≡ Menu

Jag tror på Expressen

När jag hade beslutat att säga upp mig från Dagen gjorde jag en lista på vad jag helst ville ha av en ny arbetsgivare.

Överst på listan: Ett ledarskap jag trodde på.

Det är därför jag 2010 kommer att börja arbeta på Expressen. De är hungrigare, de har vågat testa och de har Thomas Mattsson. Utan tvekan Sveriges mest spännande chefredaktör 2010.

Jag är mycket förväntansfull, men hinner inte skriva mer nu. Jag ska hasta iväg till Expressen för att fotograferas.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Daniel Zackrisson december 18, 2009, 14:05

  Vill även här önska dig ett stort lycka till! Jag ser fram emot att följa dig via bloggen, och natrligtvis via twitter!

 • Suzannes december 18, 2009, 14:15

  Aha, så kul.. , vilken bra värvning Expressen gjorde nu då :)
  Lycka till!! Kommer gå bra…. hoppas du kommer skriva på webben jag är inte så mycket för papperstidningar… :)

  • Emanuel Karlsten december 18, 2009, 20:13

   Jag tror det blir väldigt sällsynt med pappersexklusiva saker. När jag skriver kommer det vara först och främst för webben.

 • Samuel december 18, 2009, 14:16

  Menar du att du inte tror på Dagens ledarskap? Det låter ju oroväckande.

 • Daniel december 18, 2009, 14:21

  Jaha, expressen. Säger som min namne ovan, ser fram emot att följa dig via bloggen och twitter.
  Men expressen har jag svårt för, men förhoppningsvis kan du hjälpa mig ändra min åsikt =)

 • David december 18, 2009, 14:37

  Grattis! Ska bli kul & intressant att följa!

 • Haggaj december 18, 2009, 14:39

  Vad var det jag sa?

  Du har ju kritiserat Expressens internetupplaga redan för mer än två år sedan. Någon läste och fattade att du kunde vara användbar.

  Grattis Expressen! Och grattis Manne! Nu har du snart Sveriges största nyhetssajt att ratta. För det är väl du som skall styra den? Nåt annat duger inte. Och lönen … du begärde väl över 60? Annars var det klent. Du borde iofs kunnat begärt 80. :-)

 • Julia december 18, 2009, 14:42

  Grattis!

 • Robert Rosén, Utkik Media december 18, 2009, 14:48

  Stort grattis till dig och Expressen!

 • David december 18, 2009, 14:56

  Är det också en indirekt passning till Dagens ledarskap om hur dom funkar? :)

 • Johan Stenberg december 18, 2009, 15:11

  Ha, jag gissade rätt. Kul!

  Expressen brukar åtminstone ha bra ledare. Dvs, åtminstone innan de anlitade den där latteliberalen Johannes Forssberg.

  Ska bli kul att se vad du kan åstadskomma på expressen.se

 • Josefin december 18, 2009, 15:27

  Kul att min bild hamnade på Expressen, även om den garanterat inte är den bästa jag tagit … Varför bad du dem inte använda någon av dem med svarta väggen i bakgrunden undrar jag? Jaja, nu har de ju förhoppningsvis tagit nya snygga bilder på dig. :) Lyckliga dem som får jobba med dig nu. Bredvid mig blir det tomt.

 • Attefall Allehanda december 18, 2009, 15:35

  GRATTIS – ska bli ett, förhoppningsvist, nöje att se vad du kan styra upp på Expressen! :-)

 • Marie december 18, 2009, 15:38

  Spännande! Välkommen till Bonnier. Du borde komma till B Tidskrifter istället. Här behövs du mer. =)

 • Pekka S december 18, 2009, 16:02

  Bra val Emanuel! Mitt intryck av Expressen har blivit allt mera positivt med åren. Bl a är de mycket duktiga på medicinsk rapportering tack vare Anna Bäsén & Co. Tror att du kommer att kunna göra tidningen ännu bättre.

 • Anonym december 18, 2009, 18:42

  kul. grattis.kör hårt.

 • Roger december 18, 2009, 19:12

  Grattis Emanuel!
  Du kommer väl att utveckla webben, läser helle rinte papperstidningar så tidningsbud jag är!

 • danielzackrisson december 18, 2009, 15:05

  Vill även här önska dig ett stort lycka till! Jag ser fram emot att följa dig via bloggen, och natrligtvis via twitter!

 • Suzannes december 18, 2009, 15:15

  Aha, så kul.. , vilken bra värvning Expressen gjorde nu då :)
  Lycka till!! Kommer gå bra…. hoppas du kommer skriva på webben jag är inte så mycket för papperstidningar… :)

  • Emanuel Karlsten december 18, 2009, 21:13

   Jag tror det blir väldigt sällsynt med pappersexklusiva saker. När jag skriver kommer det vara först och främst för webben.

 • Samuel december 18, 2009, 15:16

  Menar du att du inte tror på Dagens ledarskap? Det låter ju oroväckande.

 • Daniel december 18, 2009, 15:21

  Jaha, expressen. Säger som min namne ovan, ser fram emot att följa dig via bloggen och twitter.
  Men expressen har jag svårt för, men förhoppningsvis kan du hjälpa mig ändra min åsikt =)

 • David december 18, 2009, 15:37

  Grattis! Ska bli kul & intressant att följa!

