≡ Menu

Ikväll störtas Gadaffi – här följer du det live

Uppdaterat2: Och nu har Al Jazeera gått om Sky news i rapporteringen, fått reporter på plats i Tripoli som sänder live just nu. Följs sändningen här. Det går också flera rykten om Gadaffis död, som nu tillbakavisas. Istället pratar allt fler om hur tre av Gadaffis söner är tillgångatagna av rebellerna och att rebellerna tagit sig in i Tripoli. Det ser nu ut att bara vara timmar kvar innan rebellerna tagit över hela Libyen. En historisk natt.

Uppdaterat: Det dröjde till söndag kväll innan det bröt igenom. Men ikväll verkar det verkligen hända. I Tripoli står Skynews med hjälm och rapporterar. Och det är också (eller därmed) Skynews som har den bästa sändningen. Den följer du här

Släpp vinglaset och häng med – för i natt händer något unikt i Libyen. Alla korrespondenter och tv-kanaler rapporterar om hur rebellerna trängt in i Tripoli, tagit över allt mer och hur skottlossning intensifieras.
Det är tusen rykten och en svår övning i källkritik. Men också en fantastisk insyn i ett historiskt skede.
Ska en av världens grymmaste diktatorer till slut avsättas?

Flera livesänder, men AlJazeeras tv-sändning är antagligen lättast att följa: http://aljazeera.com/watch_now/

Själv sitter jag klistrad vid Twitter och följer det som händer och har gjort en lista av de personer som verkar ha bäst koll på läget, oavsett om de själva är på plats eller har kontakter med människor som är det.
Du följer listan här:

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.