≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – December 12, 2013

 1. Uthängningar av rasister är en farlig väg | Medievärlden:

  Jag tyckte Expressens avslöjande, när de hängde ut folkvalda Sverigedemokrater som näthatar, var bra. Men när de sedan går på “vanligt” folk blir det konstigt. Oavsett om de är docenter eller företagsledare. Jag vet inte om Bjurwalds krönika här fick Expressen att ändra sig, men idag har de anonymiserat sina publiceringar. Skönt. Och viktigt. Av de skäl Bjurwald här ovan anger.

 2. Den högljudda minoriteten – hur Avpixlat dominerar debatten | Avkodat:

  Det här är kanske det viktgaste avslöjandet som @researchgruppen stått för hittills. Att en minoritet av de som skriver på SVT debatt står för en majoritet av innehållet. Det är viktigt både för förståelsen för debatten, men också för SVT att förhålla sig till. Utmaningen nu är såklart att låta dem vara en minoritet också. Här finns mycket teknisk utveckling att göra. För det är ju det som behöver tydliggöras – att de goda krafterna inte är i minoritet.

 3. SÖREN OLSSON: Kära Försäkringskassan:

  Ett blogginlägg med enorm spridning de senaste dagarna. Och jag förstår att försäkringskassan följer ett regelverk när de undersöker om Sörens barn fortfarande har downs syndrom, men ändå. Så sjukt.

 4. Obamas teckentolk var bluff – jagas i Sydafrika – Nyheter | SVT.se:

  Och hur kan den här personen inte hittas? Uppdaterat: Jo, @tomaslag påpekar att han nu är hittad!

 5. Vad händer när en vit kvinna kommer in i en frisörsalong i Harlem « Youtubes bästa klipp – topplista vecka/månad/år:

  Det här var väl väldigt amerikanskt, men också väldigt vackert!

 6. ”Han är väldigt ångerfull” | Landslaget | Landslag | Fotboll | Sportbladet | Aftonbladet:

  Först Gerndt (husturmisshandlare), och nu Albornoz (sexuellt utnyttjande av barn). Jag förstår inte varför landslaget vill ta ut spelare i laget innan de hunnit avtjäna sina straff? Är inte det något slags minimum?

 7. Kritik på gång:

  Uppfriskande grepp från UNT! Och på många sätt unikt, faktiskt. Med hjälp av en konstkritikers anteckningar får vi en form av interaktiv vandring på en utställning. Bra, piggt, nyfiket!

 8. Hör robottelefonförsäljaren vägra erkänna att hon är en robot – Metro:

  Väldigt bra uppsnappat från @kwasbeb! Helt otroligt att man nu börjat programmera inte bara robotsvarare, utan också robotsvarare som in i det längsta ska förneka att de är just robotar! Wow!

 9. Anders Svensson slutar i landslaget — svenskfotboll.se:

  Anders Svensson lämnar alltså landslaget för att släppa fram yngre – uppenbarlign sämre – spelare. Och menar att det är att ta ansvar. Någon typ av vriden kvoteringstanke? Väldigt märkligt. Hursomhelst, läs den här texten för att förstå något om Anders Svenssons storhet. En fantastisk hyllning!

 10. Danska medier får hård kritik för bristande pressetik – Kulturnytt | Sveriges Radio:

  Ett stort pressetiskt övertramp gör att pressnämnden kan kräva att en tidning på löpet och överst på sajten gör rättelser. Det händer inte in i Sverige. Och jag är inte ens säker på att tidningar, som i Danmark hade gått med på det. Stort.

 11. En tillbakablick på året som gått:

  Facebook gör som spotify och personifierar ditt år. Här kan du se ditt sammanfattade Facebook-år!

 12. Ekeroth hotar att stämma DN – DN.SE:

  ”Bildombudsmannen” Staffan Teste tar verkligen alla kunder han kan få, struntar i bakomliggande intresse och saknar allt vad moral och rätt är. Så detta är på intet sätt nytt. Jag tror inte ens han bryr sig om DN bestrider fakturan, han lägger antagligen bara ner. Och vad vinner då SD på att göra såhär?

 13. Om mig | Veronica Svärd – Intersektionen:

  Lysande exempel på hur politiker kan fånga upp debatter, positionera sig och skapa en känsla av att de står på folkets sida genom att förklara och förtydliga vad som är rätt och fel. 

 14. Fejkad mordhistoria spreds på Facebook – Metro:

  Jack @kwasbeb fortsätter hitta stories i nätets undervegetationer. Eller kanske snarare i nätets mellanmjölksland. För det här är ju ingen rasistskandal (även om det tydliggör hur snabbt sådana stories kan spridas) utan bara vanliga trassliga kontakter och förhållanden. Med extremt komplexa relationer… Fick läsa tre gånger för att förstå alla turer.
  Sammanfattat handlar det om två kvinnor som kommit i kontakt med varandra över nätet. Även haft telefonsamtal. Genom den kontakten har de hittat ytterligare en kontakt, och nu är den första och den tredje vänner, och den andra har bestämt sig för att dra sig ur, “släcka” sin identitet. 
  ja… jag vet inte.

 15. De kan bli årets bästa nyhetssajter | Medievärlden:

  Jag har riktigt lågt förtroende för Internetworlds topp 100-lista. Detta trots att jag en gång i tiden själv drev sajter som hamnade högt där. Jag tycker den är dåligt researchad och framförallt gör helt knasiga, konstiga värderingar. Att lista Expressen som en av årets bästa nyhetssajter cementerar den uppfattning. Helt otroligt.

 16. Programmering för alla – nu lanserar vi guiden Barnhack! | .SE:

  damn så bra! inte bara att man introducerar förståelse för vårt digitala samhälle och vad som ligger bakom det – man inväntar också till hälften av deltagarna är tjejer! Heja!

 17. Professor sågar tv-avgift i ny rapport | Sverige | SvD:

  Det här är uppseendeväckande och samtidigt viktigt av professorn som nu tar teknisk strid mot Radiotjänst och deras nya internetavgift. “- En professor ska forska och samverka med samhället. Det här ser jag som en rent teknisk fråga och en teknisk diskussion, inte en juridisk. Jag jobbar med det här och då är det mitt ansvar att försöka reda ut det här.”
  Jag skrev om internetavg, förlåt, tv-licensen här.

 18. Apple Buys Topsy, a Social Media Analytics Firm – NYTimes.com:

  Apple köper Topsy. Tjänsten som sparar alla tweets som någonsin skrivs och hjälper sina kunder analysera strömmarna – i realtid. Jag förstår inte alls varför Apple köper detta, men är mest rädd att en grym tjänst kommer döljas i Apples stora företagskropp. 

 19. Obama Stockholm | CartoDB:

  Roligt sätt att använda stora mängder data för att beskriva hur svensken rör sig. Bilderna här är ifrån Obamas dygn i Sverige och visar alla instagrambilder som är geotaggade under dygnet. När ska vi få se mer sådant här i den vardagliga journalistiken? kudos @fdqps

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.