 • Haggaj december 18, 2009, 15:39

  Vad var det jag sa?

  Du har ju kritiserat Expressens internetupplaga redan för mer än två år sedan. Någon läste och fattade att du kunde vara användbar.

  Grattis Expressen! Och grattis Manne! Nu har du snart Sveriges största nyhetssajt att ratta. För det är väl du som skall styra den? Nåt annat duger inte. Och lönen … du begärde väl över 60? Annars var det klent. Du borde iofs kunnat begärt 80. :-)

 • Julia december 18, 2009, 15:42

  Grattis!

 • Robert Rosén, Utkik Media december 18, 2009, 15:48

  Stort grattis till dig och Expressen!

 • Ola Henriksson december 18, 2009, 20:50

  Grattis till nya jobbet. Hade iofs på känn att det var Bladet. Men dom har ju @Mymlan. Nu blir du och hon konkurrenter.

  • Emanuel Karlsten december 18, 2009, 21:25

   Tack! Fast jag vet inte om jag kan klassa Mymlan som konkurrent. Våra jobb är ganska olika.
   Men jag trodde din tweet om ”X” var en referens till Expressen? Hursomhelst hade jag haft väldigt svårt att jobba för bladet. Det är aldrig roligt att jobba för den som är störst. De vågar traditionellt sett väldigt lite.

 • David december 18, 2009, 15:56

  Är det också en indirekt passning till Dagens ledarskap om hur dom funkar? :)

 • Johan Stenberg december 18, 2009, 16:11

  Ha, jag gissade rätt. Kul!

  Expressen brukar åtminstone ha bra ledare. Dvs, åtminstone innan de anlitade den där latteliberalen Johannes Forssberg.

  Ska bli kul att se vad du kan åstadskomma på expressen.se

 • Anonym december 18, 2009, 21:17

  Grattis och lycka till! Kul att DAGEN fått ha dig på plats så pass länge. Du har ju visat vägen ;)

 • Josefin december 18, 2009, 16:27

  Kul att min bild hamnade på Expressen, även om den garanterat inte är den bästa jag tagit … Varför bad du dem inte använda någon av dem med svarta väggen i bakgrunden undrar jag? Jaja, nu har de ju förhoppningsvis tagit nya snygga bilder på dig. :) Lyckliga dem som får jobba med dig nu. Bredvid mig blir det tomt.

 • Attefall Allehanda december 18, 2009, 16:35

  GRATTIS – ska bli ett, förhoppningsvist, nöje att se vad du kan styra upp på Expressen! :-)

 • Marie december 18, 2009, 16:38

  Spännande! Välkommen till Bonnier. Du borde komma till B Tidskrifter istället. Här behövs du mer. =)

 • underbaraclara december 18, 2009, 21:48

  Heja dig Emanuel! Alltid kul att läsa det du skriver och höra hur det går för dig. DU kommer gå långt och det tror jag till stor del beror på att du är genuin och ärlig. Hoppas du tog i så det skrek om det när du löneförhandlade :)

 • Pekka S december 18, 2009, 17:02

  Bra val Emanuel! Mitt intryck av Expressen har blivit allt mera positivt med åren. Bl a är de mycket duktiga på medicinsk rapportering tack vare Anna Bäsén & Co. Tror att du kommer att kunna göra tidningen ännu bättre.

 • andersabrahamsson december 18, 2009, 22:23

  Grattis, Emanuel. Fast det är nog lika mycket grattis till Expressen, både av rekrytering och att satsningen sker!

 • gustavrangsjo december 18, 2009, 19:42

  kul. grattis.kör hårt.

 • Roger december 18, 2009, 20:12

  Grattis Emanuel!
  Du kommer väl att utveckla webben, läser helle rinte papperstidningar så tidningsbud jag är!

 • Ola Henriksson december 18, 2009, 21:50

  Grattis till nya jobbet. Hade iofs på känn att det var Bladet. Men dom har ju @Mymlan. Nu blir du och hon konkurrenter.

  • Emanuel Karlsten december 18, 2009, 22:25

   Tack! Fast jag vet inte om jag kan klassa Mymlan som konkurrent. Våra jobb är ganska olika.
   Men jag trodde din tweet om ”X” var en referens till Expressen? Hursomhelst hade jag haft väldigt svårt att jobba för bladet. Det är aldrig roligt att jobba för den som är störst. De vågar traditionellt sett väldigt lite.

 • carinawigholm december 18, 2009, 22:17

  Grattis och lycka till! Kul att DAGEN fått ha dig på plats så pass länge. Du har ju visat vägen ;)

 • underbaraclara december 18, 2009, 22:48

  Heja dig Emanuel! Alltid kul att läsa det du skriver och höra hur det går för dig. DU kommer gå långt och det tror jag till stor del beror på att du är genuin och ärlig. Hoppas du tog i så det skrek om det när du löneförhandlade :)

 • andersabrahamsson december 18, 2009, 23:23

  Grattis, Emanuel. Fast det är nog lika mycket grattis till Expressen, både av rekrytering och att satsningen sker!

 • lasse v december 19, 2009, 08:56

  Hoppas du kan bidra till att kvällspressen blir mer seriös. För som det nu är spyr kvällspressen ut så mycket dynga att det skulle räcka att gödsla vartenda u-land och ge dem skördar som kan föda hela världsbefolkningen.
  Hoppas du kan förmå dessa gamar att sluta ringa till småbarn för intervjuer om incest och mycket annat som tyvärr förekommer. Allt under föregivande av ”jamen, det finns ett allmänintresse”.
  Även om du jobbar där kommer jag ytterst sällan att läsa denna blaska. Men lycka till i alla fall.

  • Emanuel Karlsten december 19, 2009, 13:56

   Seriös eller inte: Jag tror internet har gjort att läsaren kommer att få mer att säga till om och att journalistiken kommer bli än mer intressant och relevant – för alla läsare. Jag kommer återkomma till det där många gånger förhoppningsvis.

 • lasse v december 19, 2009, 09:56

  Hoppas du kan bidra till att kvällspressen blir mer seriös. För som det nu är spyr kvällspressen ut så mycket dynga att det skulle räcka att gödsla vartenda u-land och ge dem skördar som kan föda hela världsbefolkningen.
  Hoppas du kan förmå dessa gamar att sluta ringa till småbarn för intervjuer om incest och mycket annat som tyvärr förekommer. Allt under föregivande av ”jamen, det finns ett allmänintresse”.
  Även om du jobbar där kommer jag ytterst sällan att läsa denna blaska. Men lycka till i alla fall.

  • Emanuel Karlsten december 19, 2009, 14:56

   Seriös eller inte: Jag tror internet har gjort att läsaren kommer att få mer att säga till om och att journalistiken kommer bli än mer intressant och relevant – för alla läsare. Jag kommer återkomma till det där många gånger förhoppningsvis.

 • Andreas Bengter december 21, 2009, 13:36

  Grattis Emanuel! Expressen blir säkert bättre med dig med i båten Emanuel! Men ska inte sticka under stol med att det är mkt jag ogillar skarpt med Expressen. Tidingen verkar inte syssla med att informerar om allmännyttiga grejer journalistik hellre syssla med att rota i saker som inte är av allmännytta, ityp att man mer fokuserar på artiklar om sensations brott och hemskheter om pedofiler än att skriva om något som man kan göra något åt så som samhällsproblem (lite som raka motsatsen till A.A. sinnesfrids bön; ger mig förstånd att inte försöka oroa mig över saker jag inte kan förändra etc etc).. Därav kommer jag inte köpa expressen, inte nu (som fattig student) eller i framtiden (troligtvis om inget händer), däremot kikar jag på den ibland på internet i skolan (för att mina kompisar kikar och då blir man ju nyfiken) och på pendeln om ngn annan lämnat den efter sig. Det är hemskt att man alltid slår upp stora rubriker på mord och skvaller, och stora rubriker på artiklar som de saknar innehåll och stoff. Som när min kompis berättade om att Expressen skrev att man blir fet av julskinkan, och att innehållet i artikeln i princip sa.. Jo, förstå man kan bli fet av julskinkan för man äter mer än vanligt kring Jul.. Jag tycker att du måste göra något åt allt detta! Du får va Guds salt i den feta Julskinkan Expressen skulle man kunna säga!

  Ps. Vad har du för utbildning för resten, hur halkade du in på detta bananskall ifrån att varit ungdomsledare på frälsis?

 • Andreas Bengter december 21, 2009, 14:36

  Grattis Emanuel! Expressen blir säkert bättre med dig med i båten Emanuel! Men ska inte sticka under stol med att det är mkt jag ogillar skarpt med Expressen. Tidingen verkar inte syssla med att informerar om allmännyttiga grejer journalistik hellre syssla med att rota i saker som inte är av allmännytta, ityp att man mer fokuserar på artiklar om sensations brott och hemskheter om pedofiler än att skriva om något som man kan göra något åt så som samhällsproblem (lite som raka motsatsen till A.A. sinnesfrids bön; ger mig förstånd att inte försöka oroa mig över saker jag inte kan förändra etc etc).. Därav kommer jag inte köpa expressen, inte nu (som fattig student) eller i framtiden (troligtvis om inget händer), däremot kikar jag på den ibland på internet i skolan (för att mina kompisar kikar och då blir man ju nyfiken) och på pendeln om ngn annan lämnat den efter sig. Det är hemskt att man alltid slår upp stora rubriker på mord och skvaller, och stora rubriker på artiklar som de saknar innehåll och stoff. Som när min kompis berättade om att Expressen skrev att man blir fet av julskinkan, och att innehållet i artikeln i princip sa.. Jo, förstå man kan bli fet av julskinkan för man äter mer än vanligt kring Jul.. Jag tycker att du måste göra något åt allt detta! Du får va Guds salt i den feta Julskinkan Expressen skulle man kunna säga!

  Ps. Vad har du för utbildning för resten, hur halkade du in på detta bananskall ifrån att varit ungdomsledare på frälsis?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.