≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – August 20, 2011

 1. Her går Tommy Sharif skikkelig på trynet
 2. – Fantastiska norrmän!

 3. Isabella Löwengrip: Vi måste få blogga utan dödsångest – Debatt – Expressen.se
 4. – @lowengrip ställer relevanta frågor.

 5. iZettle for iPhone, iPod touch, and iPad on the iTunes App Store
 6. – Så är äntligen Izettle ute till Appstore. Det svenska företaget och appen där du kan ta betalt av dina vänner med kort – med hjälp en app. Företaget skickar ut en gratis hårdvara som du kan slå på telefonen, sedan trycker du in kortet, appen startar och du slår in vad du ska ta betalt av din vän. Men det fungerar även utan hårdvara! Ladda ner och testa!

 7. Kopieringsavgift på externa hårddiskar och USB-minnen införs den 1 september – Affärer – SweClockers.com
 8. – Men är detta sant? Copysweden har lyckats driva igenom att alla hårddiskar i Sverige ska säljas med en kopieringsavgift på 100 kronor extra! Och vad innebär detta? Att det nu är helt okej att fildela? Att vi genom avgiften har finansierat? För vad annars är det vi ska tänkas betala för – som vi inte redan har betalat?

 9. Kunskap skapas bäst genom att delta – DN.SE
 10. – Det blev en ganska intressant kommentarstråd under DN-krönikan i tisdags. Kolla kommentarerna och förundras hur väl det faktiskt kan fungera – också!

 11. iPhone Alarm Clock Donates Your Snooze to Charity
 12. – Det här är väl en rolig sak? Varje gång du snoozar så försvinner en peng till välgörenhet. Fast, som @claes twittrade: ”Jag skulle vilja ha en app som skänker pengar till SD om jag snoozar. Då jävlar hade jag gått upp.”

 13. Huge! Skitch is acquired by Evernote A Great… – Skitch Heart Love
 14. – Använder ni Skitch för att skärmdumpa och rita/skriva på dem innan du delar vidare/sparar dem? Gör det. Nu ser det ut att bli ännu bättre när de får Evernote i ryggen.

 15. Kristen terrorism? « Dagen.se – Nyheter om kyrka och samhälle
 16. – Anders gör en rejäl genomgång av om Breivik kan kallas kristen – och kommer fram till att det inte finns något enkelt svar.

 17. Hans Rosling till Dagens Nyheter
 18. – Att Hans Rosling går blir kolumnist på DN är fantastiskt roligt, men så oväntat och lite märkligt att han blir det på ledarsidan? Inte sant?

 19. Tjejen som inte klarar av att umgås med sina egna begränsningar
 20. – Jag älskar det här nästan lika mycket som jag skräms av det.

 21. Kommunikationsproblem i Vita huset
 22. – Det här har jag suttit och fnissat åt under förmiddagen. Väldigt roligt.

 23. Källskyddet måste garanteras | Kulturdebatt | SvD
 24. – Åh, så bra av @mymlan! Precis så är det, när vi ser något nytt, elakt ta form är vår första reaktion att skruva upp för att försöka döda symptomen. Om det är brottslighet i samhället sätter vi högre straff. Om det är missbruk av upphovsrätt jagar vi användarna med hot om stämningar. Så sällan ser vi bortom symptomen, försöker lösa på ett djupare plan. Vi hamnar i ett intellektuellt ytskrap som blir problematiskt för varje steg vi tar.

 25. WTF, Facebook? | VEM I HELVETE?!
 26. – Att allt fler historier om Facebooks censurerande agerande sprids blir mer och mer problematiskt. Vad händer? En godtycklig angiverikultur?

 27. Kissies version
 28. – Bloggkommentatorerna reder ut turerna kring Josefine Craaford, Kissie och ätstörningarna. Jag vet…inte längre vad jag ska tro.

 29. Pernillas Värld | Under kan tydligen ske…!?
 30. – Ja, vad ska man säga här? Visst tror jag på under, men det här, att ställa sig upp och känna att ”det sticker i fingrarna”… hjälper det verkligen framåt? Om jag hade jobbat på Dagen nu hade jag lagt en vecka på att spåra upp killen, hittat honom och gjort en intervju. Det hade varit fantastiskt och så läsvärt! Och sedan sammanfört Wahlgren med killen.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Samuel Varg Thunberg augusti 20, 2011, 12:17

  Om Dagen önskar kontakt med killen som nämns på Pernillas blogg kan nog jag spåra upp honom på 10 minuter…. Vet vem han är men har inte hans nummer…

  P.S. Länken till ”Kristen terrorism” fungerar inte…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.