≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – December 14, 2011

 1. Sälj Grej Med Tjej:

  Rolig svensk tumblr! Sälj en grej med en tjej!

 2. DN.se granskar FB:

  DN.se gör, likt svd, en facebooksida för sitt fb-gräv. Men till skillnad från svenskan tar man inte utgångspunkt i att Facebook är farligt. Det får granskningen utvisa.

 3. nobel klänning – Twingly Blog Search:

  Gjorde en sökning på antalet bloggar som skrivit om Nobel och klänningar. Och inser: Nu är det guldläge för tidningar att använda en CC-licens på bilder. Fatta hur många bloggar som hade använt bilderna lagligt, länkat tillbaka till tidningen i tacksamhet för att de fått låna bilderna och sätta sina betyg på klänningar. Varför är vi så initiativlösa?

 4. Can You Tell The Difference Between A Men’s Magazine And A Rapist?:

  Kan du hålla isär vad som är skrivit i en “herrtidning” och vad som är ett uttalande av en våldtäktsman? Jag kan det då rakt inte.

 5. Hackarna tar över finrummen – DN.SE:

  Roligast med denna måste vara klockslaget! Kudos @bjornhedensjo, eller whoever you are som satte det.

 6. 2.5 million LinkedIn members in the Nordic countries | Media Culpa:

  Linkedin, en slags professionell Facebook, tar allt större mark i Sverige. Just nu 860 000 användare. Viktigt att komma ihåg, även om andelen aktiva sannolikt inte alls är lika stor. Än.

 7. New York Times overhauls comment system, grants privileges to trusted readers | Poynter.:

  New york times släpper nytt kommentarssystem. Förhandsmoderering med möjlighet för “trusted commenters” att få sina kommentarer publcierade direkt.
  För att bli en trusted commenter måste man, i NYtimes publiceringssystem, ha fått en viss andel rekommendationer på sina kommentarer och visat att man under tid tillför sajten något.
  Bra för en ängslig redaktion, men visst finns det betydligt bättre sätt än att överhuvudtaget förhandsmoderera.

 8. Ska du rädda Juholt, Erik Nises? | Medievärlden:

  Detta. Diskussionerna det har skapat i branchen. Att en journalist på Aftonbladet blir Juholts pressekreterare. Eller journalist. En reporter på samhällsredaktionen!
  Precis som @axelanden frågar i intervjun så tycker man det är besvärande att man gått bredvid någon som varit smygsosse hela tiden. Som att journalistiken är en identitet och socialdemokrat en annan.
  Vad hände med att journalistiken var ett hantverk?
  Varför skulle man inte kunna ha politiska åsikter, men samtidigt göra ett bra hantverk?
  Mycket märkligt det där.

 9. Listetta för sista gången – Ping:

  Sydsvenskan raderar internetklassiker från arkivet – av hänsyn till anhöriga.

 10. Buffer – Be Awesome on Social Media:

  Bra tjänst för att schemalägga tweets. Bokmärkt.

 11. Twitter’s 2011 Year in review:

  Detta. Att Beyonce har rekordet för antal tweets per sekund. Och att det sannolikt kommer sättas ett nytt rekord redan i nyår. Twitterutvecklingen går snabbt.

 12. Appar är inte en långsiktig lösning | Testbild | svt.se:

  Jag har inga problem med SVT:s beslut här. De gör det i ett kostnadsbesparings- och publicserviceperspektiv. Men för övriga aktörer är det lätt att överdramatisera vad det innebär att göra sin sajt till app.
  Jag tror mer på DN:s sätt, att bädda in sin mobilsajt i en app, än på Aftonbladets – att göra en helt egen app.
  Vi behöver inte göra det så avancerat, precis som SVT skriver.
  Men vi behöver samtidigt finnas där läsarna/tittarna letar och förväntar oss.

 13. Tatt-poo for cheating | The Sun |News:

  Det här är Englands näst mest delade artikel från Facebook 2011, enligt en ny lista.
  Men det märkliga är att artikeln är falsk, vilket @kwasbeb skrev om på Ajour för några veckor sedan. Hur kan The Sun inte ha uppdaterat detta? Världen är sjuk.

 14. Guardian’s Facebook app delivering 1m extra hits a day | Editors’ Blog | Journalism.co.uk:

  Medienördar! Mer intressant än så här blir det inte i korsning traditionella och sociala medier.
  Facebook redovisar lite effekterna efter att tidningar skapat appar på Facebook. Guardian får en miljon nya sidvisningar – per dag. Yahoo har ökat sin trafik till sin nyhetsavdelning med 600 procent.

  Men fortfarande finns ingen svensk tidning som funderat i banorna. Inte ens att göra en app för Spotify. I stället satsar man på betallösningar i Ipad. Jag förstår inte detta.
  Förstår inte!

 15. Expressen fälls för Ola Lindholm-publiceringen – Dagens Media:

  Expressen fälls för den första publicering, den där polisen bara stoppat honom för att göra ett prov. Den var väldigt, väldigt märklig. Och jag har väldigt svårt att förstå motiveringen hos @thomasmattsson här.
  När bevisföring sedan var gjord var det inga konstigheter att publicera namn och bild, vilket också PON verkar ha hållt med om.

 16. Twitter Embeds — Support — WordPress.com:

  Med nya twitter stöder WordPress automatisk inbäddning av tweets – genom att bara klistra in länken till tweeten i en bloggpost. Funkar ännu bara för wordpress.com och VIP, men kommer även som uppdatering för Jetpack-användare. Tills dess kan du använda shortcode

 17. Aftonbladet mobil över 1,4 miljoner « Mobil-bloggen:

  Siffrorna är helt otroliga. Aftonbladets mobilwebb och appar är nu större än hela Expressen, räknat på sidvisningar. Och detta samtidigt som Aftonbladet.se är uppe och nosar på 6-miljonerstrecket igen. En helt vanlig nyhetsvecka! Sjukt.

 18. Twitter gör en jätteomgörning med sin #letsfly:

  Genomgång av nya Twitter – på svenska. Det sägs att man kan skynda på att få den genom att ladda ner Twitters uppdaterade app till sin telefon. Det har inte hjälpt mig.

 19. Sverige är ett av världens mest app-tokiga länder – Google Sweden Press Blog:

  Androidmarknaden ökar, så klart. Men att den ökat med 1 miljard nedladdade appar varje månad sedan mars – det är otroligt. Sverige är 6:e land i världen med högst andel appar per invånare.

 20. Fler betalar för mobila tjänster – Dagens Media:

  40 procent av alla svenskar i åldern 15-74 har en smartphone och hälften av dem köper betaltjänster via mobilen – den senaste månaden. En stor marknad växer fram.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.