≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat 26jan

 • YouTube – David Blaine: How I held my breath for 17 min
  – Såna här klipp på 20 minuter finns inte att man ser. Vi är ju generationen med en attentionspan på max 3,5min. Men hjälp. Jag satt klistrad. Fullkomligt klistrad.
 • Bloggare försökte dra av för cykel och tv
  – Kenzas (som driver Sveriges största blogg – i storleksklass med Sydsvenskan) blogg ger henne en månadslön på 15 000 kr. Så mkt för bloggmiljonärerna… Men hur är det möjligt att hon inte tjänar mer? Pengarna måste gå in i något bolag, visst?
 • Guds rike på internet #25: Här slutar visionerna.
  – Jag förstår inte det här. Sedan i höstas har 25 personer bidragit med visioner för hur projektet kan göras, kontentan av det är att hänga som pastor på några destruktiva sajter?
  Det är bra, men jag tycker så mkt mer bra har framkommit. Och hur det handlar om att få andra att se potential, istället för att försöka omfamna ”internet” som ett nytt pastorat.
 • Message for the 44th World Communications Day, Benedict XVI
  – Påven uppmanar präster att börja blogga.
 • Satirtecknare ny medarbetare | Världen idag
  – Ah, den var ju rolig. Nej.
 • Twittra från gudstjänsten?
  – Förstår inte problemet i det här. Varför skulle det vara konstigare än att ha med sig ett anteckningsblock och anteckna?
 • DN:s nya policy och deras gamla demokratiska ansvar
  – Det här är konsekvensen när vi låser in material som läsare tycker är så viktiga, sådana snackisar, att de måste få spridning.
  Då tar de – bödeln, verklighetens folk, kalla dem vad du vill – distributionen i egna händer, kopierar och lägger ut den på en helt annan plattform – långt från Dn.se. (extra roligt att TT sedan gör en rajt på det som publiceras av DN-konkurrenten Svd.
Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • brynte januari 26, 2010, 16:33

  Hm.. jag var nog mer otydlig jag menat om det verkar som att deltagande på destruktiva sajter är det enda resultatet. Syftet med posten var inte att visa på vad som händer utan snarare att sammanfatta min vision. En viktig del i min vision är att vi som kristna behöver finnas där icke-kristna finns, de som behöver befrielse från fångenskap och förtryck. Osv. En risk med min tjänst är att jag, som ska predika just detta för våra kristna vänner, istället blir helt inåtvänd och bara har kontakt med frifräsare. Det vore varken sunt eller särskilt föredömligt. Nånstans måste även jag börja vara ett föredöme, tror jag.

  Samtidigt så delar jag din oro för att detta ska bli ett pastorat, eller en sjukhuspastor/fängelsepastor/krogpastor/whateverpastor-tjänst, där församlingen har köpt sig fri från att engagera sig personligen i just detta område.

  Skitsvårt tycker jag, att som avlönad låtsas va ett föredöme för ideella. Hur gör man?

  • Emanuel Karlsten januari 26, 2010, 17:30

   Well, det första du borde ha gjort är väl kanske att tillfråga människor utanför kyrkan att vara medskribenter i frågan om visionerandebloggskrivningen. Eller i alla fall blanda upp det mer?

   Men sedan tror jag det är viktigt att du riktar udden inåt. Det betyder inte är du introvert, men att du ser att det omöjligt kan vara så att du ska jobba i fronten. Om du har kunskap, har möjlighet att inspirera och sätta igång församlingar, så måste det vara målet.

   Du blir ett föredöme när du kan visa resultat. Och det är i sin tur när du arbetat med församlingar som visar resultat.

   Och hela tiden redovisar du allt du gör på bloggen och andra kanaler.
   Äh, det är bättre att vi pratar om det här. Boka mig i veckan så kan vi ta en lunch, om du vill.

   • brynte januari 26, 2010, 18:13

    Tack för input! Jag hör av mig.

 • brynte januari 26, 2010, 17:33

  Hm.. jag var nog mer otydlig jag menat om det verkar som att deltagande på destruktiva sajter är det enda resultatet. Syftet med posten var inte att visa på vad som händer utan snarare att sammanfatta min vision. En viktig del i min vision är att vi som kristna behöver finnas där icke-kristna finns, de som behöver befrielse från fångenskap och förtryck. Osv. En risk med min tjänst är att jag, som ska predika just detta för våra kristna vänner, istället blir helt inåtvänd och bara har kontakt med frifräsare. Det vore varken sunt eller särskilt föredömligt. Nånstans måste även jag börja vara ett föredöme, tror jag.

  Samtidigt så delar jag din oro för att detta ska bli ett pastorat, eller en sjukhuspastor/fängelsepastor/krogpastor/whateverpastor-tjänst, där församlingen har köpt sig fri från att engagera sig personligen i just detta område.

  Skitsvårt tycker jag, att som avlönad låtsas va ett föredöme för ideella. Hur gör man?

  • Emanuel Karlsten januari 26, 2010, 18:30

   Well, det första du borde ha gjort är väl kanske att tillfråga människor utanför kyrkan att vara medskribenter i frågan om visionerandebloggskrivningen. Eller i alla fall blanda upp det mer?

   Men sedan tror jag det är viktigt att du riktar udden inåt. Det betyder inte är du introvert, men att du ser att det omöjligt kan vara så att du ska jobba i fronten. Om du har kunskap, har möjlighet att inspirera och sätta igång församlingar, så måste det vara målet.

   Du blir ett föredöme när du kan visa resultat. Och det är i sin tur när du arbetat med församlingar som visar resultat.

   Och hela tiden redovisar du allt du gör på bloggen och andra kanaler.
   Äh, det är bättre att vi pratar om det här. Boka mig i veckan så kan vi ta en lunch, om du vill.

   • brynte januari 26, 2010, 19:13

    Tack för input! Jag hör av mig.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.