≡ Menu

Miljöpartiet ville kräva e-leg vid porrsurf – ändrar sig: ”Det blev en miss”

”Porrfri barndom” har fått mycket uppmärksamhet den senaste tiden. Organisationen arbetar för att olika filter ska implementeras i skolor som ska stoppa porr. Ämnet är kontroversiellt, inte minst eftersom forskare varnar för konsekvenserna ett porrfilter kan få.

I dagarna gick organisationen ut och menade att flera kandidater i EU-valet lovat arbeta för ett av organisationernas mål: Att förse porrsidor med e-legitimation.

Bland annat uppgavs samtliga Miljöpartiets kandidater vilja arbeta för kravet.

Men det stämmer inte, menar nu Miljöpartiet.

I ett mejl till denna sajt skriver Miljöpartiets pressansvariga att de svarat fel:

”Nej, det stämmer inte. Vi får in otroligt mycket enkäter och den här gången blev det en miss i hanteringen. Korrigering har skickats in för samtliga av Miljöpartiets toppkandidater.”

Porrfri barndom har i efterhand publicerat de svar som Miljöpartiet ursprungligen gav, och menar att partiet under söndagen hört av sig och vill korrigera sitt svar. Under måndag eftermiddag uppdaterade organisationen svaren på sin hemsida och på Instagram.

Uppdaterat: Organisationen menar dock att kandidaten, Emma Nohrén, som är på en femteplats på partiets valsedel, fortfarande vill arbeta för åldersverifiering av porrs. Miljöpartiet har inte omedelbart återkommit med svar.

Utöver Miljöpartiet har även Vänsterpartiet flera kandidater som vill införa verifieringen. De har ännu inte återkommit med en bekräftelse på att deras svar är korrekta.

Porrfri barndom har tidigare föreslagit bank-id som verifiering för att vuxna ska kunna se porr, men menar nu att de är öppna för andra förslag. ”Vi önskar en översyn av hur åldersverifering kan ske på bästa sätt och en implementering av åldersverifiering baserat på utkomsten av utredningen”, skriver Jenny Holmström, medgrundare Porrfri barndom, i ett mejl.

Den här artikeln är gratis och tillgänglig tack vare personer som varje månad bidrar ekonomiskt för att texterna ska vara öppna. 
Du kan också bidra, genom tjänsten Patreon.
Artikeln är skriven under licensen CC-BY, fri att dela och återpublicera om du hänvisar tillbaka hit.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.