hunnit prata om. Men inte nu. Hjälp, klockan är ju över tolv. Och jag som fortfarande har jobb kvar. Jaja. Länkarna var det:

 1. Hej då gammla kommentars-fältet! | Kissies.se:

  När även en av Sveriges absolut största bloggar plockar in Facebookskommentarer på bloggen – då börjar det bli en riktig utmanare.

 2. Hårdrockare i uppror mot Spotify – Dagens Media:

  Hajar inte riktigt grejen med att gå ur Spotify. Vädja till en trogen publik som köper plastskivor som ändå är utdaterade? Enda sättet är framåt.

 3. Tool for testing to see if a photo has been Photoshopped | Editors’ Blog | Journalism.co.uk:

  Fantastiskt smart tjänst för att avgöra om en bild har blivit manipulerad.

 4. Dagen drar ner | Medievärlden:

  Dagen drar ner på tjänster, men framförallt: Ska lägga ut mindre på nätet. Den självklara frågan är – vem ska läsa tidningen? Den papperstidning som faller i upplaga?

 5. Nyheter24 nominerade till årets nyhetssajt – men Ajour då? | Ehsan Fadakar – Chefredaktör Nyheter24 | Nyheter24:

  Nyheter24:s chefredaktör skriver om hur han bytt perspektiv ang Ajour. Thank god.

 6. The new iReport is here! – CNN iReport Blog:

  iReport, CNN:s sajt där läsare kan göra nyhetsinslag, har fått en omgörning. Största nyheter är att man kan nischa och göra sajten mer personlig.

 7. Genombrottsår för mobilt internet | Medievärlden:

  Efter mejl och Google är tidningsläsande fortfarande det vi allra helst gör på nätet.

 8. Så många svenskar använder Twitter « Sociala medier:

  160 000 använder Twitter, enligt .se nya undersökning.

 9. Dn.se är bästa nyhetssajten – Dagens Media:

  yey! Men jag är lite småskeptisk till många av de andra på den här topp100-listan. @mkse gör tex en genomgång här: http://www.mkse.com/2011/11/15/lustiga-val-bland-internetworld-topp100-sveriges-basta-sajter/

 10. Hälften av treåringarna använder Internet « internetstatistik.se:

  Häpnadsväckande siffror. Hälften av treåringarna använder nätet. Vad nu “använder” betyder. Men även om det bara handlar om knappande på en ipad är det…stort? Eller märkligt. Vad vet jag.

 11. Rippla, a site to monitor the social media ‘ripples’ of news stories, launches | Editors’ Blog | Journalism.co.uk:

  En schysst tjänst för att se hur en länk har spridit sig i sociala medier. I england är den kanske bäst för att den samlar upp vilka nyheter hos de tio största nyhetssajterna som blivit mest viral under en given tid.

 12. AP Reprimands Reporters for Sending News Over Twitter Before the Wire:

  Det här är väldigt intressant läsning med bakgrund av det jag skrev om TT på twitter. Även om det inte är samma fråga så är det viktiga saker att fundera på. Vad händer när reportrar har mkt lättare tillgång till twitter än till “TT-linan” och twittrar först? Jag håller med De Rousas citat längst ner i artikeln.

 13. Expressens editionschef till TV4 | Medievärlden:

  Att @vivekahansson går från @expressen till @tv4 är en jätteförlust för Expressen. Viveka har inte bara varit viktig som en av få kvinnliga chefer, utan också för hennes enorma kyla i pressade situationer. Men allra mest för att hon är så fin medmänniska. I en hektisk medievärld  är sådana kvaliteter sällsynta och dyrbara.

  Och TV4? De kan skatta sig lyckliga till att ha fått en väldigt bra chef.

 14. När Sverigedemokraterna hyllade TT | Ehsan Fadakar – Chefredaktör Nyheter24 | Nyheter24:

  Det här måste väl ändå anses vara besvärande för TT?

 15. emanuelkarlsten | skitch.com:

  Hur COOLT var inte det här? Jag var (för första gången) inne på Quora för att skriva ett svar på en fråga. Skrev snabbt på knackig engelska och fick precis ett mejl där någon annan användare kunnat gå in och ge förslag på hur jag borde formulerat mig i stället. Såhär borde vi ha på Ajour när vi hittat ett bra sätt för fler att publicera sig!

 16. Är du reporter eller kodare, Kristoffer Örstadius? | Medievärlden:

  Utvecklare är framtidens redigerare.

 17. Årets Medieorm 2011: Flashbackgrävarna som avslöjade Terje Hellesøs bildfusk – Journalistik 3.0 – medieormen ömsar skinn | Sveriges Radio:

  Sveriges radio har instiftat ett pris, “Årets mediorm”, till något nyskapande inom journalistiken. Priset gick till de på forumet Flashback som avslöjade naturfotografen Terje Hellesö, som jag har bloggat om tidigare.

 18. Förlåta är stort men väljare är större – Ekots lördagsintervju | Sveriges Radio:

  Hörde ni ekots lördagsintervju med Juholt? Det gjorde ni såklart inte, vem lyssnar på radio nuförtiden. Jag har hursomhelst skumlyssnat, men framförallt lyssnat på inledningen där de tar upp Juholts eget uttalade om sig själv som statsminister, innan valberedningen kontaktat honom. Det är en fenomenal sågning av sin egen karaktär som han får väldigt jobbigt att förklara/slingra sig ur under intervjuns gång. Bra. Lyssna!

 19. Kvällstidningarnas prisutveckling är skrämmande läsning | Medievärlden:

  Detta är väldigt intressant och viktig läsning. Tidningarnas fall påbörjades redan innan nätet kom in i bilden. Men har sedan skyllts mkt på nätet och vinstmarginalerna försökts hjälpas av olika prishöjningar (som inte minst motiverats med att jämföra sig med den internationella marknaden).
  Branschen är onekligen i kris.

 20. Alkoholen « cissiwallin´s:

  Så bra av @cissiwallin om alkoholism!

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Malin Ericson november 18, 2011, 11:12

  En treåring som använder internet är förmodligen på Bolibompawebben eller liknande sajter: man kan både kolla på program i Play och spela spel där. Min femåring började spela de enklaste spelen sommaren innan han fyllde tre.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.