≡ Menu

Expressens nye modebloggare

Det beslutades i morse att vi skulle ta egen bild till en Expressenartikel där de skulle presentera mig och tjänsten. Bra och fint. Jag ringde flickvän och berättade att nu skulle det offentliggöras och sa i förbifarten att jag skulle svänga förbi för att fotograferas. Panik utbröt. ”Vad har du på dig? Du måste göra vad du kan för att inte se 12 år gammal ut”.

Jag skrattade mest. Tyckte det var fånigt och gulligt. Men det fortsatte under förmiddagen i mailchatten. Jag började coachas utifrån de kläder jag råkat sätta på mig. Och notera, det här är autentiska citat från chattkonversationen.

”Det är ansiktet som är problemet. Försök se lite sliten ut. Lite kisande tror jag på.”

”Bli inte så där liten i jackan om du har den. Det är något med axelvaddarna som får dig att se lite liten ut ibland”

”Se inte för glad ut heller”.

”Linne och kofta? Det är bra. Har du mössan? Be i så fall att de tar bilderna ute så att du ser lite skabbig ut med bara halsduk och mössa”

Jag försökte mena att jag inte kan ha mössa på mig inomhus. Jag vill ju inte se ut som att jag spelar i Håkan Hellströms band. dusingHon vädjar. Vi kompromissar. Jag slipper ha mössan på mig. Och lovar försöka se skabbig och härdad ut.

Väl på Expressen försöker jag minnas alla direktiv och blir fantastiskt nervös. Fotografen Jan vill att jag ska stå med sidan till och titta in i linsen. Han frågar om jag ska vara glad.”NEJ!”. Jag ursäktar att jag skriker ut svaret. Men, nej, det ska vara en seriös bild.

Jag försöker samla mig, tänka på att se sliten ut, kisa och vara väldigt seriös. Helt omedvetet börjar läpparna puta litet lätt.

Två timmar senare ser jag bilden och inser: Det ser ut som att Expressen välkomnar sin nya, ängsliga modebloggare. Som råkat ta på sig kläderna som låg på golvet i morse.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Lindstromfunderingar december 18, 2009, 23:57

  Bilden blev fin i alla fall. Tycker i alla fall jag. =)

 • lindstromfunderingar december 19, 2009, 00:57

  Bilden blev fin i alla fall. Tycker i alla fall jag. =)

 • Lina december 20, 2009, 00:23

  HAHA! Sjukt roligt!

 • Lina december 20, 2009, 01:23

  HAHA! Sjukt roligt!

 • Mikael december 21, 2009, 00:53

  Jäklar vad söt han är.

 • Mikael december 21, 2009, 01:53

  Jäklar vad söt han är.

 • Per Andersson december 21, 2009, 07:09

  Måste säga att det här var väldigt roligt. Har följt dig på dagen.se och ibland roats, blivit ”åh-nej-inteigen” upprörd ibland, men som trebarnsfar är man ganska härdad. Är själv anti mot kvällstidningarna, men din nye arbetsgivare släpper ju fram en del intressanta figurer till skillnad mot konkurrenten, enligt mitt tycke. Måste ändå säga att du misslyckats trots flickvännens råd; du SER ut som tolv år, men en mycket rolig sådan! Good luck!

  • Emanuel Karlsten december 21, 2009, 12:38

   Tack, men surt. Jag tröstar mig med att en rolig tolvåring är bättre än en tråkig tolvåring…

 • Maria Lagerman december 21, 2009, 12:20

  Knappast sliten, mer åt tolvårshållet… men vad gör väl det om hundra år?

  • Emanuel Karlsten december 21, 2009, 12:37

   Tja, då sitter jag sannolikt och suktar efter tolvårslooken.

   • Maria Lagerman december 21, 2009, 12:46

    Det tror jag inte. Det var väl bara sån du såg ut just då framför kameran. Jobbet har du ju fått så det spelar ju ingen roll:-)

 • Per Andersson december 21, 2009, 08:09

  Måste säga att det här var väldigt roligt. Har följt dig på dagen.se och ibland roats, blivit ”åh-nej-inteigen” upprörd ibland, men som trebarnsfar är man ganska härdad. Är själv anti mot kvällstidningarna, men din nye arbetsgivare släpper ju fram en del intressanta figurer till skillnad mot konkurrenten, enligt mitt tycke. Måste ändå säga att du misslyckats trots flickvännens råd; du SER ut som tolv år, men en mycket rolig sådan! Good luck!

  • Emanuel Karlsten december 21, 2009, 13:38

   Tack, men surt. Jag tröstar mig med att en rolig tolvåring är bättre än en tråkig tolvåring…

 • Maria Lagerman december 21, 2009, 13:20

  Knappast sliten, mer åt tolvårshållet… men vad gör väl det om hundra år?

  • Emanuel Karlsten december 21, 2009, 13:37

   Tja, då sitter jag sannolikt och suktar efter tolvårslooken.

   • Maria Lagerman december 21, 2009, 13:46

    Det tror jag inte. Det var väl bara sån du såg ut just då framför kameran. Jobbet har du ju fått så det spelar ju ingen roll:-)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Next post:

Previous post: